23. helmikuuta 2010

Kolmannen vuoden opiskelija

Aberdeenissäkin talvi jatkuu, mutta ei yhtä kovana kun Suomessa. Meillä on ollut pakkasta viime päivinä, kadut jatkuu luistinratojen jatkeena -eilen sain uutta perspektiiviä kotimatkaan kun taas kellahdin pehvalleni keskelle katua. Tänään, vain viikon myöhässä, näin hiekottajat hoitamassa jalkakäytävää.

Maanantaina ei Leijonilta lätkä mennyt ihan putkeen, mutta onneksi tuli herättyä matsia varten. Katsottiin vaan 2 ensimmäistä erää ja koska oltiin kaverin kanssa edellispäivänä -jossain hämärässä mielenhäiriössä -ilmottauduttu aamun 7:30 spinning tunnille, oli pakko käppäillä Aberdeenin sport centeriin ja ihailla auringonnousua. Tunti oli täynnä jotain papparaisia, siis oikeesti ainakin yli kuuskymppisiä pappoja ja pikkasen nuorempia, ehkä viiskymppisiä mammoja. Rohkeasti sanottiin, että ollaan ensimmäistä kertaa, joten saatiin sympaattisia katseita muilta urheilijoilta. Kun rupesi tekemään tiukkaa ja tuntui, että ei enää jaksa polkea hetkeäkään, motivaatiota tuli kummasti lisää kun edessä oleva papparainen väänsi vastusta vaan kovemmalle -kai mäkin pystyn, jos hän pystyy!?! Ei auttanut itku markkinoilla. Tänään vielä vähemmän kun pehva on hellänä kuntopyörän epämukavasta istuimesta.

Iltapäivällä sain viimein erittäin mutkikkaaksi osoittautuneen vuokrasopimuksen allekirjoitettua. Aikaisemmin on asiat hoituneet niin leppoisasti kun on asunut yliopiston asuntoloissa. Nyt pitää sitten tottakai maksaa vuokraa kesältäkin, vaikka mulla ei ole pienintäkään aikomusta jäädä tänne yhtään ylimäärästä päivää kokeiden loputtua. Pitäs ehkä hankkia kesätöitä, jotta voisin maksaa kesällä vuokraa tyhjästä kämpästä täällä saarivaltiossa. -Tai kuka haluaa vuokrata huoneen mukavasta kämpästä Aberdeenistä kesä-heinä-elokuuksi?

Viime viikolla rupesin lukemaan meille kolmannen vuoden opiskelijoille lähetettyä Dissertation Guidea. "Disse", näin kavereiden kesken, on meijän Suomen gradua vastaava lopputyö. Tämän 10 000-12 000 sanan projektin eräpäivä on 11. helmikuuta 2011, mutta nyt pitäis olla aihe jo valmiina. Latin American politics on mun aihe, jota en vielä ole osannut rajata tarkemmin. Voin tehdä oman disseni joko KV-suhteiden laitokselle tai Hispanic Studies -laitokselle, mutta kirjotan mieluummin jostain politiikkaan liittyvästä aiheesta kun vaikka kirjallisuudesta. Iski vaan sellanen lievä paniikki "en mä ole valmis tähän!". Toisaalta on lohduttavaa ajatella, että olen JO kolmannen vuoden opiskelija -en vaan ymmärrä missä vaiheessa musta tuli jo kolmannen vuoden opiskelija. Tuntuu uskomattoman hyvältä kun täällä yliopistolla uusiin ihmisiin törmätessä voi sanoa, että on näin loppusuoralla Aberdeen-urakassa. Vaikka en malta odottaa, että valmistun ja pääsen hakemaan kaikkia jännittäviä töitä ja harjottelupaikkoja -niitä, joita oon jo tutkaillut, mutta joihin tarvitsee valmiin tutkinnon -tuntuu hurjalta, että ensi vuonna pitäisi valmistua ja olla valmis oikeisiin töihin ja olla muka tarpeeksi up-to-date näistä opiskelluista aiheista.

Tänään selvisi, että meijän yläkerran nigerialaisnaapurit, joiden kanssa netti jaettiin, on lähteny lätkimään ja netti on sen takia poikki. Kiva! Pitäisi keksiä joku loistava netti-diili seuraavalle kolmelle kuukaudelle. Ongelma on, että kaikki sopimukset taitaa olla vähintään vuoden mittasia. En vaan tule pärjäämään ilman nettiä, eikä onneksi mun kämppiskään. Tällä hetkellä ollaan mun koneen kanssa kaverin luona kylässä, jottei tarvitse yliopiston koneille mennä.


Tää on oiva esimerkki eurooppalaisesta, 2000-luvun kaveruussuhteesta -ollaanhan me osa tätä mese-sukupolvea.

1 kommentti: