20. heinäkuuta 2013

Istanbul: Grand Bazaar

Vielä riittää tarinoita ja kuvia kesäkuiselta Istanbulin reissulta. Sultanahmet-aukiolta jatkettiin matkaa Grand Bazaariin, joka olikin ihan kiven heiton päässä. Välillä pysähdyttiin sattumalta lounaalle ravintolaan, jossa olin syönyt illallista edellisellä reissulla kesäkuussa 2008. 

Matkalla pujahdettiin myös jännälle kujalle, josta löytyi sisäpihallinen vesipiippua tupruttavaa kansaa..


sekä iloinen ja ystävällinen lamppukauppias värikkäine valoineen. Ulkopuolella oli mielenkiintoisen näköinen hautausmaa ja sijainti ainakin oli erikoinen.


Kunnes sitten löydettiin itse bazaarin sisäänkäynti!


Vähän kuin ois Espanjassa ollut, lipun värien perusteella ainakin..Bazaarista löytyi vaikka mitä..Nämä kaikki lamput voisin ottaa kotiini joku kaunis päivä..


Visiitti jäi aika lyhyksi, koska väsymys rupesi jo painaa päälle ja meidän piti ehtiä lautalle takaisin Üsküdariin, hotellille, suihkuun ja illan häihin.


Paluumatkalla vastaan tuli kuitenkin vielä hienompi Bazaarin sisäänkäynti.

8 kommenttia:

 1. Mä niin tykkään noista lampppurykelmistä!!! Niistä tulee ihana tunnelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee, Suomen synkkä syksy piristyis näillä kummasti :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, mulle iskee taas reissukuumetta päälle vaikka oonkin jo reissussa. :'D Ja oi toi hautausmaa! Kuinka hämmentävän ja siistin oloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, toi hautausmaa oli kieltämättä aika jännässä paikassa. Yhden rakennuksen ja kadun välissä, sisäänkäyntien molemmin puolin.

   Poista
 3. Noi lamput on kyllä jotain niin upeeta! Varsinkin kun niitä on tollanen määrä yhdessä kasassa. Tollasia kun saisi kasan niin olisin taivaassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Epäilen, että niitä pitäis just olla useita yhdessä, että näyttäis joltain. Tuollaisia vaan kuisti tai parveke pullolleen :)

   Poista
 4. Mä haluaisin joku päivä päästä käymään Istanbulissa, mutta oon kuullut siitä jotenkin melkoa huonoa palautetta usein. Mutta nuo lamput on ihania! Tulee ihan mieleen marokon tuhannet kojut, voi kun noita saisikin raahattua pari kappaletta kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika haastava lomakohde. Kaikkein parasta olis matkustaa jonkun paikallisen tutun kanssa. Päätin, että takaisin en mene ellei sellanen mahdollisuus tule vastaan. :) Mä taas haluaisin Marokkoon, mutta tiedän että siellä on vähän sama juttu..

   Poista