2. toukokuuta 2011

kevätpäiviä

Kauhean nopeasti on taas viikko vierähtänyt. Viime viikolla sain ihanan ystävän visiitille Irlannista, kun keskiviikkona Miina lensi lännestä tänne Aberdeeniin pyörähtämään. Päivät hurahtivat juhliessa, sillä heti samana päivänä oli Lauran synttärit. Syötiin todella hyvä illallinen café 52-ravintolassa, jossa hinta/laatu-suhde on täysin paikallaan. Ravintolasta jatkettiin vielä nauttimaan pari värikästä drinkkiä ja privaatti-tanssilattian kautta suunnattiin kotiin. Torstaina piti heti aamusta olla luennoilla ja iltapäivällä mennä vielä kerran kuuntelemaan ohjeistusta Skotlannin parlamenttivaalien vaalilautakunnan työskentelyyn liittyen. Ihan turha reissu loppujen lopuksi, mutta täytyypä kerrata vähän asioita ja lukea ohjeet ajatuksella ennen torstain vaaleja.

Täällä on ollut niin hieno, mutta vähän petollinen, kevät sää. Aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta viimeisen viikon verran, ikkunasta katsottuna näyttää oikein kesäiseltä, mutta ulkona on oikeasti aika kylmä (+14 ja tuuli). Paikalliset kävelevät tietty shortseissa, t-paidoissa tai jopa ilman paitaa ja itse kuljen t-paita, neule, takki ja kaulaliina -kuteissa. Vois kuvitella, että olen kotoisin jostain päiväntasaajan läheltä, sillä vaan sieltä päin tulevat kulkevat päällään yhtä paljon vaatteita. Niinpä torstainakin käväistiin Revolutionin terassilla keskustassa kavereiden kanssa maistamassa jotain pinkkiä bride-juomaa häiden kunniaksi. Illemmalla kävin ensimmäistä kertaa Beautiful Mountainissa tapaksilla, jossa nautittiin aika maittavat annokset kavereiden kanssa.

Perjantaina oli kansallinen hääpäivä tottakai kun kyseessä oli Royal Wedding. Jopa yksi paikallinen proffani lähetti viime viikolla mailia pikkasen hämmentyneenä: Dear students, Was going to suggest Friday 29 April pm as good time to hold the second revision class, but it seems that because two young people are getting married that day the university has expressly instructed that no classes be taught (help me with the logic here).

Niinpä, en tiedä, missä logiikka, mutta otettiin silti kavereiden kanssa kaikki ilo irti vapaapäivästä. Ei sillä, että mulla muutenkaan olisi ollut koulua perjantaina. Katsottiin Lauran luona hääseremonia ja sitten nautittiin suuresta brunssista. Meitä taisi parhaimmillaan olla tusinan verran pakkautuneena teeveen ääreen tuijottamaan Katen ja Willin juhlallisuuksia ja sitä odotettua kiss on the balcony -hetkeä. Hienosti oli kämppä koristeltu ja paikalliset kämppikset olivat jopa pukeutuneet juhlavasti creppi-makkara-papu-pekoni -brunssia varten. Iltapäivällä nautittiin taas hetki meidän lähipubin terassilla auringonpaisteesta, kunnes oli aika valmistautua illan Royal Wedding -bileitä varten.

Vaikkei täällä Vappua vietetäkään, niin silti koko viikko tuntui melkeinpä yhdeltä vappukarkelolta!

P.S. Viime viikolla, viimeisenä mahdollisena päivänä, ilmottauduin myös omiin valmistujaisiini! Siitä pitää pulittaa 40 puntaa (!!!), mutta kunhan kaikki menee vielä viimeisten viikkojen aikana putkeen, niin saan 5. heinäkuuta pukea sen mustan kaavun päälleni.

P.P.S. Viime viikolla saatiin meidän dissertation (gradu) tulokset ja olen super tyytyväinen ja positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta. Ihanaa huomata, että se tammikuun rankka kirjastossa istuminen palkittiin. Valmistuminen on siis oikeasti askeleen lähempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti