26. kesäkuuta 2013

Suomessa Brysselissä

Eilen illalla kotiuduin Brysselin reissulta ja tuntuupas hyvältä olla kotona Barcelonassa. El Pratin kentälle rullatessa tuntui siltä, että palaa kotiin ja vielä kun samaan aikaan laskeutui Aerolineas Argentinas, minkä johdosta kenttä vilisi argentiinalaisia, oli erittäin kotoisa fiilis taattu. Takit ja huivit sai heittää laukkuun saman tien kun Barcelonan lämpö otti iltakymmeneltä vastaan. Nyt en halua vähään aikaan matkustaa minnekään vaan nauttia täysillä Barcelonan kesästä. 

Bryssel oli vähintäänkin aika mielenkiintoinen kaupunki.. olin aika järkyttynyt yleisestä epäsiisteydestä ja rähjäisyydestä, läntisessä Euroopan sydämessä kun ollaan olevinaan. Enkä ollut meidän maisteriporukasta ainoa. Koukeroisia, ihan kuin maanjäristyksen jäljiltä olevia katuja kävellessä tuli pikaisesti Buenos Airesin katukivetykset mieleen. Laatat on pois paikoiltaan ja vedet lentää sateen jälkeen irtonaiselle laatalle astuessa päälle, lastenrattailla sais rallia ajaa. Vois melkein sanoa, että Euroopan talouskriisi näkyy Brysselissä paljon enemmän kuin Barcelonassa!

Yksi matkan tärkeimmistä tarkoituksista oli kuitenkin viettää pitkästä, pitkästä aikaa laatuaikaa kavereiden kanssa, eikä siihen Brysselin harmaus onneksi vaikuttanut. Meillä oli parhaat juhannusbileet vuosiin. Vaikka istuttiinkin ulkoteltassa kylmähkössä ilmassa ja kesäsateessa. Bileistä voi lukea lisää Lauran blogista. Muutenkin koko Brysselin reissu oli loppujen lopuksi vähän kuin olisin palannut Suomeen. Tai suomenruotsalaiseen Suomeen. Vietin viisi päivää oikeastaan enemmän ruotsin kielikylvyssä kuin ranskan sellaisessa. Oli kiva todeta, ettei se vuosien opiskelu ole mennyt ihan hukkaan, eikä se toinen kotimainen vielä täysin ole korvien välistä kadonnut. Otin myös tottakai ilon irti ja käväisin Scanshopissa ostamassa erittäin belgialaisia herkkuja kotiin..


Viimeisenä päivänä käytiin lounaalla Suomen merimieskirkossa..


karjalanpiirakka munavoilla ja lohi-broccoli-piirakka maistui ihan taivaalliselta!


ja kun jälkkäriksi sai vielä korvapuustin, oli riemu suuri!


Nyt tiedossa olisi gradun kanssa puurtamista aktiivisesti ainakin seuraavan viikon ajan. Kirjoittelen vielä lisää Istanbulin ja Brysselinkin matkasta lähipäivinä..

6 kommenttia:

 1. Mums! :) Juuri palasin Suomesta, ja tuli muuten syötyä pullaa melkein päivittäin. Voisilmäpullia ja korvapuusteja. En muistanutkaan, miten hyviä ne ovat. Melkein tässä olematon jauhopeukalo herää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa mun tuleekin aina syötyä itseni ähkyyn kaikilla herkuilla, pullaa just päivittäin :) Kunnon epätoivo on täälläkin saanut olemattoman jauhopeukalon heräämään..

   Poista
 2. Herkkunam! Etenkin tuo korvapuusti kolahti niin, että kaapin perukoilla lojuvat raesokerit saattaa saada pian kyytiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin oikein jauhopeukalo, joten karjalanpiirakoiden jälkeen korvapuustit pyöräytät varmaan käden käänteessä :)

   Poista
 3. Voi jos täälläkin saisi tuollaista! Kiva että Istanbulista tulee lisää juttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuli kyllä mietittyä miksei Barcelonasta löydy tuollaisia suomiherkkuja :)

   Poista