2. elokuuta 2012

takaisin kotona

Täällä ollaan vihdoin kotiuduttu päiväntasaajan auringonpaisteesta. Lähtiessa ei kaikki mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Lähdettiin lentokentälle todella hyvissä ajoin istuskelemaan 2h paikallisbussissa, koska tällä hetkellä on kivempi maksaa 70 eurosenttiä kuin 35 euroa kahden hengen lentokenttämatkasta. Puolen tunnin bussissa istuskelemisen jälkeen huomattiin, että se kaikkein tärkein (no ehkä passin jälkeen) eli pukupussi oli unohtunut kotiin. Eiii! Onneksi huomattiin se viimeisen metropysäkin kohdalla, joten herra pinkaisi metrolla edestakas kotiin hakemaan juhlatamineita. Tämän ja muidenkin meistä riippumattomien erehdysten takia saavuttiinkin loppujen lopuksi ihan viime tingassa lentokentälle. Ehdittiin silti onneksi hyvin koneeseen.

Quito oli aika jännä paikka ja suhteellisen paljon ehdittiin muutamassa päivässä nähdä. Ecuadorilaiset puhuu aika hassusti espanjaa, ihan kuin he olisivat todella varovaisia mitä suustaan päästävät ulos. Ihmiset oli superherttaisia ja pääkaupunkilaisiksi todella ystävällisiä. Joka kerta kun hotellin respan henkilökunta avasi suunsa yllätyin uudestaan heidän ystävällisyyttään. Uskomatonta! Olisi siinä muuan muassa buenosairesilaisilla oikein paljon opittavaa. Ecuadorissa taas muistin kuinka epälattareita argentiinalaiset onkaan ja miten eurooppalainen maa Argentiina loppujen lopuksi on. Verrattuna esimerkiksi Ecuadoriin.

Matkasta kerron lisää tulevina päivinä.. eilen vietin synttäreitä päiväntasaajalla, maailman puolivälissä mitad del mundo -kaupungissa ja tänään olen nukkunut lähes koko päivän kotona. Täällä odottikin ihana yllätys! Viimein pääsin maistamaan tätä vanilja-mansikka-herkkua kun ovat kaikki sitä ansaitusti kehuneet.

6 kommenttia:

 1. Noi Angry Birds -karkit on hyvii! Sain noita tänne ja söin pussin päivässä. Oms noms! Mulla on kauhea matkakuume, joten älä kerro liikaa Ecuadorista ;) Ja vielä kerran hyvää synttäriä!!! Filakia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Me säästeltiin toista pussia, mutta tänään sekin tyhjeni parissa minuutissa. Ei sulla voi olla matkakuumetta kun oot noin hienossa paikassa ;)

   Poista
 2. Heh, onkohan tuo tavaroiden unohtelu joku argentiinalainen juttu?! Kun oltiin tulossa sinne, niin S jätti vahingossa takkinsa kotiin (taskussa oli kaikki kortit) ja kerran kun mentiin laivalle niin unohti laukkunsa eteiseen :) Onneksi te ehditte kuitenkin lentokoneeseen! Mekin saatiin silloin onneksi takki mukaan matkalle, vaikka huonolta näyttikin.

  Mäkin huomasin Chilessä käydessä miten epäkohteliaita argentiinalaiset ovat verrattuna chileläisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla! :) Mutta tällä kertaa tää oli kyllä ihan yhtä paljon mun vika..

   Poista
 3. Täällä on kyllä nyt yksi hyvin kateellinen neito kuolaamassa noita Fazerin suklaita. Mun kotijoukot eivät ole edes kertoneet, että siellä on uusi maku!! Onneksi meen reilun kuukauden päästä kotiin, saavat kuulla kunniansa ;)

  Onko sulla muuten kokemusta noin yleensä noista lattarimaiden espanjan aksenteista? Siis mikä niistä olis ns helpoin oppia, jos nyt jossain esim Väli-Amerikan maassa opettelis enemmänkin espanjaa? Tai onko joku ihan mahdoton ymmärtää? Töissä monesti kuulen erilaisia espanjan aksentteja, mutta kun ei niitä koskaan kuule kahta eri aksenttia samaan aikaan, niin en oikein osaa verrata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Mäkin olin uuden Fazerin maun bongannut lähinnä blogeista :) On muuten tosi hyvä uusi maku. Siinä on sellasia kuivattuja mansikoita, joita Marks and Spencer joskus myi valkosuklaalla kuorrutettuina. Nam!

   Mun oman mielipiteen ja kokemuksen mukaan voisin sanoa, että ehkä Argentiinan (+ Uruguay) ja Chilen aksentit on sellasia "erikoisempia" siinä mielessä, että verbejä taivutellaan vähän eri tavalla ja puhekieli eroaa mun mielestä eniten perus espanjan kieliopista. Ecuadorissa ainakin puhutaan tosi selkeää ja puhdasta kieltä, siellä olikin tosi paljon ulkomaalaisia kielikouluissa opettelemassa espanjaa. Meksikon aksentista mulla on myös sellaisia kokemuksia, että se olisi todella selkeää ja puhdasta espanjaa. Kuubassa puhutaan aika epäselvästi, koska mulla oli monta kertaa vaikeuksia ymmärtää niiden espanjaa. Varsinkin jos kaksi kuubalaista puhuu keskenään, niin siitä voi olla todella vaikeaa saada selvää. En osaa kyllä tän tarkemmin sanoa Väli-Amerikan maista.. muuta kuin, että tunnen pari guatemalalaista ja heidänkin aksenttinsa on aika selkeä :)

   Poista