15. heinäkuuta 2013

Ihmeellinen luonto -naapuruston papukaijat

Tuossa yksi kaunis kesäinen iltapäivä mittari näytti +30 ja sisällä tuntui vähän tukalalta (meillä ei ole ilmastointia kotona). Päätin sitten kokeilla kaverin vinkkaamaa vietnamilaista jääkahvia, napata kirjan käteen ja tuntea auringon lämmön ihan selkapiissä asti pihan penkillä makkaraa kärventäen.


Kunnes jostain rupesi kuulumaan erikoista linnun kirkumista ja hämäriä ääniä. Nostin katseen kirjasta ylös.
Papukaijahan se siinä ruokatunnilla! 
Oli pakko hakea kamera sisältä..


Ja toinen oksien suojassa.
Hilpeitä tyyppejä. Seisovat yhden jalan varassa ja toisella pitelevät näitä käpyjä (!?!) sekä välissä sylkevät ikävät palat maahan. Ja ei kun vaan uus käpy käteen, vai jalkaan (!?!).  


Sillä välin kun vein kameran sisälle talteen olivat molemmat lähteneet teille tietämättömille. Saa nähdä koska palaavat meidän kotinurkille. Aika eksoottista, että meillä on oikeita papukaijoja naapureina! Niitä näkyy muuten myös Parc Güellissa, joten jos sinne suuntaa seuravaalla Barcelonan matkalla, kannattaa tihrustaa puiden latvustoja kaiken Gaudin luoman kauneuden lisäksi.

6 kommenttia:

 1. Ma nain kanssa papukaijat ekaa kertaa pari paivaa sitten puistossa, ennen olen vaan kuullut ne :) Sopoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin on, vaikka oot niin "pohjosessa". Mahtavaa :)

   Poista
 2. Käpy kädessä, heh :D Aina yhtä luotettava Wikipedia kertoi, että nuo tirpat ois Argentiinasta kotoisin. Siispä suorinta tietä lämpöisiin osiin ja metsiin huhuileen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, kenenköhän mukana ovat tänne asti matkanneet? vuoden 2001 kriisiä karkuun? ;)

   Poista
 3. Oih, ajatus papukaijoista pihan puissa kuulostaa just yhtä utopistiselta kuin kotkien liitely oman ikkunan takia. :D Nää taitaa olla niitä asioita mitkä jaksaa aina hämmästyttää ja ilahduttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tuntuu aina yhtä eksoottisilta. Samoin kuin palmut :)

   Poista