2. toukokuuta 2015

Kuka haluaa Barcelonaan?

IMG_0940
IMG_9858
IMG_0943
IMG_9870
IMG_0760
IMG_9924
IMG_9925

Olen aina ollut vähän sellaista "parempi jättää viime tinkaan" -tyyppiä. Varsinkin viime vuosina on ollut todella vaikea tehdä pidemmän aikavälin suunnitelmia. Tämä johtuu tietenkin siitä, että vakituisen työn puuttuessa ja kotimaiden vaihtuessa muutaman kuukauden tai vuoden välein, mikään ei ikinä ole varmaa, ennen kuin on sen hetki. Tästä syystä en oikein pysty tammikuussa suunnittelemaan reissua lokakuulle tai välttämättä edes heinäkuulle. Lentolippujen osto on usein jäänyt viime hetkeen, muutama viikko ennen reissua on ollut ihan hyvä ajankohta ostohetkelle. Viime helmikuussa me sitten kuitenkin tehtiin poikkeus ja ostettiin lentoliput jopa kolme kuukautta ennen matkaa. Ihan vain siitä syystä, että lennoille valittu ajankohta sattui olemaan kaikkein halvin lentojen hintojen suhteen. En valehtele, jos sanon, että sen jälkeen ollaan "kirottu" kyseisen reissun ajankohtaa ainakin kolmeen - neljään kertaan. Aina asiat menee päällekkäin! Tähän asti syyt on olleet sellaisia, ettei niiden vuoksi ole ollut tarpeen perua matkaa, mutta sekin päivä koitti. Mitään traagista ei onneksi ole tapahtunut (siitä myöhemmin), mutta juttu on se, että emme pysty käyttämään toukokuulle ostamiamme Barcelonan lentolippuja. Niin paljon kun sitä matkaa on hehkutettu ja odotettu. 

Sen takia haluaisin kuuluttaa täällä, jospa joku blogin lukijoista haluaisi lentää Barcelonaan toukokuussa puoli-ilmaiseksi. Norwegian laskuttaa lentolipun nimen vaihdosta 45 erkkiä per nenä, per lento. Joten kaksi henkeä pääsisi matkustamaan Helsinki-Barcelona-Helsinki yhteensä 180 eurolla. Maksoimme lennoista alun perin 123 euroa per nenä, mutta lentoja ei voi perua ja lentopäivän muuttaminen tulee myös aika kalliiksi. Kesä-heinäkuussa lentojen hinnat on pilvissä ja vaikka siirrettäisiin lennot jollekin random päiville syyskuulle (jolloin lentojen hinnat ovat taas vähän halvemmat), jouduttaisiin kuitenkin pulittamaan 220 euroa lisää. Todettiin siis, ettei ole mitään järkeä valita sattumanvaraisia matkustuspäiviä monen kuukauden päähän, jos sitten käykin niin, ettei taaskaan syystä tai toisesta päästä matkustamaan. Järkevämpää on siis tarjota jollekin toiselle mahdollisuus matkustaa halvalla Barcelonaan, kun jättää lennot kokonaan käyttämättä. 

Kyseessä olisi suorat lennot alla näkyvällä aikataululla. Meno tiistaina 26.5. ja paluu lauantaina 30.5. Hintaan ei kuulu matkatavaroita, toki matkalaukun voi lisämaksusta lennolle vielä ostaa.


Lentojen lisäksi meillä on varattuna airbnb:n kautta huone yhdestä asunnosta meidän unelma-kaupunginosassa eli Gràciassa. Valitettavasti varauksen perumisesta huolimatta menetettäisiin 50 % vuokrahinnasta, joten sen voisi varmasti myös järjestää nimen muutoksella toisille hyödyksi.

Mikäli kiinnostuit tästä mahtavasta tilaisuudesta, laitapa ihmeessä mulle sähköpostia osoitteeseen annikahomeandaway(miukumauku)gmail.com. Saa vinkata kaverillekin!

Edit: Lennot myyty!

17 kommenttia:

 1. Voi hitsi miten huono tuuri teillä, ettette pääsee lähtemään reissuun :( Voisin ollakin kiinnostunut lennoista ellemme olisi lähdossä viikon päästä Barcelonaan (jonne tosin emme loman ajaksi jää). Toivottavasti joku nappaa tästä itselleen edulliset lennot ja vielä majoituksen. Laitan tämän jakoon omassa FB-feedissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikkasen kyllä harmittaa, mutta tässä on vähän "onni onnettomuudessa" -keissi kyseessä onneksi :) Nyt meillä on jo kaksi potentiaalista ostajaa, joten eiköhän saada joku lomalle lähtemään! Kiitos kuitenkin jakamisesta.

   Poista
 2. Voih, kyllä kelpais ellei ois siinä tienoilla jo kaikkea pakollista. Toivottavasti saatte liput eteenpäin jollekki!

  VastaaPoista
 3. Mä jaan tämän postauksen omalla henk.koht. FB-seinälläni, ehkä joku kaveri innostuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, nyt meillä on jo pari potentiaalista ostajaa :)

   Poista
 4. Voi ei miten huonoa tuuria teillä :( toivottavasti saatte lentoliput myytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan me onneksi saada joku iloinen ihminen Barcelonaan lomalle :)

   Poista
 5. No MINÄ. Mutta ei rahaa eikä lomaa….. Plääh.

  VastaaPoista
 6. Voi itku, ois tosi kiva lähteä, mutta mun on pakko olla kesällä koittavan voimistelunäytöksen yhteistreeneissä 27.päivä. Just meille on oikeen painotettu, että kukaan ei saa olla sillon matkoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmin paikka. Onneksi Barcelona kyllä odottaa :)

   Poista
 7. Voi itku, ois tosi kiva lähteä, mutta mun on pakko olla kesällä koittavan voimistelunäytöksen yhteistreeneissä 27.päivä. Just meille on oikeen painotettu, että kukaan ei saa olla sillon matkoilla...

  VastaaPoista
 8. Harmittaa teidän puolesta, ettette pääsekään reissuun! Mutta hieno ajatus tämä lentojen tarjoaminen muille. Toivottavasti tärppää! Mä tarttuisin tähän itse mattia kukkarossa uhmaten, mutta 26.-27.5. on pakollisia menoja Suomessa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä harmittaa. Mutta tästä taas opittiin, ettei pidä suunnitella reissuja liian aikaisin :D

   Poista
 9. Onneksi löytyi uudet ottajat lipuille :-)

  Mistä putiikista nuo herkkukuvat on otettu? Ollaan lähdössä Euroopan roadtripille ja yksi kohde jossa aiotaan olla pidempään on Barcelona ja mulle tuli nälkä noista kuvista! :-D

  Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Noi herkkukuvat on tällaisesta ruokapaikasta nimeltään Bilbao Berria. Kirjoittelin aiemmin täällä muutamista ruokavinkeistä Barcelonaan :) Mukavaa roadtrippiä!

   Poista