18. joulukuuta 2014

Joulun täytteinen viikonloppu

Meilläkin päästiin oikein kunnolla joulutunnelmaan viime viikonlopun aikana. Vaikka olenkin kunnon jouluihmisiä, ei multa löydy kotoa mitään jouluhärpäkkeitä. Tähän asti kun jouluksi on joka vuosi lennetty kotiin vanhempien luo joulumaailmaan. En myöskään ole vielä kokenut tarpeelliseksi tuhlata joulukrääsään, joten toistaiseksi meidän kodista löytyy vain kynttilöitä ja joulukalenteri lähenevistä juhlapäivistä muistuttamaan. 

IMG_6541_
IMG_6522_

Lauantaina suunnattiin ensin Kaapelin joulua ihailemaan Kaapelitehtaalle. Sinne onkin siirretty perinteiset Wanhan joulumarkkinat, joten suhautettiin ratikalla vähän kauemmas tuuliseen Ruoholahteen. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt, että lauantaipäivästä huolimatta markkina-alueella mahtui kävelemään ihan rauhassa kauniita tavaroita ihaillen. Joulupukki kierteli kojujen seassa ja välillä käytiin Café Citikassa nauttimassa kahvia, suussasulavaa lohipiirasta ja piparipullaa. Nam! 

Kaapelitehtaalta jatkettiinkin sitten Senaatintorille Tuomaan markkinoita ihailemaan. Olin käynyt siellä jo vähän entuudestaan fiilistelemässä, mutta halusin ehdottomasti viedä Nicon aitiopaikalle joulumieltä etsimään ja sen myös löytämään. Argentiinassa kun sitä joulua ei ihan yhtä intohimoisesti vietetä, kirjoitin asiasta tarkemmin viime vuonna.

IMG_6509_
IMG_6531

Sunnuntaina kuunneltiinkin koko päivä Jouluradiota, ympäri kämppää loisti kynttilät ja masu täyttyi glögillä, joulusuklaalla, pipareilla ja joulutortuilla. Tuntui vihdoinkin siltä, että joulu on kohta täällä ja meidänkin kodista löytyy vähän joulufiilistä.

Tämä jatkui maanantai-iltana kun katsottiin yhdessä kaikkien aikojen joululeffa Love Actually. Ihanaa, että joulu tulee! Pointsit argsumiehelle, joka itse ehdotti kyseisen leffan katsomista. Ei tainnut ihan muistaa millainen se onkaan.

IMG_6515
IMG_6545

Tänä vuonna joulufiiliksen nostattajien joukosta puuttuu kyllä yksi ylivoimainen, nimittäin lentokenttäfiilistely. Vaikka en mitenkään erikoisemmin lentomatkailusta pidä, tai lentokenttähengailusta ja -odottelusta varsinkaan nauti, niin mikään ei vedä vertoja sille joulufiilikselle, mikä lentokentillä vallitsee juuri ennen joulua. Sitä odottelua, kun tietää että pääsee kotiin viettämään joulua, joulun tuoksun ja maun tuntee jo, eikä millään malttaisi odottaa, että lento lähtee ja pian laskeutuu Helsinki-Vantaalle. Ihmiset on ystävällisiä ja kaikki on matkalla joko perheen kanssa tai perheensä luo.

Ihan hyvä joulufiilis täällä on joka tapauksessa, vaikkei lunta olekaan vielä maassa!

16 kommenttia:

 1. Kaunis on Helsinki jouluisessa asussaan:) Ja mukavaa joulun odotusta Annika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kaunis kaupunki, niin joulu- kun kesäasussakin :)

   Kiitos Jael, oikein ihanaa joulua ja myös hanukkaa sinne etelään!

   Poista
 2. Kauniita kuvia!
  Ihanaa joulua teille ja me lähdetään huomenna sinne lentokentälle fiilistelemään ja 7 vuoden tauon jälkeen viettämään espanjalaista joulua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos menninkäinen! Oikein ihanaa joulufiilistelyä lentokentälle ;) toivottavasti matka sujuu leppoisasti, nauttikaa etelän joulusta!

   Poista
 3. Ihana tulla Suomeen kun siellä on noin jouluisan näköistä (mekin siis haetaan huomenna joulumieltä Brysselin kentältä ;))! Hyvää ja tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä keskustassa ainakin jouluisan näköistä, vaikkei lunta näy. Ihanaa lentoa ja -kenttäfiilistelyä sekä rauhallista joululomaa teille brysseliläisille!

   Poista
 4. Vaikka kotiin pääsyä odotankin eniten, niin kyllä täytyy myöntää, että odotan myös kenttien joulutunnelmaa. En oo koskaan ennen lentänyt näin lähellä joulua. Lennetään reitti Houston-Lontoo-Hki-Vaasa. Varmaan joka kentällä hienot koristelut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutunnelma on ihana kentillä, vaikka omat riskinsä tietenkin aina on lentäessä näin lähellä joulua.. lumimyrskyn tai muun härdellin suhteen :) Oikein leppoista lentoa teille ja tervetuloa Suomeen. Vaasasta ainakin luulisi valkoisen joulumaan löytyvän!

   Poista
 5. Hei apua, mä löysin tänne sun blogiin vähän mutkan kautta! Blogi on muuten u-p-e-a, mutta asiaan; Olit eräässä blogissa kertonut olleesi aikoinaan suomenlinnassa kesätöissä?!? Voisitko kertoa vähän tuosta, kuinka pääsit sinne, mitä tehtäviisi kuului jne? Äkkiseltään en selailemalla sun blogista löytänyt ja mua kun kiinnostaisi se paikka ihan hirvittävästi mut en tiedä onko mulla mitään mahiksia päästä sinne duuniin kesäksi :D Olen lukion 2 vuosikurssilainen ja mahdottoman kiinnostunut historiasta ja kulttuureista niin olisi aivan unelma paikka !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, kiitos. Olin kymmenen vuotta sitten kesätöissä Suomenlinnan hoitokunnalla. Vähän sattumalta ja kaverin isän kautta sinne päädyin. Heillä oli ainakin silloin kesätyöläisiä sekä ulko- että sisäpuuhissa. Itse olin lähinnä sisäpuuhissa, rappuja, saunoja ja yleisiä tiloja siistimässä sekä joitakin kukkasia istuttelemassa. Leppoisa kesä se oli, kun pyörillä suhailtiin ympäri saaria. Kannattaa varmaan kysellä Suomenlinnan hoitokunnalta lisää asiasta :)

   Poista
 6. Minulta taitaa jäädä Tuomeen markkinat tänä vuonna käymättä, mutta viime vuonna kävin niillä. Ihanan tunnelmallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinne ehtii ens vuonnakin, auttaa kyllä joulutunnelman löytämisessä. Käytiin siellä vkonloppuna uudestaan :)

   Poista
 7. Ihanan näköiset nuo Tuomaan markkinat! Tai joka vuosihan ne on ihanan näköiset, mutta tänä vuonna ne jää taaskin välistä. Mulla on tuo lentokenttäfiilistely vuorossa huomenna, katsotaan millaista siellä on - mun muistikuva on viime vuodesta, että lähinnä stressaavaa, kun on niin paljon ihmisiä liikkeellä, jotka ei ole tottuneita lentomatkustajia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä todella suloisesti toteutettu. Toivottavasti lentokenttäfiilistely sujui rennosti :)

   Poista
 8. Ihanan näköiset nuo markkinat, kaipaan joulumarkkinoita täällä kovasti! Minä en ole ollut joulun aikaan lentokentällä vuosiin, mutta muistan kuinka ihana oli saapua Helsinki Vantaalle, kun siellä vastaanotti joulukuoro ja kaikki oli tosiaan iloisia ja ystävällisiä. Jospa iloisuus ja ystävällisyys säilyisi vielä pari viikkoa munkin reissuun asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ne kanadalaiset ole osanneet sitä perinnettä ottaa käyttöön? :) Sun pitää tehdä aloite, ihan selvästi. Toivottavasti saat iloisen ja ystävällisen vastaanoton Suomeen saapuessa - toisaalta kanadalaisiin verrattuna se voi täällä olla vähän haasteellista :)

   Poista