2. helmikuuta 2010

Maisemanvaihdos..


Nyt on sitten maisemat vaihtuneet tiuhaan tahtiin..
viimeinen viikko Argentiinassa kului Mendozassa ja Buenos Airesissa. Päästiin jopa super clásico -fudismatsiin, eli katsomaan kahden tärkeimmän argentiinalaisen fudisjoukkueen, Boca Juniorsin ja River Platen välinen kamppailu Mendozan pääkaupungissa. Uskomaton kokemus oli pelkästään matka stadionille paikallisbussilla Boca-fanien kanssa. Saatiin vähän sadetta niskaan matsin aikana, mutta onneksi kesä kuivattaa sen minkä kastelee.
Tässä vielä muutama kuva Mendozasta:


Buenos Airesissa matka jatkui Pariisin kautta Suomeen muutamaksi päiväksi. Suomessa oli ihana talvinen sää, josta ois voinut nauttia pidempäänkin. Laukut jäi tietenkin Pariisiin ja tulivat päivää myöhemmin. Sen johdosta uudet pakkaamiset sujui tyhjentäen rinkkaa suoraan uuteen matkalaukkuun. Skotlantiin olikin vaikea päästä takasin sillä tuli mutkia matkaan. Ensin oli Köpiksestä lento 3h myöhässä Aberdeeniin ja lopulta kun oltiin valmistautumassa laskeutumiseen, tulikin muutos suunnitelmiin sillä Aberdeenin lentokenttä oli kiinni huonon sään takia. Meidät lennätettiin Edinburghiin ja sieltä matkattiin lähes 3h bussilla Aberdeeniin. Matkalla tein tuttavuutta yhden suomalaisen ja ruotsalaisen vaihtarin kanssa. Olin siis perillä Aberdeenissä 8h aikataulusta myöhässä. Onneksi sain uuden kämppiksen kiinni ja pääsin uuteen pieneen, mutta oikein lämpimään kämppään.

Maanantai sujui mm. kursseja selvitellessä. Ei mitään pehmeää laskua vaan suoraan tunneille. Tämän kevään ainoa kv-suhteiden kurssini on Middle East Politics, josta olen oikein innoissani. Näyttää siltä, että siitä tulee oikein työläs kurssi, mutta varmasti on sen arvoinen. Proffa on huippu tyyppi ja pitää vielä tutoriaalitkin itse. Meidän pitää kirjoittaa kaks 2000 sanan esseetä ja pitää pieni esitelmä lukukauden aikana. Valitsin aiheeksi Egyptin (Egypt: The evolution of authoritarian democracy) jo valmiista vaihtoehdoista.

Mun uusi huone uudessa kämpässä on pikkiriikkinen, johon mahtuu hädin tuskin mitään muuta kun sieltä löytyvä iso parisänky. Asun nyt ekan vuoden kerroskaverin, yhden jenkkitytön, kanssa ja ekan kuukauden meidän olohuoneessa asuu puolalainen poika, jonka huoneen mä sain. Heti ensimmäiseksi lähdin keskustaan ostamaan säilytyslaatikoita ja muuta tarpeellista. Tsekkasin tietty uuden Starbucksin, mutta en vielä ehtinyt tutustumaan Aberdeenin uuteen kauppakeskukseen, saati sitten uuteen urheilukeskukseen koska en ollut hankkinut uutta opiskelijakorttia yliopistolta.

Tiistaina alkoi ensimmäinen Hispanic Studies kurssi, aiheena Hispanic Wars. Istuttiin 20min luokassa ja haukuttiin proffa ja samalla koko laitos alimpaan maan rakoon. Tajuttiin onneksi mennä valittamaan tilanteesta laitoksen toimistoon, missä selvisi, että proffa odotti meitä toisessa rakennuksessa. Just. Tervetuloa Aberdeeniin. Loppujen lopulta ehkä 20% oppilaista oli luennolla, koska muut ei tienneet paikanvaihdosta. Proffa on sellanen höppänä espanjalainen mies, onneks tosi mukava ja kurssi vaikutti paljon paremmalta kun kurssilista anto etukäteen ymmärtää. Opetus onneksi tapahtuu kokonaan espanjaksi. Proffa jopa kritisoi laitoksen pääjehua (joka sattuu olemaan sen vaimo) meidän kaikkien edessä ja raivosi tästä luokkasekaannuksesta. Täällä Aberdeenissä on aina kaikki sekasin.

Kaksi päivää kulunut ja lunta on vaan tullut. Tällä kertaa se on pysynyt maassa jonkun aikaa. Tiet on super liukkaat ja tänään kun käveltiin kämppiksen kanssa ruokakauppaan ja olin just ehtinyt sanoa, että "minä hetkenä hyvänsä olen pehvallani tossa autotiellä", niin eipä mennyt hetkeäkään kun löysin itteni kyljeltäni maasta. Auts. Nauroin sitä koko kauppareissun.

On todella omituista olla takasin Aberdeenissä ja koulun penkillä. Menee monet asiat, paikat ja ihmiset sekasin Kingston ja Queen'sin kanssa viime vuodelta. Tää tuntuu tällä hetkellä aika masentavalta paikalta, vaikka pahemminkin vois asiat olla (täällä vois sataa vettä), mutta tästä ei voi mennä kun ylöspäin. Tänään jopa näin auringon koulumatkalla.
Kävin moikkaamassa ekan vuoden naapuria, Amandaa, ja sitten kävin yliopiston YK-opiskelijajärjestön "viini & juusto" -illassa. Heti kättelyssä löysin neljä uutta suomalaista, joiden kanssa en kuitenkaan päässyt juttelemaan ja kaksi länsinaapuriamme, eli ruotsalaisia tyttöjä.

Tällä hetkellä mun lukujärjestys näyttää tyhjää keskiviikon, torstain ja perjantain kohdalla, mutta siitä puuttuu vielä espanjan kurssin aikataulu. Maikka on tällä viikolla kipee, joten loppuviikoksi pitää keksiä jotain tekemistä. Huomenna meinaan siis vihdoin nukkua pitkään ja kuitata univelat viime viikoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti