23. heinäkuuta 2013

Pussimehua helteellä

Ennen kuin Nicon kaveri lensi toukokuun lopussa Buenos Airesista Barcelonaan kyseli hän meiltä mikäli kaipaisimme jotain Argentiinasta. Barcelonasta onneksi löytyy vaikka kuinka paljon argentiinalaisia tuotteita ja ravintoloitakin. Mutta pussimehua ei ole tullut vastaan. Niinpä vastaus oli helppo. Tuo verigreippimehua, ihan sama minkä merkkistä. Ja niitähän hän meille toi.


Argentiinassa pussimehu on varmasti kaikkein suosituin mehu ja niin kätevä. Pussillinen mehujauhetta sekoitetaan  noin litraan kylmää vettä ja voilà! Vielä viime vuonna yksi pussi maksoi noin peson, mikä oli silloin vajaat 20 eurosenttiä. Eri makuja löytyy varmasti kymmeniä ja merkkejäkin on useita. 

Nicon äiti vuorostaan saapui meille viime viikolla lomailemaan ja vastaus oli sama. Tuo verigreippimehua. Saatiin reilut 30 pussia, joten eiköhän nämä hetkeksi riitä.


Meillä verigreippimehua juodaan näin helteisellä kesäsäällä tereré -juomana, eli kylmänä matena. Termariin vain kylmää vettä, pussillinen verigreippimehujauhetta ja jääpaloja. Mukaan mate-kuppi, pilli ja yerbaa. 


Siitä on täydellinen kesäjuoma tehty!

Argentiinan mate-kulttuurista voi lukea lisää muun muassa tästä vanhasta postauksesta.

12 kommenttia:

 1. WOw, en oo ennen kuullutkaan pussimehusta mutta kuulostaa kyllä hyvältä ja juuri täydelliseltä kylmänä kesäpäivään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä aika kätevä keksintö, kun niitä saa laukkuun mukaan ja kylmää vettä yleensä löytyy joka paikasta :)

   Poista
 2. Espanjasta saa muutenkin tosi huonosti mehutiivisteitä esim. Fun light tyyppisiä mehuja. Vai enkö ole vain löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kolunnut vaikka mitä ruokakauppoja mehutiivistettä etsiessä, ja vaan jotain sitruunamehutiivistettä näytti esimerkiksi Bonpreusta löytyvän kun vielä myyjältäkin kyselin. Täällä vaan ei niitä harrasteta. Toissapäivänä tosin näin yhdessä kaupassa noita Tang-merkkisiä pussimehuja, mutta vain sitruuna- ja appelsiinimakuja.

   Poista
 3. Oon maistanut tereretä vaan kotitekoisella limonadilla ja en oikeastaan ymmärtänyt, mikä siinä killuvien matepurujen tarkoitus oli :D Makua ei liukene niin paljon kylmään juomaan, mutta se yhteisen hetken ja maten jakaminen on tietysti ajatuksena kaunis. Satutko muuten tietään, onko pomelo rosado verigreippi suomeksi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi verigreippi olis mun mielestä liian kirpeää yksistään juotuna, mutta yerba vähän tasoittaa makua. Ja kai se on maten jakaminen myös, kun nestettä tulee pienissä erissä kerrallaan :)
   Laitoin googlen kuvahakuun verigreippi ja sitten pomelo rosado ja kuvat olivat täysin samanlaisia. Siitä päättelin, että olis oikea käännös :)

   Poista
 4. Apua, en oo ikinä osannu suomentaa tota pomeloa greipiksi! No selvishän sekin vihdoin. Mutta itseasiassa, oon nähny Turussa(okei ei paljon auta kun et ilmeisesti suomessa tällä hetkellä oleile) jossain Indian marketissa keskustassa Tang-mehua. Paketti oli tosi iso ja vaan yhtä makua, mutta pointti oli että kyllä sitä löytyy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kyllä mullakin kesti tajuta mistä oikeesti on kyse :) Hauska, että sieltä Turustakin löytyy. Espanjassa näyttäis normaaleissa ruokakaupoissa joskus olevan Tangin sitruuna- tai appelsiinimehua. Myöhemmin sitten löysin nimenomaan argentiinalaisia tuotteita myyvistä kaupoista jopa tuota verigreippiä! :)

   Poista
 5. Tang juomajauhetta valmistetaan Yhdysvaltoihin ja maailman köyhille alueille. Tuotanto aloitettiin 1957 ja todellinen läpimurto tapahtui vuonna 1965, kun astronauteilla oli tätä juomaa mukana avaruudessa. Kraft woods omistaa nykyään merkin. Tangin sisältö on lähinnä sokeria ja lisäaineita, aika kaukana oikeista mehuista. Kemiallinen sekoitus, mehujäljitelmä, niinkuin myös mm. fun light.

  VastaaPoista
 6. Suomessa aikoinaan myyty rymd- mehujauhe sisälsi syöpää aiheuttavaa makeutusainetta ja kiellettiin siksi.

  VastaaPoista