23. marraskuuta 2008

Semi-Formalia ja joulumieltä

Perjantaina klo 6 illalla lähti sitten ensimmäinen keltainen koulubussi kampukselta, joka oli täynnä siististi pukeutuneita vaihtareita, ehkä muutama kanadalainenkin oli mukana. Semi-formal paikka oli vain reilun 5min bussimatkan päässä. Lippuja oli myyty huimat 150 ja 7 aikaan kaikki bussilastilliset oli perillä.

Nälkä oli kova, joten onneksi pääsimme pian aloittamaan illallisen. Alkupalaksi oli salaatti ja pääruuaksi itse olin valinnut lohen, kanan sijaan. Täällä ei usein lohta tule syötyä, joten oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi. Onneksi lohi ei tuottanut pettymystä vaan oli taivaallisen hyvää. Jälkkäriksi saimme jotain erikoista marjakakkua, sekin todella hyvää.

Ruuan jälkeen vaihtareiden joukosta palkittiin mm. paras pukeutuja, joka aina koulussa näyttää hyvältä -palkinto tuli Suomeen, Lasselle. Palkinnon sai myös eniten kanadalaistunut vaihtari -Suomeen tuli sekin, Sariannelle. Isänmaallisin oli italialainen Marco, pahin paparazzi, aina kameran kanssa oli skotti Alan ja parhaat tanssijan lahjat omaava oli tanskalainen Berg.
Syksyn tapahtumista, bileistä ja tunnelmista oli koottu slide show, joka näytettiin kans ruuan päätteeksi.

Yhden aikaan lähti ensimmäiset bussikuljetukset takasin kampukselle ja yksi kanadalainen Commerce komitean jäsen järkkäsi jatkot kotonaan tässä ihan meijän lähellä, joten jatkettiin sinne suurella porukalla. Itse tulin kotiin joskus puoli neljän maissa. Oli loistava ilta ja taas törmäsin moniin uusiin ihmisiin ja vaihtareihin, joita en ole aiemmin nähnyt.

Neljän tunnin yöunet menivät pipariksi, koska puoli 7 aikaan aamulla täällä tuli palohälytys. En vieläkään oikein tiedä, mistä tämä johtui, mutta jouduttiin lähes puoli tuntia seisomaan tossa tien toisella puolella ulkona -10 asteen pakkasessa yöpuvuissa. Kolme paloautoa tuli paikalla, mutta onneksi missään ei näkynyt jälkeäkään savusta.

Puoli 10 mulla alkoi työt koska olin avausvuorossa. Kolme tuntia meni onneksi nopeasti ja sen jälkeen tapasin pari kaveria keskustassa brunssilla. Sitten tulinkin kotiin, nukuin vähän päikkäreitä ja yritin tehdä koulujuttuja.

Kuudelta illalla lähdettiin keskustaan katsomaan Santa Paraatia, josta olin vahingossa kuullut edellisenä päivänä. Luulin, että kyseessä olisi joku korkeintaan 20min juttu, mutta koko leikissä menikin lähemmäs 2 tuntia. Ulkona oli karmea pakkanen, joten oltiin tietenkin ihan jäässä. Princess Street, joka on Kingstonin pääkatu, oli poikki ja molemmin puolin täynnä lapsiperheitä ja vaikka minkä ikäisiä ihmisiä.
Paikalla paraatissa edustamassa oli heti ensimmäisenä Queen'sin yliopisto; pari urheilujoukkuetta ja mm. Queen'sin bändi säkkipillineen, mutta mukana oli myös varmasti kaikki Kingstonin alueen yritykset ja yhdistykset, mm joku vanhojen vaatteiden pukeutumisen kerho, jossa mummot ja papat marssi kuviossa päällään vaatteet jostain satojen vuosien takaa. Mukana oli myös Kingstonin poliisi ja palokunta, vapaa palokunta, Lionsit, St. Lawrence College, Royal Military Academy, Harley Davidson kerho pyörineen, nuorten voimistelujoukkue, poikien crossi-pyörä kerho ja vaikka mitä muita.. Paloautojen palotikkailla oli lapsia istumassa ja vilkuttamassa yhdessä palomiesten kanssa.

Välissä piti käydä Starbucksista hakemassa ihanaa jouluista piparminttu mochaa ja vähän lämmitellä sisällä. Kaikki kaupat, jotka vielä oli auki, oli täynnä ihmisiä jotka ikkunoista ihaili paraatia. Ulkona oli niin kylmä!
tässä muutama kännykällä otettu kuva.

Tämä taisi olla K Rock radiokanavan joulutervehdys. Bändi soitti liikkuvan lavan päällä joulurockia.

Tässä oli kokonainen bussi koristeltu joulumielin. Huomaa edessä oleva poro! Bussin kaikki ikkunat ja kyljet oli täynnä joulukoristeita ja bussissa matkusti sisällä lapsia, jotka ihmetteli ikkunoissa.

Ihan viimeisenä oli tietysti joulupukki poroineen. Lapsilla oli joulupukin kirjeet mukana.
Paraatin jälkeen kokoonnuttiin Market Squarelle, jossa joulupukki ja joulumuori sytytti joulukuuseen jouluvalot. Sitä ennen joku heppu julisti tämän "3rd Annual Christmas tree lightning"iksi. Uusi perinne siis.. ;)

Täytyy kyllä sanoa, että mitä enemmän aikaa keskustassa vietän, niin sitä enemmän pidän tästä kaupungista. Tämä muistuttaa kovasti mm. Gilmore Girlsien Stars Hollowta. Paraatia veti ihan sen näkönen vanha parrakas ukko, mikä GG:ssä on Stars Hollown kaupunginjohtajana; Taylor.

Paraatin jälkeen tultiin kovaa vauhtia kotiin lämmittelemään. Kaksi tuntia ulkona oli aivan liikaa tässä pakkasessa. Meni muutama tunti siinä sulatellessa ja ruvettiin katsomaan ihanaa the Holiday leffaa, kun oli kunnon joulu spirit jo päällä. Ei kuitenkaan saatu leffaa katsottua loppuun, sillä oli pakko mennä nukkumaan.

Sunnuntaina meninkin sitten kirjastoon jo aamulla kello kymmeneksi opiskelemaan. Luin vähän Hobbesia politiikan teoriaa varten ja rupesin hahmottelemaan tämän viikon esseitä.
Viimeinen kouluviikko käynnissä.

2 kommenttia:

  1. Palohälytyksellä ota ulkovaatteet päälle(arvoesineet taskuun) ja ovet ja ikkunat kiinni sekä sen jälkeen ulos!!!

    VastaaPoista
  2. Ihan Stars Hollow-meininkiä toi chrissy parade! Tsemppiä kouluun. Mulla alkaa tänään tenttiputki joka kestää 17.12 saakka. Kuuntelen EU luentoja netistä, mut samalla surffaan netissä. Tosi hyödyllistä opiskelua kun ihan muut mielessä :D

    VastaaPoista