7. elokuuta 2012

suomalaisecuadorilaiset häät

Varsinaisena Ecuadorin matkan motiivina oli ystäväni häät, jotka pidettiin 1,5 tunnin matkan päässä Quiton ulkopuolella. Täytyy myöntää, ettei Ecuador ole ikinä ollut ykkösenä matkakohteiden listalla. Quito on silti ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka! Ecuadorista löytyisi varmasti vaikka kuinka paljon nähtävää, -rannikkoa, vuoristoa, sademetsää ja galapagos-saaria -mutta valitettavasti me ei tällä kertaa ehditty pääkaupunkia syvemmällä maata tutkimaan.

Bussi täynnä häävieraita lähti kätevästi meidän hotellin edestä lauantaina aamulla kello 9. Laittautumisten kanssa tuli siis oletettavasti pikkasen kiirus, mutta koska bussi oli täynnä melkein vain suomalaisia vieraita, lähti se ihan ajoissa kohti hääpaikkaa Ecuadorin vuoristoon. Seremonian piti alkaa keskipäivällä kello 12, siihen aikaan puolet häävieraista oli vasta paikalla. Lattarityylillä taas mentiin ja vihkiminen alkoi kello 13.  Tämän ansioista saimme Nicon kanssa oivasti hipiämme poltettua päiväntasaajan keskipäivän auringossa. Onneksi punotus ilmestyi vasta illalla.. Pappi oli muuten jenkkimiehiä, joka perusjenkkiaksentilla kyseli sitten espanjaksi, että tahdotteko toisenne. Se oli aika söpöä. Hääpaikka oli aivan mahtava ja sieltä löytyi vaikka minkälaisia eksoottisia eläimiä!
Iltapäivän ohjelmassa oli herkullista ruokailua, pikkasen puheita suomeksi ja espanjaksi sekä muun muassa suomalaisia kansantansseja ja perusbailausta. Tanssilattia täyttyi oletettavasti aluksi lähinnä ecuadorilaisista häävieraista. Varsinainen hääkakku oli niin mahtavaa, että se jäi kameralla ikuistamatta, koska se hyppäsi saman tien suihin. Kyseessä oli siis makea vadelma-mansikka-juustokakku. Lähes kaikki häävieraat jäi paikan päälle yöksi, joten mekin kipitettiin illalla kymmenen aikaan jo koisimaan omaan terassihuoneistoomme. Häihin oli saapunut noin 100 vierasta ja kansalaisuuksiakin oli jopa seitsemän erilaista. Aikamoinen saavutus. Sunnuntaina aamupalan ja pikkasen happihyppelyn jälkeen bussi kuljetti häävieraat takaisin Quitoon. Meillä oli edessä vielä melkein kolme kokonaista päivää turisteiluun..

1 kommentti: