25. maaliskuuta 2014

Talvisaappaat vai shortsit?

Täällä Barcelonassa oli vielä alkuviikosta aikamoisen keväiset kelit. Kävin tepastelemassa rannalla jopa pariin kertaan viikon aikana. Oli ilo huomata, että kun astuu kotoa ulos, tekee kaksi käännöstä vasemmalle ja kävelee samaa katua pitkin 30 minuuttia, niin saapuu suoraan rannalle. Kaiken lisäksi ihan uuteen kohtaan, jossa en ole aiemmin käynyt. Sieltä löytyy aallonmurtaja ja hylättyjä veneitä. Ja vielä lähes autio hiekkaranta.

IMG_1710
IMG_1704
IMG_1724
IMG_1708

Alkuviikosta ihmiset paistattelivat päivää rantatuoleissa, toiset kävelivät talvisaappaissa ja brittipojat pelasivat rantafudista hiekalla uimahousuissa. Eiköhän siinä urheillessa olisi tarjennut, vaikka tuuli aika kovaa. Tälläisinä kevätpäivinä ei ikinä oikein tiedä kuinka pukeutua. Loppuviikosta pitikin sitten jo olla takkia ja kaulahuivia päällä, vaikka kyllä vielä viikonloppunakin näin turisteja hameissa, topeissa ja sandaaleissa. Mulla oli toppi, t-paita, neule ja takki kaulahuivineen. Kaikki on suhteellista.

IMG_1819
IMG_1846
IMG_1838
IMG_1868

Lauantaina kesken rantalenkin rupesikin sitten satamaan, joten saatiin ihastella kauniita sateenkaaria horisontissa.

IMG_1856
IMG_1859

Nyt täälläkin taitaa olla pienoista takatalvea, koska ilma on viilentynyt entisestään. Yölämpötilatkin ovat laskeneet uudelleen alle 10 asteen. Kevyissä talvisaappaissa voi siis hyvin jatkaa vielä ainakin tämän viikon.

14 kommenttia:

 1. Ihania valokuvia!! Haha, mua naurattaa et kuljet talvisaappaissa, mutta niinhän se menee että kaikki on suhteellista ja kaikkeen tottuu. Mä jos tulisin sinne nyt niin olisin varmasti ballerinoissa :D Tänään täällä oli -2 astetta kun lähdin kotoa joten jopa mun piti laittaa taas talvikengät jalkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Yllätyn aina edelleen ja yhä uudelleen ton puhelimen loistavasta kamerasta :) Hui, siellä ollaan siis vielä pakkaslukemisissa. Katsoin tänään aamulla puhelimesta, että sinne on luvattu parempaa säätä viikonlopuksi (ja korkeampia astelukemia) kun tänne! Apua!

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Noi rantatuolit on hauskat ja toi rakennus, joka on tyhjän päällä on aika vänkän näköinen. Mullakin oli Kanarian aikoina talviaikaan välillä kaksikin takkia illalla päällä kun vei koiria ulos. Eihän sitä kukaan Suomessa uskonut, että siellä ikinä tarvitsisi kahta päällystakkia.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Noi rantatuolit on mun mielestä ihania. En käynyt tällä kertaa kokeilemassa, mutta ajattelin että ne voisivat olla hieman koleita vielä tähän aikaa vuodesta :) Kanariallakin varmaan tuulee aika kovaa? Täällä ainakin tuuli on päivittäin sellasta 20-30km tunnissa ja se alentaa lämpötilaa jo huimasti!

   Poista
  2. Kyllä tuulee, etenkin talvisaikaan. Meidän kotikaupunki on vielä saaren eteläpuoliskon tuulisimpia kaupunkeja talvisaikaan. Kesäaikaan toisinaan Kanariaa kiusaavaa kalimaa en kyllä sitten kaipaa ollenkaan. Saharan hiekka, joka tunkee joka paikkaan, lämpötila lähellä 40 astetta ja kaupan päälle kuuma tuuli. Ei kiva.

   Poista
  3. Tällä hetkellä tuollainen lämpötila ja kuuma tuuli kuulostaisi just hyvältä :)

   Poista
 3. Noita samanlaisia violetteja kukkia just kuvasin täälläkin;D Kivat rantatuolit.Meillä vaihtelee,tänään oli aamulla viileää mutta lämpötilat ovat päivällä jo hyvin kesäisiä.

  VastaaPoista
 4. Voi jestas, mikä ranta! Onko tuommoinen siis ihan Barcelonan keskustassa? Onko vesi miten puhdasta (sori jos kyselen tyhmiä :-))?

  Joo, turistit, niillä pitää olla lomavermeet päällä, oli ilma mikä tahansa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuollainen ranta löytyy aika keskustasta, se on jatkoa sille ihan keskustaa läheisimpänä olevalle rannalle (Barceloneta), joka on taas on yhtä kaukana Plaza Catalunyasta kun esimerkiksi Hietsun ranta Helsingin Rautatientorista.
   Viime keväänä ja alkukesästä me käytiin melkein joka viikonloppu uimassa, ja vesi oli ihan ok, ei siis näyttänyt likaiselta ollenkaan. Mutta sitten heinäkuun puolivälissä yks lauantai se oli yhtäkkiä tosi likaisen näköstä (kaikkea roskaa lillu), eikä enää sen jälkeen käyty tuolla. Paikallisethan ei paljon Barcelonan kaupungin rannoilla käy, lähinnä turistit ja ulkomaalaiset vaan. Heidän mielestään, jos tuolla pulikoi niin tulee vähintäänkin kuuden varpaan kanssa vedestä pois :)

   Poista
 5. Täällä oli eilen eka lämmin päivä: +21 astetta. Meillä toimistolla oli silti niin kylmä, että olin huppari ja takki päällä koko päivän, sormet jäässä. Ja illalla kävin lenkillä, niin laitoin pitkät kalsarit ja tumput - varmuuden vuoksi (no joo, tuli vähän kuuma, mutta ei liian...).
  Toi eka kissa on ihan täsmälleen niinkuin meidän Bätmän, mutta ei sen kyllä teillä päin pitäisi liikuskella... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, täällä tultiin jo takaisin alle 20 asteen tienoille. Tänä vuonna en ole kyllä käyttänyt täällä hanskoja kertaakaan, joten eipä ole tainnut kovinkaan kylmä olla :)
   Jospa teidän kissa onkin ottanut äkkilähdön etelään?

   Poista
 6. Täälläkin vaivaa sama, siis takatalvi, tai niinkuin suomalaisen kollegani kanssa sanottiin: takasyksy. :D No kaiketi se on ihan normaalia hetkeksi viileentyä, ainakin omasta mielestäni on nyt joka vuosi tullut sen ensimmäisen lämpöaallon jälkeen se takasyksy, ennenkuin kesä oikeasti alkaa. :) Niin ja kauniita kuvia, olisi ihanaa asua vain 30 minuutin kävelymatkan päässä rannasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, todellakin takasyksy :) Viime vuonna muistan kyllä, että kävi ihan samoin. Eniten mua huolestuttaa, että vkonlopuksi on luvattu viileetä ja auringotonta ilmaa.. onneksi se ehtii vielä muuttua :)

   Poista