12. kesäkuuta 2012

turisteilua Pressan Pinkissä Palatsissa

Olipa kerran tapahtumarikas viikonloppu. Se oli viikko sitten. Ehdittiin tutustua hurjan paljon Buenos Airesiin turisteillen ja kavereitakin tapaillen. Jaksettiin ulostautua kämpästä kaupungin hälinään useampanakin päivänä. Sunnuntaina otettiin ja lähdettiin tepastelemaan Toukokuun Katua (Avenida de Mayo) pitkin Toukokuun Aukiolle (Plaza de Mayo) -josta se kuuluisa Pinkki Talo (Casa Rosada), aka Pressan Palatsi ja Cristinan työpaikka (vrt. White House Jenkeissä), löytyy. Huomaako, että Argentiinassa toukokuu ei olekaan mikä tahansa kuu.
Päätettiin jonottaa muutama minuutti ja tutustua Pinkin Palatsin uumeniin.


Ala-aulassa oli Lattareiden suursankareiden potretteja. Suuri osa tauluista oli muiden lattarimaiden valtioiden lahjoja, mm. Don Hugo Chávezin ja Raul Castron lahjoituksia löytyi.


Kellarikerroksesta löytyy sininen sali, joka toimii takaovien eteisenä ja sen kautta esimerkiksi valtiovieraat tuodaan sisään Cristinaa moikkaamaan.


Pinkki Palatsi oli täynnä argentiinalaisen taiteilijan tämän näköisiä tauluja. Mun mielestä nää oli aivan järkkyjä! Tämä on taiteilijan tulkinta kansalliseepos Martín Fierrosta, oikealla sankarigaucho Martín Fierro. Vähän eri luokkaa muun sisustuksen kanssa.


Argentiinalaisten Naisten Salonki. Täältä Pressa Cristina usein puhuttelee kansaa.Käytävä täynnä argentiinalaisia kansallissankareita. Maradonalla oli tietenkin kokonainen oma kehikko. Mukana myös huikean hauska Les Luthiers, Mona Jiménez ja Messi!


Mafaldaa unohtamatta! Mukana mun oma sankari. ;)Käytiin myös partsilla, jossa historian suuret henkilöt, kuten pressa Perón, Evita ja Maradona ovat puhutelleet kansaa. Mekin yritettiin, mutta kuulijoita ei tällä kertaa riittänyt.
Huomatkaa keskellä aukiota oleva musta turva-aita, joka estää mielenosoittajien pääsyn Pinkin Palatsin oville ja varmistaa hajuraon kansalaisten ja presidentin välillä.Argentiinalaisten Tieteilijöiden Salonki.


Jopa Pinkin Palatsin lasiovet häilyvät pinkkejä vivahteita!Cristinan työpöytä.
(Tää kuva on vanhempaa vuosikertaa ja mun aiemmalta kierrokselta v. 2010)
Olipa kierros ja päheet on puitteet!
Olin itse Pinkissä Palatsissa jo kolmatta kertaa, mutta kiertue oli laajentunut huimasti sitten 2010.
Ei huonompi idea rauhalliselle sunnuntaipäivälle.
Casa Rosadaan pääsee tutustumaan ilmaiseksi ainakin sunnuntaisin (ehkä lauantaisinkin) ja tunnin kestäviä espanjan kielellä (ja vähän englanniksikin) opastettuja kiertueita starttaa kymmenen minuutin välein.

6 kommenttia:

 1. Fierro-taideteos muistuttaa mua kaduilla olevista graffiteista. Ne onkin minust huikeita ja tosi taidokkaita taalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta, nyt kun sen sanoit.. se ei vaan jotenkin yhtään sopinut tonne hulppeeseen palatsiin. Portaikotkin olivat täynnä noita samanlaisia töitä.

   Poista
 2. eikä miten mahtailevat puitteet! kelpais vaellella tuolla kyllä minä tahansa löysäily sunnuntaina :)

  VastaaPoista
 3. Miks mulla ei ole omaa pinkkiä palatsia :D? Näyttää kyllä tosi hulppeelta!! Tuolla meen ehdottomasti käymään kun vihdoin jokupäivä sinne pääsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! No mutta sitten kun olet Jenkkien presidentti, voit rakennuttaa itsellesi pinkin palatsin jonnekin lämpimään paikkaan :) Mä vien sut tonne ettimään ideoita sitten omaan palatsiis kunhan rahtaat pehvas tänne asti ;)

   Poista