7. marraskuuta 2008

kuulumisia

Viime viikko on mennyt todella hurjaa vauhtia ja jotkut onkin ihmetelleet, kun en ole kunnolla mitään kirjottanut vähään aikaan..
tässä on ollut Halloweenia, esitelmä, kirjallisuusanalyysi ja töitä yms.

Viime viikonloppu oli siis Halloween. Vietin illan suht rauhallisesti. Tapasin ensin kavereita yliopiston Alfies-baarissa perjantai-iltapäivällä. Siellä oli hirveä määrä erikoisia olentoja. Yhdet 9 vaihtarityttöä oli pukeutuneet Crayola-liiduiksi. Yksi makeimmista asusteista ehdottomasti! He saivatkin palkinnon luovuudestaan. Sarah Palin ja Mc Cain löytyivät myös, tottakai.
Sitten käytiin porukalla syömässä sellasessa spaghetti-ravintolassa. Omituista, että opiskelijoina päädyttiin spaghetti-paikkaan, koska kaikki tietää, että opiskelijat syö koko ajan pastaa -halpaa ja helppo ja nopea valmistaa. Silti oli todella herkullista carbonarapastaa siellä suht hyvään hintaankin.

Ravintolan jälkeen jatkoin matkaa parin paikallisen kaverin, Ginan ja Katien luo. Gina on oikeastaan Meksikosta, mutta opiskelee täällä koko tutkintoa ja Katie on Ottawasta kotoisin. Molemmat tytöt on mun Espanjan kirjallisuuden tunnilla ja töissä kans Common Ground kahvilassa. Niiden kämppikset oli kavereineen lähdössä ulos ja halloween-pukeutumiset oli täydessä vauhdissa. Kun kaikki oli lähteny, me ruvettiin kattomaan leffaa; Practical Magic (suomeksi Lumotut Sisaret). Oli todella hauska noita-leffa, jossa näyttelee mm. Sandra Bullock ja Nicole Kidman. Leffan jälkeen maistettiin vähän Meksikosta tuotua tequilaa ja tanssittiin reggaetonin tahtiin, kunnes puoli kahden aikaan tulin kotiin. Kotimatkalla kadut oli täynnä ihmisiä, mitä erikoisimmissa asusteissa tulossa bileistä ja baareista.

Tapasin siellä kaverin luona kans yhden pojan ja tytön, jotka opiskelee täällä Kingstonin Royal Military Collegessa. Se on siis luokiteltu yliopistoksi, jossa opiskelijat suorittavat yliopisto-opintoja ns. armeija-olosuhteissa. Tutkinto kestää samat 4 vuotta kun täällä Queen'sissa, mutta heille opiskelut on ilmaiset kun taas Queen'sissa opiskelijat (tai heidän vanhemmat) maksavat tuhansia, tuhansia dollareita vuodessa lukukausimaksuja. Tuolla Military Collegessa heillä on siis luentoja ennen ja luentojen jälkeen armeija-koulutusta ja hirveä määrä urheilua. Kuulosti todella mielenkiintoiselta. Valmistumisen jälkeen heidän pitää palvella Kanadan puolustusvoimissa vähintään viiden vuoden ajan tai muuten he joutuvat maksamaan lukuvuosimaksut koululle jälkikäteen.

Sunnuntaina täällä viimein siirrettiin kelloja tunti taaksepäin. Nyt pimeä tulee iltaisin hirveän nopeasti. Olin aamupäivällä katsomassa vähän vaihtareiden fudismatsia (soccer), kun he pelaavat koulun sarjassa ja ovat tainneet voittaa kaikki pelit tähän asti. Muuten päivä meni Espanjan kirjallisuusanalyysiä tehdessä ja välissä kävin 3h töissä.

Meidän pareittain tehtävä Espanjan kirjallisuuden kurssin esitelmä Don Quijotesta siirtyi viime viikolta tämän viikon keskivkoksi, jota ensin pidin loistavana juttuna. Se ei enää tuntunut yhtä hyvältä kun tajusin, että esitelmä oli samana päivänä kun kirjallisuusanalyysi piti palauttaa.. tästä johtuen tiistai-ilta venyi vähän pitkään ja menin nukkumaan vasta yöllä neljän aikaan.
Kolmen tunnin yöunien jälkeen piti lähteä kouluun ja toisella tunnilla oli esitelmä. Se meni ihan hyvin, vaikka proffa ei ihan tykännyt meidän Quijotismin vertauksesta moderniin maailmaan. Ensi tunnilla saadaan sitten opettajan ja luokkakavereiden (joka on 50% esitelmän arvosanasta) arvostelut.
Iltapäivällä olin töissä 14:30-17:30, sitten kävin siellä holokausti-seminaarissa ja illalla päätin mennä Alfiesiin, jossa kaikki (paitsi minä) ovat keskivkoisin. Tanssilattia oli täynnä vaihtareita ja oli aika vaikeaa "spot the Canadian". Oli huippuhauska ilta ja näin ihmisiä, joihin en ole törmännyt pitkään aikaan.

Torstaina nukuin tietysti pommiin, mutta juoksin silti Lattariamerikan kirjallisuuden tunnille. Onneksi näin. Puhuttiin juuri aiheesta, josta ajattelin kirjottaa mun esseen sille kurssille. Opettaja (argentiinalainen) oli myös tuonut mateta, osittain mua varten, joten hän oli innoissaan kun saavuin, vaikka se olikin 10min myöhässä.

Eilen illalla rupesin pitkästä aikaa katsomaan tv-kaistalta suomalaista telkkaria. Katsoin vähän keskivkon 45 minuuttia, jossa puhuivat viime vuoden koulusurmaajan vanhemmat. Hurjaa, että he halusivat tulla julkisuuteen, mutta ehkä se edesauttaa ehkäisemään samanlaisten tapausten toistumista. Katsoin myös torstai-aamun Huomenta Suomea, pätkän, jossa Alexander Stubbia haastateltiin, aiheena: Usan pressanvaalit. Obama voitti, jee! :) Keskivkona politiikan laitoksen oven eteen maahan oli ilmestynyt, vissiin paartavaahdolla kirjoitettu teksti Obama! Kaikkien naamat loistivat koko päivän vaalien tuloksen johdosta.
Ylellä on alkanut joku uusi (torstai-illan) sarja Raja -the Border -jännityssarja, joka kertoo Kanadan rajavartiolaitoksen puuhista ja terrorisminvastaisesta työstä. Eilen katsoin viime vkolla tulleen ensimmäisen jakson, joka vaikutti tosi hyvältä.

Tossa jokunen aika sitten satuin katsomaan vähän JIM-kanavalta tulluttua dokumenttia Raúl Castrosta. Koin suuren yllätyksen, kun yhtenä "asiantuntija"-kommentaattorina oli Mervyn Bain. Hän oli yksi meidän ensimmäisen vuoden kansainvälisten suhteiden kurssin professoreista. Ruudussa nimen alla luki vielä, University of Aberdeen. Cool! Aberdeeni onkin kyllä tunnettu hyvästä politiikan laitoksestaan.
Juu, kiitos ii kommentista, huomasin, että keskivkon Ulkolinja dokumentissa oli aiheena Sudan, Darfur ja pakolaisleirit. Täytyy jossain välissä katsoa sekin.

Tämä viikko on ollut siinäkin suhteessa todella erikoinen, että Kingstonissa on taas ollut todella lämmin. Viime viikolla tuli lunta/räntää ja eilen ja tänään on ollut +20 astetta lämmintä. Jengi kulkee taas shorteissa ja t-paidoissa. Mun huoneen ikkuna on niin auki, kun sen vaan mahdollisesti saa, mutta silti täällä on tuskaisen kuuma. Jopa öisin pitää taas nukkua ikkuna auki. Kanadalaiset sanovat kyllä, että tämän syksyn lämpötilat ovat olleet erityisen korkeita.. -global warming, kenties?!!?

Minä, joka en ikinä hukkaa yhtään mitään, olen nyt onnistunut kahden viikon aikana hävittämään kaksi (!!!) huivia/kaulaliinaa. En voi uskoa sitä! Tässä on jotain todella erikoista. Missään lost & found paikassa ei kukaan ole nähnyt kumpaakaan. Tätä menoa jopa mun suuri huivivarasto on kohta olematon.

Nyt pitää taas lähteä ruokakauppaan pitkästä aikaa ja illalla menen 18:30 --> töihin. Huomenna meillä on työpaikan juhlat meidän pomon kotona. Homma toimii nyyttärimeiningillä, meidät on jaettu Disney-aiheisiin ryhmiin ja jokaisen ryhmän pitää viedä jotain ruokaa ja pukeutua aiheen mukaan. Meidän ryhmän teema on Aladdin. Siitä tulee mielenkiintoista!

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia: