4. tammikuuta 2015

Japanissa keskellä Buenos Airesia

Joululomalla oli hyvää aikaa käydä valokuva-arkistoja läpi ja tehdä lisää tilaa koneen kovalevylle, joka harvase päivä ilmoittaa vähiin käyvästä muistitilasta. Onneksi asia on vielä toistaiseksi aika yksinkertaisesti korjattavissa. Niin paljon on tallennettuina turhia läpikäymättömiä kuvia ja liian suurikokoisia videoita.

Tajusin etten ikinä esitellyt Buenos Airesin Japanilaista Puutarhaa, olin jo itsekin ehtinyt unohtaa koko paikan olemassaolon. Kävimme siellä keskellä talvea yksi elokuinen lauantai lähdettyämme porukalla happihyppelylle Nicon veljen appivanhempien kämpiltä Recoletan lähiössä kun vielä asuimme Buenos Airesissa.

IMG_0754
IMG_0708
IMG_0710
IMG_0728

Tämä kahden hehtaarin kokoinen puisto keskellä miljoonakaupunkia on ilmeisesti ainut laatuaan ja yksi suurimmista japanilaisista puutarhoista Japanin ulkopuolella. Yllättävän suuri ja vehreä se olikin, ottaen huomioon että kävimme siellä keskellä talvea. Puistoa ylläpidetään argentiinalaisjapanilaisen kulttuuriseuran toimesta. 

IMG_0716
IMG_0726
IMG_0711
IMG_0733

Vesilammikko oli täynnä jättimäisiä kaloja ja erinäköisten siltojen avulla puistossa pystyi poikkelehtimaan ympäriinsä.

Enpäs ole tainnut muualla koskaan nähdäkään näin hienoa kirsikkapuuta loistossaan!

IMG_0721
IMG_0745
IMG_0736
IMG_0748
IMG_0718

Alueelta löytyvä kasvisto on pääosin japanilaista, mutta muutama eteläamerikkalainenkin puska taitaa joukosta löytyä. Ilmeisesti puutarha ei ole pelkkä puisto, vaan myös japanilainen kulttuurikeskus noin muuten. Ehkä ravintolasta saa japanilaista ruokaa ja kaupasta ainakin erinäköisiä japanilaisten kasvien siemeniä. Lisäksi puutarhan alueelta löytyy buddhalainen temppeli.

IMG_0724
IMG_0752
IMG_0753

En ole käynyt vastaavissa japanilaisissa puutarhoissa muualla maailmassa, joten en osaa tätä verrata mihinkään, mutta aika hieno keidas joka tapauksessa - ottaen huomioon että se on sijoitettu miljoonakaupungin keskustan betoniviidakon keskelle. Puisto voisi toimia loistavana hengähdyspaikkana keskellä kirkasta kesäpäivää. Tai ehkä pikemminkin kevättä. Sillon voisi kasvitkin olla parhaimmassa loistossaan.

10 kommenttia:

 1. Olipa kiva piipahtaa puistossa tata kautta, vaikkei sinne pitka matka ois muutenkaan :P En saa koskaan mentya sinne ja sitten kun ohi olen kavellyt ja aidan raosta kurkkannut, niin jotenkin kaikki muu ymparilla oleva on aina houkutellut enemman. Oon enemman sellaisten ronsyilevien, puolivillien puutarhojen tyyppia. Taidan silti lisata tan mun kesanahtavyyslistalle, niin ei sitten vaivaa tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärrän kyllä - enpäs olis minäkään ihan ensimmäiseksi tuonne suunnannut, ellei se olisi toiminut pakoreittinä :P Ehkä tää saattaisi toimia pakoreittinä pakokaasuille noin muutenkin!

   Poista
 2. Kaunis puutarha:) Asun ihan lähellä japanilaista puutarhaa;siellä on pagoda,lammikoita ja kirsikkapuita,mutta se on tuota Buenos Airesin puistoa paljon pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yllättävän kaunis se kyllä oli - vaikka kauniimpi varmasti kevät-kesällä.

   Poista
 3. Eiks Hgissä ole myös japanilainen puutarha...? Toi "kaloihin ei saa koskea" kyltti on joteskii hupaisa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Roihuvuoressa on. Pitääkin keväällä suunnata sinne :) Mua kans huvitti toi kyltti. Kalat oli aika isoja ja uiskenteli lähellä pintaa, mutta ei nyt tulisi heti ensimmäisenä mieleen mennä tunkemaan sormia sinne likaiseen veteen!

   Poista
 4. Oi miten kaunis paikka! Nyt olen kyllä hieman hämmentynyt, tuliko tästä nyt matkakuume Buenos Airesiin vai Japaniin...Hmm.

  VastaaPoista