23. elokuuta 2011

viikonloppu Skotlannissa

Paluu säkkipillimaahan sujui yllättävän loistavasti. Aberdeenkin näytti niin kauniilta, että melkein tuli huono omatunto kun olen sitä monesti mollannut. Pienten lentomyöhästymisien (Go Helsinki-Vantaan lennonjohto.. hhmmm), juoksujen ja bussijännitysten jälkeen saavuin perille Aberdeeniin perjantai-iltana. Kovinkaan paljon en ole Skotlannissa vietettyjen kuukausien aikana vissiin oppinut kun lähdin matkaan Suomesta ilman sateenvarjoa ja takkia (!). Tiesin, että jälkimmäinen odottaa perillä Aberdeenissä. Edinburghiin saapuessa molemmat olisivat tulleet tarpeeseen! Kolmen tunnin lentomatkan ja reilun kolmen tunnin bussimatkan jälkeen väsymys painoi päälle.. onneksi perillä odotti herra N uusi, lämmin ja mukava kämppä, joka sijaitsee aivan mun entisillä huudeilla.

Koko viikonlopun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Pientä tuulta oli tietenkin luvassa, sillä Aberdeenin hietsussa harvoin tuuletonta päivää näkee. Ensimmäistä kertaa bongattiin hylkeitä paistattelemassa päivää hietikolla. Harmi, ettei kamera ollut mukana. Ja Seaton Parkissa oli tietenkin aivan älyttömän kauniit kukat!

Lauantai-iltana mentiin Lemon Tree nimiseen baariin kuuntelemaan Orkestra del Sol bändiä, joka lupaili balkanilaisia biittejä. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta show oli mahtava. Ei pelkästään ratki-riemukas-musiikki saanut hyvälle tuulelle, vaan myös bändin koominen esiintymistapa ja välivitsit. Jos heidän keikkansa joskus osuu kohdalle, niin suosittelen lämpimästi. Tässä vähän esimerkkiä..


Muuten viikonloppu sujui rauhallisissa merkeissä.. nauttien runsaista aamupala-brunsseista, Starbucksin frappuccinosta ja lukuisista lusikallisista phish foodia kuten meillä N kanssa tapana on. Sunnuntaihin mahtui myös yksi pitkä skypettely familia polítican (joita en vielä livenä tunne) kanssa. ;)

Vaikken kyllä enää muuttaisi Skotlantiin asumaan (never say never!), on se silti kiva paikka käydä turisteilemassa. Pieni kotiinpaluu-fiilis tuli kun kone laskeutui Ediin ja kyltit, mainokset, aksentti ja kaikki olivat tuttuja. Aberdeenissä oli ihan kiva käydä kääntymässä, varsinkin kun kaupunki oli vielä suht rauhallinen ennen kuin yliopistot aloittavat syyslukukautensa. Muutaman tutun naaman näin kaduilla, ja törmäsin entiseen työkaveriinkin vaikken kenellekään etukäteen ilmoittanut paluustani. 

Helsingissä onkin paljon syksyisempi keli.. saavuin kaupunkiin vasta eilisten rankkasateiden rauhoituttua, mutta nyt on kiva olla kotona. Vajaan 2 vkon päästä N lentääkin jo vuorostaan tänne.

4 kommenttia:

  1. Mä join coconut mocca frappuccinon Kauain lentokentällä :) nam. Kiva kun ollaan kaikki Suomessa!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että oli kivaa. :) Perjantaina nähdään, jee!

    VastaaPoista
  3. Wau, coconut mocca kuulostaa Hawaimaiselta. :D Oli ihana gettogether, tackar!

    VastaaPoista