31. joulukuuta 2014

Taianomainen pakkaspäivä

Kauhistelin etukäteen puhelimen ruudulla välkkyviä -10 asteen pakkasia. Joulupäivinä saatiin puettua itsemme aikamoisiksi micheleneiksi, eikä pakkanen kiristellyt kuin poskia. Metsäkävelyllä Nico kertoi viimeinkin hoksanneensa minkä takia suomalaisilla (muun muassa minulla) on niin suuret posket. No selvitäksemme näistä pakkaskeleistä, tietenkin. Sunnuntai sujuikin tiukasti vällyjen alla kotona, eikä vahingossakaan lähdetty ulos. Paitsi iltajuoksulle Alepaan herkkuja hakemaan. Maanantaina sitten puhelimen ruudulla vilkkui vuorotellen -18 tai -20 astetta. Minun piti lähteä keskustaan muutamia asioita hoitamaan ja sain höynäytettyä Nicon seuraksi. Oli niin kaunis auringonpaiste, että sain vielä puolivahingossa höynäytettyä hänet ja itsenikin hyppäämään kakkosen ratikkaan kohta Kaivopuistoa. Voi mikä talvimaisema siellä odottikaan!

IMG_6605
IMG_6611
IMG_6614
IMG_6618
IMG_6619
IMG_6623
IMG_6633
IMG_6626
IMG_6632

Siinä vaiheessa kun varpaisiin oli pakkanen purrut, enkä niihin enää tuntumaa saanut, totesimme että olisi parempi suunnata sisätiloihin. Minä olisin vielä jatkanut kuvien ottamista, mutta herra oli niin jäässä, ettei auttanut muu kuin suunnata testaamaan Café Ursulan kaakaot. Eikä oltu ainoita. Mutta voi pojat, mitä maisemia täältä Helsingistä löytyykään. Taianomainen hetki ennen auringonlaskua, kuu-ukko möllötti taivaalla ja jäätynyt meri natisi liitoksissaan. Kai näissä sekopäisissä pakkasasteissa joku oma viehätyksensä sittenkin on.

Osa kuvista Nicon ottamia.

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista! *3* Toivottavasti aurinkoisia pakkaspäiviä on luvassa vielä 2015! Hyvää vuoden viimeistä päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena. Eiköhän näitä aurinkoisia pakkaspäiviä ole vielä tulossa riittämiin asti :)

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Kyllä siinä pakkasessakin on viehätyksensä, etenkin jos sitä ihastelee kaakaon kanssa sisätiloissa ;) Uskomatonta mutta totta, täältä lähti kaikki lumet :O Nyt täällä on --16 pakkasta, mutta ei ollenkaan lunta, aivan outoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, eikö! ;) Täällä meni myös plussan puolelle ja vettäkin tuli viimiset pari päivää, joten lunta on enää niukasti missään jäljellä. Mutta eiköhän sitä ehdi vielä tulla lisää ennen kun kevät saapuu :)

   Poista
 3. Nain kuvista on kaunista katsella hiljaisena paukkuvia pakkasia. Nelja vuotta ei kuitenkaan ihan viela riita kultaamaan muistoja pakkasessa jaatyvista pyorailijan kasvoista ja sormista :D Kevaalla voisin tulla joskus rakentaan lumilinnan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Välillä toivon, että saisin minäkin vain kuvista ihailla.. nyt olen pari päivää ollut niin jäässä, ettei mitään rajaa. Herra totesi tänään, että kyllä hän nyt ehkä yhden Suomitalven kestää, mutta ei tiedä kestääkö toista. Sanoin, että talvi on vielä edessä :D

   Poista
  2. Hahah, repesin!! Nico-paran kustannuksella! :D Mutta tuo on niin totta, etta talvi tuntuu etenkin nykyaan tulevan vasta vuodenvaihteen jalkeen. Talvea enemman inhosin itse aina kevatta, enka ymmartanyt, etta mita hihkumista siina oli, vaikka valoa toki onkin enemman. Lumi sulaa, jaatyy, ei sulakaan, sohjoontuu ja sita rataa :P Mutta eiko se fiilis ole vaan asenteesta ja varusteista kiinni, jos on sanontoja uskominen.

   Poista
 4. Upeita kuvia! Kyllä talvinen Suomi osaa vaan olla kaunis. Mitä ei kyllä nyt taas uskoisi, kun ikkunasta ulos katsoo...

  VastaaPoista