19. kesäkuuta 2012

Kiinassa Buenos Airesissa & Bairesin blogimiitti

Meillä olikin viime viikolla oikein kunnon Buenos Airesin ulkosuomalaisten blogimiitti, joka syntyi missäs muuallakaan kun tämän blogin kommenttiboksissa. Oikeasti vain kaksi meistä asuu tällä hetkellä Bairesissa ja toinenkin vain väliaikaisesti. Joka tapauksessa, meitä oli neljä, ennalta lähes tuntematonta (paitsi, että olen ainakin yli vuoden lukenut Sarin blogia) suomalaista yhdessä Starbucksissa. Missäs muuallakaan? Jos täällä päin maailmaa kaipaa muiden expattien seuraan, kannattaa ehdottomasti suunnata lähimpään Starbucksiin, ne on meinaan gringoja täynnä. Siellähän minäkin lähes viikoittain vilkun! Ja Bairesista löytyykin jo ilmeisesti hurjat 50 Starbucksia. Sen lisäksi, että ihmeteltiin mitä kaikkea hassua meidän argentiinalaiset appelsiinin puolikkaat tekevät tai eivät tee, puhuttiin muuan muassa fetajuustosta. Sitä ei tästä kaupungista löydäkään ihan mistä tahansa. Niinpä puhe kääntyi paikalliseen Chinatowniin, barrio chinoon. Lisäksi huhu kertoi, että sieltä voisi löytää näkkäriä. 

Barrio Chinoon me sitten tietenkin oman appelsiinin puolikkaani kanssa suunnattiin heti lauantaina, fetaa ja näkkäriä etsimään. 


Vähän alempana näkyvä portti ja patsaat on aika uusia vuodelta 2009, lahjana Argentiinalle maan osoittamasta ystävällisyydestä kiinalaissiirtokuntaa kohtaan.


Porteño on slangisana buenosairesilaiselle, joten tää oli mun mielestä aika huvittava!


Kaikenlaista krääsää tietenkin löytyy..


Jotain merenelävää kasviskebabiakin maisteltiin.


Olen aiemmin suhtautunut tosi nyrpeästi suurkaupunkien kiinalaiskortteleihin, ja käynytkin sellaisissa vain San Franciscossa ja Torontossa. Näkemäni kiinalaiskorttelit (esim. Torontossa) ovat olleet todella epäsiistejä paikkoja ja aivan liian täynnä ihmisiä. Sen takia mulla ei ole tullut aiemmin mieleenkään käydä Bairesin Chinatownissa. Tällä kertaa olin kuitenkin todella positiivisesti yllättynyt. Tämä barrio chino oli erittäin siisti ja suht rauhallinen paikka. Se on vain muutaman korttelin kokoinen alue ja ainakin lauantaina katu oli suljettu poliisien toimesta, joten autotkaan eivät häirinneet. Ravintola ja ruokakauppa, jossa käytiin sisällä olivat nekin molemmat todella siistejä. 

Buenos Aires on täynnä kiinalaisia supermarketteja, niitä löytyy joka korttelista vähintään yksi. Kaupoista ja niiden kylmätuotteiden "ylläpidosta" liikkuu erinäisiä huhuja, kuten että kiinalaiset laittavat yöksi kylmäkaapit pois päältä. Yleensä ne ovat todella epäsiistejä ja saattavat haista aika erikoiselle. Tämän takia kierrän ne kaukaa ja vain äärimmäisessä hädässä ostan niistä kuivatuotteita. Tämä ehkä selittää minkä takia olen tähän asti vältellyt barrio chinoa. Lauantain hurmiossa etsin näkkäriä ja unohdin katsoa fetajuuston perään. Sillä seurauksella, etten saanut kumpaakaan. Bairesin kiinalaiskortteliin palataan siis vielä toistekin.

P.S. Espanjaksi sanonta "parempi puolikkaani" kuuluu tosiaan "mi media naranja" eli appelsiinin puolikkaani. En siis heittänyt sitä ihan hatusta.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä seurasta teille kaikille! Oli kiva tavata muita "kohtalotovereita" :)

  VastaaPoista
 2. Aika vierahti aivan siivilla! Ensi kerralla voitais valloittaa Chinatown tai La Plata. Torstaina olen mita luultavimmin Colegialesissa iltapaivalla. Hmm, voinkohan vastustaa kiusausta.. :)

  VastaaPoista
 3. Harmi, että jäit ilman fetaa. Mäkään en löytänyt näkkäriä, nyyh! Joo ens kerralla täytyy vallata Chinatown tai La Plata.

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä oikein hauska tavata! Koska lähdetään La Plataan päiväretkelle? Joku vkonloppu ennen Sarin vauvan ulostautumista? :)

  VastaaPoista