25. elokuuta 2012

Hipólito Yrigoyenin kämppä microcentrossa

Hipólito Yrigoyen on yhden Argentiinan entisen presidentin ja myös meidän tämän hetkisen kotikadun nimi. Ensi viikolla neljä kuukautta tässä kämpässä tuleekin jo täyteen, joten eiköhän olisi aika vähän esitellä tätä koloa. Tää kerrostalo on aika järkyttävän näköinen ulkopuolelta, mutta ollaan ajateltu, että ehkä se pitää vorot loitolla. Toisaalta, johan täältä kerrostalostakin löytyy potentiaalisia voroja.. katsokaa meidän ovisummeri-taulua rapun ulkopuolella. 24 kerrosta ja kämppiä aasta ämmään joka kerroksessa.


Tässä on meidän kämpän sisäänkäynti. Harvinaista täällä päin, meillä on melkein eteinen! Ja onneksi mun kämppis on sisäsiisti argentiinalainen, jota ei tarvitse muistuttaa kenkien jättämisestä eteiseen.


Toimisto, ruokapöytä, aamiaspöytä ja lukunurkkaus.


Meillä on aivan upeat näkymät, myös vessasta! Tuossa on kiva suihkutella ja kattella vaikka samalla maisemia, jottei vessan seinät rupea liikaa hikoilemaan.


Lyön tässä kaksi kärpästä samalla. Kämpän lisäksi esittelen mun innovatiivista "opeta suomea salakavalasti motivaatiota vailla olevalle oppilaalle " -ideaa. 


Makkarikin täyttyy valosta, kunhan ulkona paistaa aurinko!


Vähän suomea ja vähän suomalaista kulttuuria jenkin näkökulmasta. 
Sohva ja vierassänky. Viva Argentina.


Heti post it -lappujen ilmestyttyä ensimmäisenä iltana nukkumaan mentyä kuului vierestä "vessa, vessa, vessa, jää-kaap-pi, jää-kaap-pi, ovi, ovi, ovi, peili, peili, peili". Joten kyllä niistä jotain hyötyä on ollut!
Vuokrattiin tämä kämppä netin kautta aika sokkona vain kuvien perusteella. Neljän kuukauden ajaksi uskalsin sen tehdä. En oikein tiennyt mitä odottaa ja pelkäsin vähän etukäteen missä tultaisiin asumaan, mutta ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä tähän löytöön. Kaikki on mennyt aika smoothisti, koska vuokraan kuuluu astiat, leivänpaahdin, hiustenkuivaaja, huonekalut, netti ja muut laskut. Yllätysplussa oli kerran kahdessa viikossa käyvä siivooja, joka vaihtaa käydessään lakanat ja tuo mukanaan uudet pyyhkeet. Ei hullumpaa!

16 kommenttia:

 1. Hei, mäkin aloitin just lukee tota Dead Aidia! Tosin oon vasta ihan alussa et en tiiä viel et onks se hyvä vai ei :) Ihania noi post-it laput :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon ehkä puolivälissä. Alussa luin sitä tosi nopeasti, mutta nyt en ole viimeiseen kuukauteen ehtinyt koskea kirjaan kertaakaan. Kyllä se vaikuttaa ihan hyvältä :)

   Poista
 2. Olipa kiva päästä kylään, kiitos vaan. :)

  Loistava idea muuten nuo post-it-laput! Saatanpa ehkä soveltaa... :) Täällä on opittu ehkä eniten suomea nyt kissojen tultua, kun minä puhun tietysti (yleensä) vain äidinkieltäni kissoille - periaatteethan ovat "yksi kieli per vanhempi" ja "jokainen puhuu omaa äidinkieltään". ;) Tosin kissojen kautta opittu sanasto on lähinnä "Ulossss!"; "Alassss!"; "EIIIII!" -tyyppisiä huudahduksia. Tai sitten lässytystä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! :)
   Noi laput on kyllä aika kätsyjä. Pitäisi vielä vaan jaksaa viedä ne uudelle tasolle ja laittaa vähän käytännöllisempiä lauseita ja sanoja vaikka julisteen muodossa seinille. Kyllä kissa-sanastostakin varmasti on hyötyä, alku sekin on ;)

   Poista
 3. hahhah kiva tietää, etten oo ainut, jonka "oppilaalla" on motivaatio-ongelma :D noi post-itit oli meillä kans käytössä joskus englannissa, ja ihme kyllä jotkut niistä on jääny jopa mieleen :D

  upeet noi teiän maisemat, kelpais!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköinen kämppä! Ja aivan mahtavat maisemat, melkein paremmat kun meidän.. ainakin todella, todella erilaiset ;) Onks toi hyvä toi "how to marry a finnish girl?" Haluaisin lukea sen, mutta se on vähän jäänyt.. Jos joskus asun saman katon alla mun krekun kanssa, niin varmasti otan ton post-it-lappu-systeemin käyttöön. Tällä hetkellä "hjuyvaa hjuomentaa" sujuu jotenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää ollu onneksi tosi kiva kämppä.. Toi on oikeesti ainut kirja, jonka tiedän, että Nico on lukenut kokonaan! ;) ja se luki sen tosi nopeasti, hihitellen aina ennen nukkumaan menoa yksinään. En itse ole vielä lukenut sitä kokonaan. Se vaikutti ihan hauskalta, mutta tosi "liioiteltulta" -kuten vaikka, että Suomessa aina jouluaattona tilataan joulupukki pukkipalvelusta kotiin ja ne on aina kännissä?!?! Jotkut meni vähän "yli" mun makuun, mutta pitänee lukea kokonaan.
   Hyvää huomenta on hyvä alku :P

   Poista
 5. Katsoin ovisummeria äkkiseltään lattiakaivoksi :D Viivotin käteen, jotta osuu oikeaan nappulaan. Kiva koti teillä on ollut asustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiakaivo! :P On tuo vähän haastava ovisummeri-taulukko kyllä, onneksi ei tartte ite soitella..

   Poista
 6. Heh noi post-it-laput on käyny mullakin mielessä, pitää toteuttaa!

  t. saksalaisen tyttöystävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika halpa ja vaivaton opetusmekanismi! :)

   Poista
 7. Oho mikä portero eléctrico! Kivan näköinen asunto myös. Täytyykin pistää korvan taakse tuo kirja :) Ootteko muuten lukeneet Roman Schatzin From Finland with love? S osti sen melkein heti Suomeen muutettuaan ja monet naurut on kyllä naurettu, vaikka välillä menee ehkä vähän liiottelun puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseasiassa se From Finland with love on mun mielestä melkein parempi kuin tämä How to marry a Finnish girl. Vaikka toisaalta en ole tätä viimeistä vielä ihan kokonaan lukenut. Se Roman Schatzin kirja on mun mielestä kirjoitettu hauskasti ja "hyvässä mielessä", hyvän maun rajojen sisäpuolella. Tää jenkkiversio menee välillä vähän yli, vaikka huumorintajuinen olenkin! :)

   Poista
 8. Noi post-it laput onkin hyvä idea. Täytyy ottaa meilläkin käyttöön kun tolla toisella puoliskolla on myös motivaatio ongelma suomen opiskelun suhteen.
  Mun sisko osti muuten ton How to marry a finnish girl- kirjan mun aussimiehelle viime jouluna :) Itekin sen luin ja meinasin tukehtua nauruun useampaankin otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mun täytyy siis lukea se kirja kannesta kanteen ennen kuin teen johtopäätöksiä sen sisällöstä ja laadusta! :) Ihan varmasti on post-it -lapuista jotain hyötyä. Meillä Nicon kaveritkin ovat jo oppineet mitä tarkoittaa vessa :D

   Poista