24. tammikuuta 2013

Loma, loma, loma.

Loma on vihdoin alkanut. Ulkona paistaa aurinko. Kello on 13:30 torstaina iltapäivällä, istun kotona sohvalla yöpuku päällä ja lueskelen blogeja. Monet tarinat ovat jääneet lukematta viimeisten viikkojen aikana, joten nyt on aika päivittää tiedot. 

Selvisin kuin selvisinkin esseistä ja tenteistä ihan hyvin. Valitettavasti ehdin valmistautua kansainvälisten suhteiden teorian tenttiin vasta edellisenä päivänä ja tenttipäivän aamusta, mutta luulen että pärjäsin silti ihan hyvin. Espanjalaisilla on ihme käsitykset tenteistä. Tiistain ekonomian tentissä muun muassa laskeskelin prosenttilaskuja ja työttömyyslukuja kännykän laskimella. Jossain vaiheessa proffa jätti meidät 50 oppilasta saliin keskenään hetkeksi. Mikäs siinä. Voi jopa käydä niin, että minä, kaikkea talouteen liittyvää karsastava, saan vuoden parhaimman arvosanan nimenomaan tuosta pakollisesta talouskurssista. Syksyn aikana tehdyt ryhmätyöt ja yksi monivalinta testi edustavat nimittäin 60 % kurssin loppuarvosanasta ja niiden keskiarvo oli 9,4 (asteikolla 0-10). Valitsin sattumalta huippukaverit ryhmätöitä varten. 

Nyt tuntuu kuitenkin oikein hyvältä olla ansaitulla lomalla. Suurin osa kavereistani painiskelee vielä esseiden kanssa ensi viikolla. Hehe. Sunnuntaina suuntaan alla olevassa kuvassa näkyvään kaupunkiin ensimmäistä kertaa elämässäni. Kuka arvaa mikä kaupunki on kyseessä? Menen sinne tapaamaan kaveria Aberdeenin ajoilta, ei ollakaan nähty sitten vuoden 2011 heinäkuun valmistujaisten. Tullaan ensimmäistä kertaa olemaan erossa Nicon kanssa sitten viime vuoden maaliskuun ensimmäisen. Aika jännää, mutta ehkä jo aikakin. :)


Seuraavalla viikolla saankin vieraan Suomesta kun äiti tulee pariksi päiväksi käymään Barcelonassa. Eilen saatiin toisen lukukauden kurssiaikataulu ja siellä on niin paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja, että voisin kyllä aloittaa kurssit mielelläni jo ennen 11. helmikuuta. Mutta mikäs tässä lomaillessa. Nyt loppui tekosyyt salille menemisen (tai menemättömyyden?!?) suhteen, joten ehkä pitäisi vihdoin kipittää kiltisti hankkimaan salijäsenyys. Sieltä soiteltiinkin jo toissapäivänä ihan vain ilmoittaakseen, että kuun loppuun saakka rekisteröinti on ilmaista. Okei, kiitos tiedosta. Toisaalta pitäisi käyttää tämä loma-aika siinä mielessä hyväksi, että nyt voisi rauhassa miettiä lopputyön aihetta ja sellaista muuta tärkeää.. 

12 kommenttia:

 1. Hienoa että olet noin hyvin selviytynyt tenteistä ja esseistä:)
  Mukavaa Aberdeenin matkaa Annika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikkei ihan Skotlantiin asti suunnata tällä kertaa. :)

   Poista
 2. hei, ja kiitos kun tulit lukijaksi blogiini! Tulin vastavierailulle ja ajattelin jäädä minäkin tänne pidemmäksi aikaa tutkiskelemaan postauksiasi. Oletko muuten löytänyt täältä Barcelonasta jonkin edullisen kuntosalin? Minä olen parissa käynyt tutustumassa ja ne olivat tosi kalliita. :) Sittemmin olen yritellyt kotijumppaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi :) Löysin loppuvuodesta tästä meidän läheltä, Lessepsin kauppahallin yläkerrasta salin, joka vaikuttaa ihan hyvältä. Sieltä löytyy jopa sauna! Olen ajatellut ilmoittautua sinne, vaikkei sekään mikään kovin halpa ole. Kuukausi salille ja tunneille taitaa maksaa reilut 50e ja kaiken lisäksi paikka taitaa olla sunnuntaisin suljettu.
   Kotijumpasta ei mulla tule mitään enkä kovin mielelläni lähde tuonne parc guëlliin turistien sekaan naama punaisena juoksentelemaan :)

   Poista
 3. MINÄ TIEDÄN! madridiin eiks niin? :D

  VastaaPoista
 4. Tuntuu uskomattomalta, etta mainitsit jo lopputyon ja ihan vasta olit taalla talvikahveilla! Hauskaa lomaa ja toivottavasti loydat inspiroivan salin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä viitti.. sen deadline on kyllä vasta syyskuun puolessa välissä :) Kiitos, kiitos! Voisit vaikka lähettää vähän lämpöasteita tänne suuntaan.

   Poista
 5. Hyvää matkaa! Oi, mäkin haluan :) Toivottavasti mun vinkeistä on jotain apua. Laita paljon kuvia tänne blogiin sitten!

  VastaaPoista
 6. Epistä! Mut pidä hauskaa! :) Madrid-juttuja odotellessa..

  VastaaPoista