10. kesäkuuta 2012

delivery heaven & herkullisia sukellusveneitä

Yksi parhaista asioista Argentiinassa on ehdottomasti deliveryt! Täällä voi tilata melkein mitä vain ruokaa kotiin saakka. Eikä vaan ruokaa, vaan myös lääkkeet apteekista, alkomaholit etkoille, jäätelöä jälkkäriksi vaikka kello 2 yöllä (ainakin kesällä) ja mitä vielä. Esimerkiksi buenosairesdelivery.com on sivu, jonne vain laitat osoitteen ja se kertoo mitkä kaikki ravintolat alueella kuljettavat ruokaa sun kotiin asti. Loistavaa! Me voitaisiin tilata vaikka intialaista, meksikolaista, perulaista tai vaikka arabialaista (lähi-itämaista?) ruokaa kotiin. Vinkkinä Bairesissa pyöriville, me tilattiin kerran Tandoor -nimisestä intialaisesta ja se oli taivaallisen hyvää. Mutta siitä herkkuintialaisesta joutuukin muutaman mangon pulittamaan.

Perjantai-iltana väsyneenä pitkän viikon jälkeen, ja kahden tunnin siestan vedettyäni, en enää jaksanut miettiä ruokailupuuhia, joten helpointa oli tietenkin vaan miettiä mitä tekee mieli ja rimpauttaa ruokapaikkaan. Tällä kertaa päätettiin tilata pizzaa. Eikä mitä tahansa pizzaa. Joidenkin mielestä El Cuartito tarjoaa Bairesin parhaat pizzat. Se on vanha ravintola, joka sijaitsee melkein meidän kadulla reilun kymmenen korttelin päässä. Tilattiin kinkku-juusto-paprika-oliivi pizza ja alle puolessa tunnissa se oli meidän ovella. Huippua! Ja se oli hyvää. Näissä pizzoissa on sitä jotakin. Olen kerran käynyt ravintolassa ihan livenä ja se on kyllä aika söötti paikka ja aina täynnä ihmisiä, joten se kannattaa tsekata täällä ollessa.

El Cuartito, Talcahuano 937
Näin viileinä talviaikoina yksi täydellinen, paikallinen herkku on ehdottomasti submarino -joka tarkoittaa juuri sitä miltä se kuulostaa: sukellusvenettä - vapaammin suomennettuna: kaakao. Submarino on oikein perinteinen argentiinalainen juoma ja siitä erikoinen, että se tarjoillaan suklaatikku ja mukillinen kuumaa maitoa erikseen, ja ne sitten sekoitetaan lusikalla kaakaoksi. Jos haluat oikein perinteisen ja aidon submarinon, suklaan pitää olla Águila -merkkistä. Näin meilläkin. Kahviloiden tarjonnasta on turha etsiä "kaakaota", koska usein menussa lukee "sukellusvene". Nam.


Täällä on perinteisesti aina osoitettu mieltä ja usein kattiloiden kanssa kaduilla. Viime viikkoina kattilamielenosoitukset on taas yleistyneet ja joillekin ne tuo selkäpiitä puistattaen vuoden 2001 talouskriisin mieleen. Yritin yks ilta tässä videoida kattiloiden kaikua, joka raikui tänne meidän kämpille asti, mutta se taisi videolla hukkua bussien ja muun liikenteen melun sekaan. Tässä kuitenkin näyttöä Bairesin hälinästä meidän keittiöstä käsin auringon laskiessa.

13 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä! Mä haluan tilata intialaista! Namnamnam! Ja toi kaakao on niin hyvää kun sinne just upottaa palasen aguilaa. Ah, pakko ostaa sitäkin lähipäivinä! Nää ruokailupostaukset on petollisia kun alkaa tehdä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa! Ja sieltä saa oikeesti tulista ruokaa, jos haluaa. Mä en niin tulisesta välitä, mutta onneksi on "suave" vaihtoehto myös. Täällä kun yleensä harvemmin oikein kunnolla maustettua ruokaa löytää, on toi poikkeus.

   Poista
 2. Nam, näyttää superherkulliselta! :)

  Mulla on sulle hyvän mielen haaste, käyhän kurkkaamassa: http://elamaakotonajamuualla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Onpa aikamoinen meteli ja liikenteen metelikin on kova! Jännä kurkata kaupunkia teidän parvekkeelta! Monesko kerros?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on meidän keittiön ikkunasta kuvattu, 18. kerros. Ikkunat kiinni tavallinen liikenteen hälinä on vaimeampaa. Onneksi ei ole parveketta, jolta katsella katua. Rupeais varmasti huippaamaan :)

   Poista
 4. Nam, mitä ruokia! Suomessa ollessa S:n kanssa aina ikävöidään Buenos Airesin deliveryä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Suomesta tuskin saa paljon muuta kuin pizzaa kotiin kuljetettuna! :) Sääli!

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Aikamoinen liikenteen melu. 18 kerros kulostaa liian korkealta makuuni, mutta maisemia oli kiva ihailla näin päätteen kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin aika epäileväinen ja jännitin tätä 18. kerrosta, mutta ei tää onneksi paikan päällä enää tunnu yhtään pahalta. :)

   Poista
 7. Eksyin kerran ihan vahingossa tuonne pizzeriaan, syötiin paikan päällä ja sinnehän sai oikein jonottaa. Ja kyllä kannatti sillä pizzat oli oikeasti aivan maailman parhaita. Kaiken lisäksi siinä jonotellessa meidät takana olevat pojut kuuli että me hölötetään ranskaksi ja olivat sattumalta ranskalaisia yhden heistä viimeistä iltaa viettämässä. Niinpä saatiin vielä kaiken lisäksi kivaa pöytäseuraa. Tosi kiva muisto, vaikka onkin parin vuoden takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, mikä säkä! Hauska, että tonnekin voi eksyä.. mulla ei ikinä tullut turistina mieleenkään liikkua noilla kulmilla aiempina vuosina. Hyvä, että vahvistit mun kommentit, niin eiköhän muutkin usko, että tuonne kannattaa mennä.

   Poista