21. marraskuuta 2008

ja taas on perjantai..

Viikko on mennyt aivan hujauksessa, mutta paljon on tullut tehtyäkin. Lunta on onneksi satanut, vaikka maa ei enää ole valkoinen. Täällä on välillä ollut vähän raaka tuuli, mutta lämpötila on ollut ihan sopiva; -1 ja -9 pakkasasteen välillä.

Keskiviikkona olin taas pitkästä aikaa töissä. Vuoro meni hurjan nopeasti ja onneksi barista-kaverina oli Katelyn, jonka kanssa tullaan hyvin juttuun ja yhteistyö ahtaissa tiloissa sujuu loistavasti. Ensimmäiset pari tuntia oli niin kiirettä, että ei ehditty edes kuulumisia vaihtaa, mutta onneksi vikan työtunnin aikana ehdittiin jopa jutella niitä näitä. Töihin on aina vähän hankala lähteä kun mieluummin jäis omaan, lämpöseen huoneeseen vaikka nukkumaan, mutta silti siellä on aina tosi mukava olla. Onneksi näin! :)

Keskiviikkona illalla oli yliopiston jalkapallo (soccer) liigan finaali, jossa pelasi Europe United, eurooppalaisia vaihtareita + yksi aussi. Oli todella hieno matsi, vastapuolen joukkue koostui urheilu-opiskelijoista (vissiin?!?), mutta silti eurooppalaiset osaa pelata fudista paremmin kun kanukit. Europe Unitedilla yleisöä riitti ja varmasti lähemmäs 30-40 muuta vaihtaria tai kanadalaista oli heitä kannustamassa.. ja jostain oli löytynyt EU lippu, joka liehui yleisön joukossa (+mun Suomen lippu tottakai!). Matsi meni rankkareille, joten jännitystä riitti, mutta onneks meijän italialainen maalivahti hoiti hommat ja pojat sai maaleja, niin voitettiin.
Siitä seurasi tietenkin hurjat bileet + että oli yhden ranskalaistytön synttärit, joita vietettiin kans täällä Harknessissa. Jatkettiin porukalla taas yliopiston Alfies-baariin, jossa tanssilattia täyttyi lähinnä vaihtareista ja muutamasta mukaan eksyneestä kanukista. :)

Torstaina (eilen) heräsin taas aikasin aamun luennolle, jonka jälkeen käytiin parin kaverin kanssa vuokraamassa auto ja lähdettiin ajamaan kohti Ottawaa. Tarkoituksena oli mennä etsimään sopivia mekkoja perjantaina varten ennen illan lätkämatsia. Käytiin keskustan ulkopuolella yhdessä kauppakeskuksessa, jossa tarjonta oli huonompi kun meillä Kingstonissa. Päätettiin jatkaa ihan Ottawan keskustaan asti, jossa mentiin toiseen kauppakeskukseen kauppoja kiertämään. Toivosta oli jo luovuttu ja päädyttiin syömään ennen kuin piti lähteä lätkämatsiin. Onneksi lopuksi käytiin kuitenkin vielä yhdessä tavaratalossa (ns. Sokos), jossa erilaisia mekkoja riitti vaikka kuinka paljon. Sieltä jopa minä löysin mieluisen ja istuvan mekon tarjoushintaan.

Ajettiin vähän harhaan ja jäätiin jumiin liikenteeseen matkalla Scotiabank Placelle, jossa illan lätkä pelattiin; Ottawa Senators vastaan Montreal Canadians. Quebec on niin lähellä, että hallissa näytti olevan ainakin yhtä paljon Montrealin kannattajia (ellei enemmän), kuin Ottawan kannattajia. Ei siis jouduttu tappeluun, vaikka kannustettiinkin vierasjoukkuetta. Päinvastoin! Meidän ympärillä oli suurinosa Montrealin kannattajia kans.
Missattiin ensimmäisen erän ekat 7 minuuttia ja jouduttiin kuuntelemaan autossa radiosta matsin selostusta. Löydettiin vain ranskankielinen selostus, joka kuulosti enemmän siansaksalta kun ranskalta.. quebecin ranska on vaan niin erikoista. Ei nähty ensimmäistä Ottawan maalia, mutta onneksi pari minuuttia sen jälkeen kun päästiin omille paikoille, niin Saku Koivu hoiti homman kotiin ja näytti mistä suomipoika (leijona) on tehty ja tasoitti pelin 1-1. Lopputulos oli 2-2, jonka jälkeen oli 5min maaliton lisäaika. Meidän onneksemme tämä johti rankkareihin ja Montreal voitti pelin 3-2. Tunnelma hallissa oli sanoin kuvaamaton ja saatiin todellakin rahoille vastinetta uskomattoman jännän pelin ansiosta. Harmi vaan, että sekä Koivu, että Ruutu epäonnistui omissa rankkareissaan.

*Tässä Montrealin maalivahti torjuttuaan Ruudun laukauksen ja telkkarissa näkyy Ruutu #73.

*Tässä Koivu aloituksessa, valkoinen paita #11.

*Senatorsin pelaajilla on ainakin kunnon sponsorit! Huomaa valotaulun teksti.. Pfizer on pistänyt kunnon rahat NHL-tukemiseen. Tuo Viagra ei varmasti jäänyt keltään huomaamatta, sillä se pysyi valotaulussa paljon pidempään kuin yksikään toinen mainos/kannuste-lause.

Vaikka siis koko halli oli täynnä (20 047 ihmistä!) sekä Ottawan, että Montrealin kannattajia, niin ainoat tappelut koettiin jäällä pelaajien keskuudessa. Katsomossa ei ollut mitään eristettyjä osioita, vaan kaikki istui sekasin, huolimatta siitä kumpaa joukkuetta kannusti. Meidän edessä oli kaksi Ottawan kannattajaa, jotka sinnikkäästi huusi Go Senators, vaikka kaikki heidän ympärillään huusivat, meidät mukaan lukien, Go Habs (Montreal) Go.
Vielä ottelun loputtua tunnelma oli katossa ja kaikki riemuitsivat hyvästä pelistä ja ennen kaikkea Montrealin voitosta. Meillä oli Suomen lippu mukana ja sen nähtyään ihmiset reagoi mm. "yey, Saku Koivu", "wow, Finland!" ja "Go Saku". Kanukit jopa tunnistaa siniristilipun.

*Tässä innokkaat Koivu fanit!

Kotimatkalla ajettiin taas kerran harhaan, mutta ilta meni joka tapauksessa myöhään, sillä jonotimme ensin auton kanssa ainakin puoli tuntia, jotta päästiin parkkikselta ulos. Perillä kotona oltiin vasta yöllä 2 aikaan, jonka jälkeen kaaduin suoraan sänkyyn.

Tänään aamulla (perjantaina) hämmästyin todella aamulla Hesarin sivulle mentyä.. tuttuun tapaan ajattelin lukea, mitä maailmalla on tapahtunut. Otsikot etusivulla olivat kuitenkin mm. seuraavanlaisia:
* Finnairin matkustaja synnytti Kazakstanin yllä
* Helsingin seudulla riehuu vauvabuumi
* Nokian insinööri kuoli syömiskilpailussa Intiassa
* Michael Jackson kääntyi muslimiksi ja sai enkelin nimen
* Dubaissa järjestettiin maailman suurimmat bileet
Nämä otsikot luettuani jouduin hetken miettimään
a) olenko todella Helsingin Sanomien virallisella nettisivulla?
b) onko tänään aprillipäivä?
c) mitä ihmettä?!?!

Päivän tähän asti koomisin juttu on kuitenkin mun mielestä se, että täällä Queen'sin yliopistolla on palkattu 11 opiskelijaa Conversation cop:seiksi. Aivan niin, keskustelupoliiseiksi! Täällä on syksyn aikana ollu muutamia rasistisia tapauksia ja mm. muslim society on ollut ilkivallan kohteena useita kertoja. Yliopisto on päättänyt puuttua asiaan niin, että nämä keskustelupoliisit kuljeskelevat ympäri kampusta ja kuuntelevat ihmisten keskusteluja ja saavat vielä palkkaa sitä! Jos joku käyttää uhkaavia/loukkaavia sanoja, niin keskustelupoliisin kuuluu huomauttaa opiskelijaa siitä. Meidän tuutori oli jo joutunut uhriksi, kun hän oli heittänyt kaverilleen lauseen "it's the gayest ringtone ever", johon kuuloetäisyydellä ollut keskustelupoliisi oli heti puuttunut. Kuulostaa uskomattomalta! Täältä löytyy Globe and Mail-lehden artikkeli asiasta.

Nyt pitää ruveta laittautumaan illan semi-formaliin, jonne bussi kuljetus lähtee reilun tunnin päästä.. kohta tulee kiire.

Hyvää viikonloppua ihmiset!

4 kommenttia:

 1. Onks liput varattu viikolle 1???

  VastaaPoista
 2. Tääl on nyt lumimyrä!!!

  VastaaPoista
 3. It is the gayest ringtone ever :D hahah.. well.. elämäsi kuulostaa ihanalta! Keep on writing :)

  Bisous

  VastaaPoista
 4. Miks ei aina vois olla lauantai?

  VastaaPoista