15. kesäkuuta 2012

Päheä Palermo

Olen vielä aikamoinen keltanokka mitä tulee Buenos Airesin tuntemiseen. Vasta muutama viikko sitten olin ensimmäistä kertaa Palermon kaupunginosassa. Palermo, joka joillekin on parasta koko kaupungissa, on siis mulle ihan uusi tuttavuus. (Sori vaan kaverit, en osannut viedä teitä sinne vuonna 2010!) Ensimmäisen tutustumiskäynnin jälkeen olenkin ehtinyt palata tuonne vähän kuulimmalle alueelle jo muutaman kerran. Palermo on aika pähee. Sieltä puuttuu kaikki rumat pilvenpiirtäjät ja laatikkohirvitysrakennukset mitä taas microcentro, ihan ydinkeskusta, on pullollaan. 

Tähän asti oon pyörinyt vasta Palermo Sohossa, joten mulla on liuta "muita" palermoja, kuten esimerkiksi Alto Palermo tai Palermo Hollywood, vielä näkemättä. Onpas hauskoja nimiä! Palermo Soho on osa Palermo Viejoa ja tämän boheemin alueen keskus onkin Serranon aukio, joka tunnetaan myös nimellä Cortázarin aukio. Vähemmästäkin menee jo sekaisin, joten ei näistä sen enempää.

Viikonloppusin pienellä Serranon aukiolla on kojuja, joissa myydään vaikka mitä käsitöitä, koruja, vaatteita, suitsukkeita ja hajusteita. Serranon ympäristön kadut on täynnä baareja, jotka pursuaa väkeä iltaisin. Kävinpä söpössä meksikolaisessa ravintolassakin siellä kulmilla yksi perjantai-ilta. Päivisin nämä baarit muuntautuvat vaatekaupoiksi. Joo-o! Tässä alla olevasta kuvasta voi esimerkiksi huomioida, että pöydät ja tuolit on heitetty katon rajaan pois vaaterekkien tieltä. Yksi lauantai löydettiin mukavan rento lounasbaari, josta saatiin pizzaa aurinkokuivatuilla tomaateilla ja serranon kinkulla. Ne on vähän harvinaisempia herkkuja täällä verrattuna Suomeen ja Eurooppaan.
P.S. Täällä ei kyllä ole päivääkään, etteikö telkkarista tulisi fudista. Ihmiset huutaa hulluna "Gooo-ooo-oooo-oool" kun tulee maali. Nytkin. Se raikuu selostajan ansioista telkkarista, mutta myös naapuruston sohvaperunat huutaa kurkku suorana samalla tavalla.

6 kommenttia:

 1. Joo, se jalkapallojuontajan never ending "goooo-ooo-ooo-ooo-oooool" -huuto on niin ärsyttävä :D

  VastaaPoista
 2. Täällä on taas jossain saman kerroksen kämpässä joku jätkäjoukko, joka huutaa ja "laulaa" matsin mukana.. joka päivä tulee joku TÄRKEÄ matsi, muka :D

  VastaaPoista
 3. Me silloin tutkailtiin Palermoa hostellia etsiessämme, mutta todettiin alueen olevan liian kallis. En sitten muista, tuliko siellä käytyä ollenkaan itse reissun aikana!:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika jännää. Voi olla, että siellä on ollut kalliimpi majoitus ja toisaalta se on vähän kauempana näistä perusturisti-paikoista. En usko, että ootte käyneet.. tai no olittehan te aika monta päivää täällä vielä sen jälkeen kun oltiin nähty. Palermo on vähän tonne pohjosempaan päin ja sinne täytyy melkein ottaa bussi täältä ihan keskustasta -meiltä menee bussilla sellanen 30min. Asutaan tosiaan ehkä korttelin kahden päässä siitä teidän ekasta hostellista! :)

   Poista
 4. Hassua että vaikka mä olen asunut Buenos Airesissa ollessani melkein pelkästään Palermon kaupunginosassa, niin Palermo Soho, Hollywood ja Viejo on melko tuntemattomia! Ja mä kun luulin jopa tuntevani Palermon aika hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi tosiaan olla että noiden alueiden rajat on aika olemattomia ja suhteellisia.. who knows! ;)

   Poista