29. joulukuuta 2014

Ristiriitojen vuosi 2014

En oikein tiedä mitä ajatella tästä kuluneesta vuodesta. Toisaalta en malta odottaa, että se olisi jo ohi. Sitten taas tunnen huonoa omaatuntoa ajatellessani niin kun pitäisi osata elää hetkessä eikä vain aina haikailla paremmasta huomisesta. 

Meidän alkuvuosi sujui oikeastaan mitä parhaimmissa merkeissä Nicon perheen luona Argentiinassa. Muttei sekään ihan stressitön ollut ja kai näin jälkeenpäin ajatellen viittasi tulevaan. Koko vuosi tuntui olevan yhtä stressiä stressin perään. Ensin stressattiin uutta kämppää Barcelonassa, sitten työpaikkaa, sitten mun maksamattomia palkkoja, sitten taas työpaikkaa, sitten hääjuhlia - vaikka niistä yllättävän lievällä stressillä selvittiinkin, sitten taas työpaikkaa ja myöskin asuinmaata, taas maksamattomia palkkoja (tällä kertaa Nicon) ja uutta työtä, suomalaista oleskelulupaa, kämpän etsintää Helsingissä yms. Tuntuu, että koko vuosi meni yhdessä sumussa, aina jotain stressatessa. Eikä oikeastaan voi sanoa, että stressattiin mitään ihan turhia asioita. Poikkeuksena tästä vain nämä vuoden viimeiset kolme kuukautta, jolloin pahin stressi onneksi helpotti.

Toistaalta tuntuu typerältä valittaa, onhan meillä tällä hetkellä asiat todella hyvin. Toivon silti että ensi vuonna saadaan stressata vähemmän kämpän, työpaikkojen ja asuinmaan suhteen. Ideaalitilanteessa ensi vuonna ei tarttis muuttaa minnekään. En meinaan halua muuttaa tästä meidän nykyisestä kämpästä yhtään minnekään.

Tammikuu

Vuosi vaihtui Argentiinassa Nicon perheen luona, missä vietimmekin lähes koko tammikuun. Pääsimme telttailemaan rantakylään, viettämään laatuaikaa Nicon kotikaupungissa sekä myös tapaamaan perhettä ja ystäviä Buenos Airesiin.

Tammikuu2014
Helmi-maaliskuu

Helmi-maaliskuu Barcelonassa sujui nopeasti. Löysimme uuden asuinalueen myötä paljon uusia paikkoja ja lähiöitä Barcelonasta. Nautin paljon päiväkävelyistä ja kulutin aikaa muun muassa kirjoja lukemalla. Töiden etsinnässä ei oikein tärpännyt.

helmimaaliskuu

Huhtikuu

Huhtikuun puolivälissä teimme yllätysvisiitin Suomeen sopivasti pääsiäiseksi. Lennot ostettiin pääsiäisviikolla pari päivää ennen reissua ja toivottiin, että perhe on kotona eikä ehtinyt karata minnekään. Viikonloppu sujuikin lopulta mökkimaisemissa kevättä haistellessa. Irtiotto tuli tarpeeseen.

pääsiäinen

Toukokuu

Toukokuun kohokohta oli parin viikon Italian reissu. Loppujen lopulta road trippinä toteutetulla matkalla nähtiin yhteensä 16 erilaista kaupunkia Gardajärven maisemista Cinque Terreen, Pisaan ja Firenzeen. Tämäkin matka tuli vähän extempore ja ilman sen suurempia suunnitelmia, mutta hieno reissu se oli joka tapauksessa.

toukokuu

Kesä-heinäkuu

Kesän alku sujui Barcelonassa, lämpimiä saatiin odotella, muttei se menoa haitannut. Rantaloikoilut jäi muutenkin aika vähäisiksi koko vuonna. Sen sijaan nautittiin meidän parvekkeelle hommaamista ulkohuonekaluista ja fiilisteltiin jalkapallon MM-kisoja. Suunniteltiin omia hääjuhlia ja saatiin vieraita Suomesta, Saksasta ja Argentiinasta.

kesäheinäkuu

Heinä-elokuu

Mun mielestä kesän kohokohta oli kuitenkin monen viikon loma Suomessa. Sain pitkästä aikaa nauttia mökkeilystä ja Suomen luonnosta. Suomen kesä näytti parastaan meidän ulkkarivieraille ja Nicon perheelle, joista osa tuli ensimmäistä kertaa Suomeen. Käytiin Nicon ja Nicon äidin kanssa pikavisiitillä Tallinnassa, juhlittiin kesähäitä maalla ja Ahvenanmaalla sekä vietettiin paljon aikaa perheen ja kavereiden kanssa.

lomasuomessa
Elokuu

Elokuun puolivälissä lensin takaisin Barcelonaan, teimme päätöksen Suomeen muutosta, hyvästeltiin kaupunkia Nicon äidin kanssa ja pakattiin kamat kasaan muuttoa varten. Barcelonan hyvästely jäi kuitenkin aika lyhyeksi Nicon sairastelun ja äkillisen muuttopäätöksen vuoksi.

byebyebcn
Syyskuu

Syksyn alku oli leuto ja Suomi otti meidät vastaan oikein aurinkoisin syyskelein. Fiilisteltiin ihan kybällä kaunista, puhtaan tuoksuista luontoa ja otettiin kaikki ilo irti metsän laidalla asumisesta. Stressiä tuotti Nicon oleskeluluvan haku sekä töiden ja kämpän etsintä. Onneksi kuun lopussa kämppä löytyi ja päästiin pian muuttamaan.

syysloka
Marras-joulukuu

Syksy sujuikin yllättävän nopeasti. Pahimmat stressit oli ohi ja päästiin vihdoinkin nauttimaan arjesta, yhteisistä aamupalahetkistä, työpäivistä ja kavereiden näkemisestä. 

marrasjoulu

Matkailun suhteen vuosi 2014 oli aika surkea, nimittäin tänä vuonna seisottiin vain viiden eri maan kamaralla, vaikka toisaalta kylläkin tallusteltiin yli 25 eri kaupungissa ja asuttiin kahdessa eri maassa. Lentokoneen nousuja tuli plakkariin vain yhdeksän (viime vuonna 29). Keväällä ja kesällä luin ennätysmäärän kirjoja - koko vuonna kokonaiset 19 ja syksyn aikana käytiin ennätysmäärä leffassa, yhteensä viisi kertaa. Tämä kulunut vuosi oli myös tämän blogin hiljaisin vuosi, tekstejä tuli kaikkein vähiten koko blogin historiassa. Vuoden soundtrack oli Of Monsters and men -bändin My head is an animal -levy. Se on soinut meillä kotona tänä vuonna ehdottomasti eniten. Ja soi varmasti vielä ensikin vuonna.

Ihanaa vuodenvaihdetta kaikille lukijoille - suurkiitos, että jaksatte vielä pysyä mun mukana!

18 kommenttia:

 1. Jo on ollut menoa ja melskettä... Rauhallisempaa ja tietysti onnentäyteistä pian alkavaa uutta vuotta teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, melskettä tosiaan on riittänyt! Hyvää uutta vuotta teillekin, vuosi taitaa vaihtua aurinkoisemmissa maisemissa :)

   Poista
 2. Aika vauhdikas vuosi!! Ja kyllä tuo määrä matkustelua on kyllä jo mun mielestä hurjan paljon sekin.

  Nyt voitte kuitenkin alkaa rauhoittua ja asettua paikalleen, joten oikein ihanaa ja stressitöntä vuotta 2015 teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi. Oikein hyvää uutta vuotta teille sinne Koreaan!

   Poista
 3. On siinä ollut ohjelmaa! Toivottavasti tuleva vuosi on teille rauhallinen ja stressitön :)

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuossakin on reissuja kerrakseen, vaikka olisikin vähemmän kuin tavallisesti. :)

  Mukavaa, että viihdytte nyt Helsingissä ja toivottavasti saatte nyt jonkun aikaa samassa paikassa asuakin. Samaa toivon itsenikin kohdalle, sillä nykyinen koti on ihana ja muuttaminen vastavuoroisesti on kamalaa.

  Rauhallista ja ihanaa alkavaa vuotta sinulle ja Nicolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan siinä, vaikka vertasin tosiaan edellisvuoteen :)

   Muuttaminen on kamalaa, vaikka en ole koskaan joutunut huonekalujen kanssa muuttoon - en edes halua kuvitella mitä se olisi ;)

   Kiitos Anu. Oikein ihanaa vuotta sulle ja mukavia hetkiä Teneriffan aurinkoon!

   Poista
 5. Apua, on teilla kylla ollut aika vilsketta! Rauhallisempaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos kaima. Ihanaa vuodenvaihdetta sinne Kanadaan!

   Poista
 6. On teillä kyllä riittänyt stressattavaa, toivotaan sen suhteen helpompaa vuotta 2015! Ja eikä mitään "vain" viisi maata - paljonhan sekin on! Kuitenkin sekä kaukomaita että Eurooppaa ja pidempiä ajanjaksoja kerralla.. Mun vuoteen mahtui Suomen lisäksi kuusi maata, mutta suurin osa reissuista Espanjassa asumista lukuunottamatta oli lyhyitä pyrähdyksiä naapurimaihin. Tyytyväinen olen silti! Mukavaa uutta vuotta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan totta.. vähän hassusti vertailin omaan edellisvuoteen, niin sen rinnalla se kuulosti vähemmän jännältä :) Oikein ihanaa uutta vuotta teillekin ja seikkailumatkaa Etelään. Jään innolla seuraamaan :) Toivottavasti saitte valuuttajutut selvitettyä!

   Poista
 7. Stressittömämpää tulevaa vuotta teille! Kiva vuosikatsaus; kuvia oli ihan katsella. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, kuvien perusteella näyttäiskin olevan vuosi väriä ja melskettä täynnä. Hyvää vuodenvaihdetta sinne rapakon toiselle puolelle :)

   Poista
 8. Rennompaa uutta vuotta! Harmi kun löysin blogisi vasta siinä vaiheessa, kun olitte jo palaamassa Suomeen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Sama täällä, taisin lueskella joskus blogiasi Lilyssä, mutta tämän uuden löysin vasta myöhemmin. Ihanaa uutta vuotta teille sinne! Meidän täytyy varmaan palata ens vuonna Barcelonaan ainakin pankkitiliä sulkemaan :P

   Poista
 9. Onpa teilla ollut tapahtumarikas vuosi. Ihanaa, etta sain olla osa sita blogin kautta ja onneksi hiukkasen livenakin! Mulla on sellanen tunne, etta tasta tulee sulle oikein erityinen vuosi, joten paljon onnea ja iloa matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irina ihanasta kommentista. Olisittepa täällä meidän kanssa mukana. Toivottavasti nähdään tänäkin vuonna jossain päin maailmaa! Oikein ihanaa uutta vuotta teille molemmille ja mukavaa työhön paluuta :)

   Poista