26. heinäkuuta 2013

La Boquerían kauppahalli

Saatiin viime viikolla vieraita Argentiinasta asti, joten viime päivät ollaan kuljettu Barcelonan katuja taas vähän niin kuin turistin näkökulmasta tutkien. Heti ensimmäisenä päivänä suunnattiin Ramblalle Boquerían kauppahalliin, joka on täynnä vaikka minkälaisia herkkuja. Onneksi sinne ei todellakaan haittaa mennä uusiokäynnille.

Tässä pieni Boquería kurkistus heille, jotka eivät tätä aarreaittaa entuudestaan tunne.


Tässä hieman edellisessä postauksessa viittaamiani argentiinalaisia tuotteita, löytyy yerbaa, keksejä, jauhoja, tietenkin dulce de lecheä, mutta myös vaikka suolaa grillausta varten!


Paikalle on hyvä suunnata aamupäivästä, tai vaikka heti lounaan jälkeen, niin jää heräteostokset vähemmälle.

16 kommenttia:

 1. Celusal fina, voi ei :D Tuo paikka on aivan unelma. Hedelmista trooppisten ohella pisti silmaan niinkin simppeli kuin nektariini! Mulle aina pelon blancoa tyrkytetaan, mutta se ei takuulla ole sama mun makuaistin mukaan. Et salakuljettais mulle nektariininsiementa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja ylähyllyllä oli Celusal parilla :D Olis kyllä mahtavaa asua pikkasen lähempänä tätä kauppahallia, onneks mun koululta on vain parin korttelin matka. Mulle selvis vasta tällä viikolla, että pelón = nektariini, sillä täällä se kulkee nimellä nectarina ja kotona huomautettiin, että olin ostanut peloneja :) kasvaiskohan ne siellä, jos laitan suegran mukaan? :P

   Poista
  2. Melocotón, pelón, durazno, nectarina... Kai niissä on sitten eri tyyppejä, koska kurkutkin maistuu täällä erilta. Lisäksi, I quote, "nektariini on persikan sileäkuorinen muunnos". Mun maailma on täynnä huikeita paljastuksia joka päivä! :O

   Täällä menestyy kasvit tosi hyvin ja minitillitkin kasvoi parvekkeella, joten miksei lähtis hedelmätarha käyntiin, kun nyt laittais alulle :) Mulla on käynyt myös mielessä turmella paikallinen ekosysteemi salakuljettamalla joskus suomalaisen makean mansikan taimia. Ja jos ois piha, niin raparperia ja marjapensaita. Kommentilootan tukkiminen loppuu nyt :D

   Poista
  3. Jei, kiitos selvennyksestä. Olenkin miettinyt, että pitäiskö nektariinin ja persikan mauissa huomata joku eroavaisuus :) ihanaa, että olet saanut tillit kasvamaan. Hedelmätarha vaan sinne parvekkeelle tai sukulaisten takapihalle :)

   Poista
 2. Voi että! Mä haluan kanssa tollaset hedelmätiskit, täällä pyörii pari nahistunutta omenaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis vaatia Suomen lähiöihin vastaavat kauppahallit :)

   Poista
 3. Voi, aika huipun näköinen paikka! Tosin nuo kalatiskit taitaa tuoksahtaa aika kivasti? Muistan kerran Madeiralla ollessa siellä oli iiiiso kauppahalli jossa oli erillinen, varsin kookas osio, kalatuotteille. Ei hyvää päivää sitä hajua!!! Enkä ollut edes vege vielä silloin :D Mutta nuo hedelmätiskit olisivat kyllä tervetulleita tännekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kalatiskit lemuaa aika mielenkiintoisesti. Eläviä rapuja on hauska tutkia, mutta silti yleensä kierrän noi aika kaukaa :D

   Poista
 4. Tuo on kyllä kiva paikka, siellä kuluttaisi mielellään tunteja ihaillen, kuvaillen ja maistellen herkkuja. Harmi kun myyjät ovat usein aika kärttyisiä jos näkevät kameran...-vaan ymmärtäähän sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Siellä tulee kyllä välillä vähän rosvo-olo kun yrittää huomaamatta kuvailla kaikkea.

   Poista
 5. Mä rakastan tota paikkaa, se oli varmaan kaikista Barcelonan 'kohteista' viime lomalla ehdottomasti oma suosikki! :D Suomeenkin pitäis saada tollanen..en tosin tiedä olisiko sieltä sitten ikinä varaa ostaa mitään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni lähiön paikalliset käyvät tuolla ostoksilla ja sieltä löytyy kaupungin paras tuorekalatiski. Asuisinpa lähempänä, niin kävisin itsekin ostamassa sieltä tuoretta ruokaa. :)

   Poista
 6. IHanat kuvat,pääsispä tuonne vielä uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelonaan ei voi matkustaa liian montaa kertaa! ;)

   Poista
 7. Vau, jäin ihan sanattomaksi! Voin kuvitella, että lapset olisi ihan innoissaan noista karkeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, minäkin jään sanattomaksi karkkihyllyjen vieressä.. mutta hinnat vaikuttaa aika suolaisilta, nyt en juuri muista mitä ne on. Täytyy ens kerralla selvittää.

   Poista