19. marraskuuta 2008

Vihdoinkin LUNTA!

Tänään on koko päivän tullut lähes taukoamatta lunta..
Kunnolla sai toppautua talvivaatteisiin, kerroksittain ja hatun ja käsineiden kera. Vielä näin illallakin taitaa jotain valkosta olla maassa jäljellä.

Aamulla käytiin ostamassa liput perjantaina järjestettävään "semi-formaliin", jonka hoitaa Commerce laitoksen vaihtarikomitea. Se on tarkoitettu kaikille vaihtareille, syksyn viimiset niiden järkkäämät bileet, mutta ehkä sinne eksyy kanadalaisiakin. Lippu oli 30 dollaria. Sillä saa bussikuljetuksen koululta jonnekin hienoon paikkaan (en tiedä minne), kolmen ruokalajin illallisen ja en tiedä mitä muuta.. -ei varman mitään. Ongelma on nyt, että mistä mekko.. tänään oltiin jo vähän kauppoja kiertämässä, mutta täällä on ehkä 3-4 potentiaalista mekkokauppaa, niin niitä kiertäessä ei kauaa mennyt! Eikä tullut mekkoa ostettua.

Kierroksella keskustassa päätimme poiketa pieneen putiikkiin, joka ulospäin näytti söpöltä ja lämpöiseltä leipomolta. Leivonnaiset eivät houkuttaneet, mutta sen sijaan hyllystä heti oven vierestä löysimme Halvan salmiakkia, Fazerin salmiakkia, ruisleipää (made in US) ja mm. ruotsalaisia noitapillejä. Samoin niitä FinnCrisp hapankorppuja, joita saa ainakin 4 (!!!) eri kaupasta täältä pienestä Kingstonin 125 000 asukkaan kaupungista. Oli pakko ostaa ylihinnoiteltuja noitapillejä (4 dollaria/pussi), ruisleipää ja Halvan salmiakkia; joka on ehkä parasta ikinä.

Meillä on enää 1,5 vkoa oppitunteja jäljellä. Arabian tunnit tosin loppuvat jo tällä viikolla. Uskomatonta. Sitten heti joulukuun alusta alkaa koeviikot. Hurjaa! Suurinosa vaihtareista lähtee kotiin ennen joulua, eikä enää palaa Kanadaan. Tosi haikea fiilis, eikä kukaan halua ajatella sitä.. näistä viikoista tulee varmasti bileiden, stressin ja haikeuden täytteiset ajat.

Meijän Europe United fudisjoukkue (soccer), jossa vaihtareita pelaa koulun liigassa on nyt menestynyt yli-hyvin. EU on ainoa joukkue, jolla riittää katsojia.. itsekin olen ollut ainakin viimiset 3 matsia katsomassa. Tänään on semifinaali illalla 21:30, joten pitää taas pistää kunnon kerrospukeutumiset päälle ja mennä kentänlaidalle kannustamaan. Toivottavasti pojat pääsee huomiseen finaaliin!

1 kommentti:

  1. Täälläkin on yrittänyt sataa lunta, aika säälittävä esitys tuo kyllä on.. Mutta parempi aina kuin ihan märkä ja musta maa. :)

    VastaaPoista