8. kesäkuuta 2011

Oban & Tobermory

Jotta junamatkailu Skotlannissa ei olisi liian yksinkertaista, on päätä sekoittamaan keksitty tälläinen lippujärjestelmä. Tässä siis 2 hengen junaliput Aberdeen-Oban-Aberdeen, Glasgown kautta. Tyypillisesti oikeat kortit ovat aina hukassa ja viimeisinä. Mikä korttipakka!


Torstaina iltapäivällä meidän juna lähti Aberdeenistä kohti Glasgowta. Lähes kolmen tunnin lueskelun ja nummimaisema-fiilistelyjen jälkeen saavuttiin lämpöiseen ja aurinkoiseen Glasgowhon. Istuttiin juna-aseman vieressä aukion penkillä n. tunnin verran kunnes junamatka jatkui Obaniin. 

Karttaan merkitty Aberdeen, Oban ja Mull-in saari.
Oltiin buukattu Obanista kahdeksi yöksi majapaikka, joka ei kuulemma ollut B&B, vaan family home. Yövyttiin kuitenkin 5min kävelymatkan päässä keskustasta, joka koostui parista poikkikadusta rannassa. 

Oban.


Perjantaina vietettiin monta tuntia täällä McCaig's Towerin nurtsilla chillaten, jonka johdosta mun pärstä ja käsivarretkin vähän kärähtivät.Lauantaina matkustettiin n. 45min lauttamatka Isle of Mull-saarelle Craignureen ja otettiin sieltä samantien bussi ylös Tobermoryyn.  

Tobermory.

Chillailtiin ja käppäiltiin ympäri keskustaa, joka oli pieni. Rentouduttiin nummilla ihaillen merimaisemaa  ja syötiin paljon jäätelöä.Tobermoryssa oli paljon pieniä putiikkeja, joissa myytiin käsitöitä. Yhdestä kaupasta löysin tälläisen Muumi-himmelin. Miten lie Muumipeikko ja kumppanit päätyneet pieneen Tobermoryn kylään! Herkkukaupasta löysin myös Pandan lakuja ja Finncrispejä, eli Vaasan hapankorppuja. 

Seuraavana päivänä lähdettiin etsimään highland lehmiä ja suunnattiin kohti Glengormin linnaa, sillä meille kerrottiin, että matkalla niitä piti näkyä. Kävely osoittautuikin aavistettua pidemmäksi, sillä Tobermorysta linnalle oli lähes 7km matka ja harmiksemme koko kävelyn aikana tuli vastaan vaan lampaita. 


Idyllinen ja söpö Tobermory.
Olimme jo vaipuneet epätoivoon lehmien suhteen levätessämme linnan kahviossa lounastauolla. Päätimme kuitenkin lähteä tsekkaamaan linnan ja jotkut ihme kivet, jotta kävely sinne asti ei olisi ollut aivan turha. Yhtäkkiä puskan takaa mäen takana laaksossa näkyikin jotain karvaista ja vaalean ruskeaa. Olimme sittenkin löytäneet karvalehmät. Jei! Kiipesimme aidan yli ja ylitimme puron, jotta pääsisimme lähelle näitä mielettömän suloisia elukoita. Kumpikaan meistä ei kuitenkaan ole mikään lehmä-ekspertti, joten yritimme lähestyä heitä herättämättä liikaa huomiota. 


Kuinka suloisia lehmiä?
Erityisesti yksi karvakasa piti meidät varuillamme ja sai meidät tarkastamaan ja suunnittelemaan nopeimman pakoreitin varmuuden varalta. Lähestyessämme karvapalloja ensimmäistä kertaa, oli tämä mustiainen maassa rennossa asennossa, mutta jossain vaiheessa päätti nousta jaloilleen. Katse ei kertaakaan herpaantunut vaan tämä yksilö seurasi meidän liikkeitä pusikossa naama tiukkana. En tiedä miten paljon tuo otsatukka peittää näkyvyyttä? ja miten terävät nuo sarvet voivat olla?


Lähes 7km paluumatka Tobermoryyn lehmien ihastelujen jälkeen koitui haasteelliseksi kun vettä tuli oikein olan takaa. Lähes 2h kävelymatkan lopputulos oli läpimärät kengät, housut ja vaatteet. Tobermoryssa yövyimme suloisessa B&Bssä, jota piti vanha eläkeläispariskunta. Rouva taisi olla pöllö-fani, sillä koko talo oli koristeltu lukuisilla pöllöaiheisilla tauluilla, pöllöpatsailla ja pöllö tyynynpäällisillä. Joka paikka oli täynnä kukkakuvioita ja pöllöjä. Paikka oli silti erittäin suloinen ja meille tarjottiin maukkaat ja täyttävät aamupalat pitkän kaavan mukaan heidän olohuoneessaan.

Pidennetty viikonloppu länteen oli oikein tervetullut ja odotettu rentoutusloma. Söin paljon jäätelöä ja lohta, jotka on molemmat mun lemppareita. Oli hyvä päästä tutustumaan Aberdeenin ulkopuoliseen Skotlantiin vielä ennen tältä saarelta lähtöä. Saarelta lähtö koittaakin jo huomenna..

2 kommenttia:

  1. Noi karvalehmät muka söpöjä?! :D Onneks olkoon kv kurssin arvosanasta! iHasta pronto!

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä ne on aivan vallattoman söpöjä! :) Kiitos. Nähdään ensi vkolla jo, jei!

    VastaaPoista