23. kesäkuuta 2011

töitä, lomasuunnitelmia ja stressiä

Viime päivinä kaikki muu kuin työ on aiheuttanut stressiä.
Viikonloppuna lentokentällä päädyin kaitsemaan espanjalaisia risteilijäturisteja lentokoneista busseihin. Siellä kiitoradan vieressä, suuren jumbojetin juurella seistiin ja ohjattiin epskuja busseihin, jotka sitten ajoivat suoraan portista ulos ja Hernesaareen, mistä mahtavat Itämeren risteilyt alkavat. Kaikki päivän 5 lentokonetta oli tietenkin aikataulusta myöhässä, joten jollekin (kuten mun brassipomolle) se saattoi aiheuttaa vähän stressiä -kun yli 30 bussia odotti tienvarressa jonossa -mutta itse osasin ottaa lungisti. Jännää on, että nämä ihmiset saapuvat Espanjasta koneilla, eivät edes kulje Helsinki-Vantaan kautta, vaan tosiaan heidät kuljetetaan suoraan lentokoneesta bussiin ja satamaan.

Eilen olin taas vuorostaan Hernesaaren satamassa "kaitsemassa" ja ohjaamassa jenkkilaivalla päiväksi Helsinkiin saapuneita, pääosin amerikkalaisia turisteja. En etukäteen tiennyt työpäivän pituudesta, saatikka siitä, että tulisin olemaan koko pilvettömän ja aurinkoisen päivän ulkona. Tuloksena on siis kunnon hummeri-luukki, enpäs osannut varustautua aurinkorasvoilla. Tuntuu siltä, että jenkeille pitää tosiaan kaikki vääntää rautalangasta, eivätkä he ymmärrä karttaa lukea. Oli silti hauska ja mielenkiintoinen päivä, nautin toisaalta turistien kanssa työskentelystä, sillä on kiva auttaa ihmisiä ja antaa Helsinki-neuvoja. Jenkit osaavat kyllä olla ystävällisiä, vaikka myös todella kärsimättömiä, kun bussia pitää odottaa 5min -mutta loppujen lopuksi he aina kiittävät moneen kertaan, kun vähän viitsii auttaa ja vastata kysymyksiin. Yhdet ranskalaiset mummot tulivat hätääntyneinä juuri ennen laivaannousua kyselemään postilaatikon perään Helsinki-kortit käsissään ja yritin extemporeesti palvella heitä ranskaksi.. "ööö, je crois qu'il n'y a pas öö.. ici.. mais je peux.." Lupauduin sitten kuitenkin toimittamaan heidän postikorttinsa postilaatikkoon töiden jälkeen. Toivottavasti menevät kortit perille.

Satuinpa työskentelemään parin argentiinalaisenkin kanssa eilen.. hauska sattuma! Tästä päästäänkin varsinaiseen stressin aiheuttajaan..
sillä stressiä on tässä viime päivinä aiheuttanut lomasuunnitelmat, jotka ovat muuttuneet moneen kertaan. 2005 vaihtovuoden host-siskot (2 vanhempaa) ovat kovasti olleet tulossa Suomeen tänä kesänä. Ensin heidän oli tarkoitus tulla heinäkuussa, jolloin mun piti olla kokopäivätöissä. Suunnitelmat kariutuivat kunnes mun työsuunnitelmat muuttuivat. Sitten siskojen piti tulla elokuussa, joten järjestin elokuun vapaaksi muista tekemisistä ja suunnittelin heinäkuulle matkailuja Euroopassa. Siskojen talviloma yliopistolta on kuitenkin vain 2 viikkoa heinäkuun lopussa ja pakolliset kurssit alkavatkin jo aikasin elokuussa, minkä johdosta he päättivät viime viikonloppuna ilmoittaa, että olisivatkin tulossa jo heinäkuuksi Suomeen. Tell me about last minute! Taas meinas heidän koko matka kariutua aivan kokonaan, sillä he haluavat tulla vähintään kuukaudeksi, kun niin kaukaa kerran tulevat Eurooppaan asti ja mulla on valmistumiset yms muut suunnitelmat jo tehty.

Onneksi sitten yksi fiksu poika keksi, että jos siskot haluavat tulla mua moikkamaan, niin tulkoot meidän kanssa kiertämään Eurooppaa kuten mun heinäkuun lomamatkailut oli suunniteltu. Kaiken sekoilun ja lentojen etsintöjen jälkeen sain eilen viestin, että nyt heillä on lentoliput Eurooppaan hommattu. Mahtavaa!

Gisela, minä ja Melisa vuonna 2009
Ensi viikolla, 30. kesäkuuta, lennetään siis perheen (miinus veli) kanssa Skotlantiin mun valmistujaisiin. Sieltä lennetään herra N kanssa 8. heinäkuuta Prahaan, jossa tavataan N kolme kaveria ja jonne mun host-siskot lentävät Buenos Airesista 9. päivä. Prahassa meinataan olla ehkä 5 päivää -viime vkolla mulle selvisi, että myös yksi tätini on siellä samaan aikaan lomalla. Prahasta tarkoitus on jatkaa matkaa bussilla Berliiniin, sillä Potsdamissa (jossain Berliinin lähellä) N työkaveri menee naimisiin 15. heinäkuuta. Berliinistä olisi tarkoitus lentää Barcelonaan, jossa yövyttäisiin N parin opiskelukaverin luona. Barcelonasta matka jatkuu Suomeen, jossa siskot viipyvät vielä vissiin 3 vkoa -mulle ei ole ilmoitettu tarkkaa paluupäivää vielä.

Suunnitelmia siis riittää ja nyt pitäisi varata kaikki yöpymispaikat ja lennot Barcelonasta Suomeen ennen kuin niitä ei enää ole saatavilla. Jotain Suomi-tekemistäkin pitäisi keksiä argentiinalaisille kolmeksi viikoksi. Ideoita otetaan siis vastaan! :) Onneksi suuntaan vkonlopuksi mökille, jossa ei ole nettiä ja voi rauhassa chillata..

juhannus 2010

Oikein ihanaa ja rauhallista juhannusta kaikille!

P.S. Päätin piristää blogin ilmettä nyt kesän kunniaksi. 

8 kommenttia:

 1. No vähänkö hienoa, että toi selvis nyt tolleen. Tosi kiva tytöillekin nähdä muuta "eurooppaa"! Tammisaareen saatte mielellään tulla, jos ootte vielä elokuun alussa (tuun Suomeen 29. päivä - juuri ennen Lauran bileitä). Täällä vois mennä vaikka Fiskarsiin ja ehkä Hankoon? :)

  Ps. Fixu poika tuo N!

  VastaaPoista
 2. Juu, niin on! Ne on tosi innoissaan kun pääsee näkemään muutakin, mulle ei tullut edes mieleen ehdottaa sellaista, koska ajattelin, että se tulis niille niin super kalliiksi. Ne on täällä varmaan ainakin 9. pvä asti, mutta voi olla, että jopa 14. elokuuta asti, joten mielellään varmaan tullaan Tammisaareen käymään! :) Kiitos kutsusta!

  VastaaPoista
 3. Et Monsieur N is ta copain? c'est vrai hein?

  VastaaPoista
 4. Oi että! Mainioita vieraita saat.

  Anteeksi jos menee liian henkilökohtaiseksi, mutta onko N siis arg. novio?

  Terveisiä Bairesista, täällä asustellaan 5 kuukautta ja näillä näkymin aina toukokuulle asti. Olen joskus siun blogia kommentoinut ja aina sitä lueskelen :)

  -pumssi

  VastaaPoista
 5. pumssi: Olenkin miettinyt, että mitenköhän sun elämä Bairesissa on lähtenyt käyntiin.. oletko viihtynyt? :)
  N on tosiaan arg novio ja elokuussa meillä taitaa kotona tulla kunnon quilombo, kun parhaimmillaan saadaan 3 argentiinalaista vierailulle! :)

  VastaaPoista
 6. Kiva uus ilme :)
  Ja ihanat matkasuunnitelmat! Mulla valmistujaiset oli ja meni, ihana mukava päivä kuitenkin, mutta ei siinä kuitenkaan ollut ihan sellaista kotoista 'valmistujaistunnelmaa', suvivirsi puuttu ja sitä rataa :D

  VastaaPoista
 7. Annika:
  Kiitos! :) Luulen hyvinkin, että se valmistujaispäivä tulee menemään kovinkin nopeasti. Mun perhe on tulossa mukaan, joten ehkä se saa itse valmistumisenkin tuntumaan vähän suuremmalta tilaisuudelta. Kunhan vaan ei sataisi! ;(

  VastaaPoista
 8. Quilombot on aina paikallaan ^^

  Mie oon aika enamorada täällä ja edelleen odottelen sitä kulttuurishokkia... ehkä se toukokuuhun mennessä iskee - päätin tehdä 2. harjoitteluni tämän vaihdon päälle, joten kokonaisaika täällä venyy melkein 1.5 vuoteen. Tai kokonais ja kokonaisaika - saatan lähteä Argentiinasta mutta Argentiina ei minusta ja varmasti tänne tulee aina palattua vähintään lomailemaan jos ei ihan kunnolla Asumaankin palkallisten töiden merkeissä :)

  Todo bien! Ihanaa kesää sinne!

  pumssi

  VastaaPoista