11. kesäkuuta 2014

Pohjois-Italia: Garda II

Toukokuisen Italian seikkailun toisena Garda-päivänä me suunnattiin tutustumaan lähialueelle kolmeen eri kylään: Riva del Garda, Arco ja Torbole -nimisiin sellaisiin. Välimatkat oli lyhyitä, meidän majapaikasta Rivaan oli vain noin 40 kilometrin ajomatka, Torbole oli vähän ennen Rivaa ja Arco taas noin 5 kilsan päässä Rivasta eteenpäin. Missään nimessä koko päivää ei tarvinnut autossa istua. 

Rivassa laitettiin parkkimittariin aikaa pari tuntia ja käppäiltiin pieniä katuja, markkinoita sekä ihailtiin järvimaisemaa ja lumihuippuisia vuoria. Välissä istahdettiin alas terassille virkistymään ja jatkettiin taas matkaa. Markkinat ei olleet ihan sellaiset kuin olin etukäteen kuvitellut. Niistä tuli mieleen meidän Etelä-Ranskan kielikurssin Italian päiväreissu Ventimigliaan. Eurolla olis vissiin saanut sukat tai parit. Myyjiä ja kojuja riitti paljon, muttei jaksettu niitä sen tarkemmin tutkia. Ihmeteltiin ihmisiä ja paikallista ruokakauppaa, josta olis tehnyt mieli ostaa mukaan vaikka ja mitä.

IMG_2816
IMG_2819
IMG_2812
IMG_2806
IMG_2821
Parin tunnin ihmettelyn jälkeen otettiin jälleen auto alle ja suhahdettiin naapurikylään, Arcoon. Löydettiin sieltä onneksi parkkikiekolla toimiva ja kahden tunnin ilmaisen parkin salliva parkkipaikka. Kylä vaikutti yllättävän hiljaiselta ja rauhalliselta, eikä montaakaan ihmistä tullut vastaan. Lounaaksi vedettiin pizzaa, joka sekin saatiin syödä lähes tyhjässä ravintolassa.

Toukokuussa sää oli siitä mielenkiintoinen, että auringossa saattoi tulla todella kuuma ja shortseja ikävä, mutta sitten taas tuuli oli sen verran voimakas, että varjossa tuli kylmä. Iltaisin lämpötila laski niin paljon, että takki olisi tullut tarpeeseen. Suurin osa saksalaisturisteista (tai itävaltalais-?) kulkikin joko shortseissa tai kireissä juoksuhousuissa. Seudulla liikkui lähinnä eläkeläisikäisiä, saksaa puhuvia ulkoilijoita vaelluskepit kädessä ja koira hihnassa sekä me. 

IMG_2921
IMG_2923
Lounaan jälkeen lähdettiin nousemaan kohti Arcon linnaa, jota kaveri oli suositellut ainakin sieltä avautuvien maisemien puolesta.

IMG_2823
IMG_2827
IMG_2829
IMG_2832
IMG_2835
IMG_2841
IMG_2858
IMG_2833
IMG_2860
Noustiin kyllä portaita ja mäkeä ylös linnalle asti, muttei sitten viitsitty maksaa muutaman euron sisäänpääsymaksua päästäksemme linnaan sisään. Ollaan molemmat nähty useita linnoja Skotlannissa ja todettiin, että jäädään mieluummin ihastelemaan maisemaa linnan alapuolelta löytyvälle ruohokentälle ja penkeille. Arcon kylä avautui edessämme ja takana Gardajärven rannalla häämötti Riva del Garda. Järven yllä näkyvät ukkospilvet näytti uhkaavasti lähenevän pohjoista, muttei onneksi kuitenkaan koskaan saapuneet meidän ylle. Auton parkkimittarin pari tuntia rupesi uhkaavasti menevän umpeen, joten lähdittiin talsimaan takaisin autolle sen enempää Arcoa tutkimatta.

IMG_2876
IMG_2912
IMG_2916
IMG_2920
Kotimatkalla pysähdyttiin vielä Torbolen pikkukylään jätskille ja tavattiin työpäivänsä lopettanut kaveri siellä, ennen kuin suunnattiin Malcesineen pastaillalliselle. 

IMG_2794
IMG_2939
IMG_2796
IMG_2931
IMG_2940
Gardajärven rannoilta löytyy useita söpöjä, pieniä kyliä, eikä välimatkat päätä huimaa. Samalla reissulla pääsee onneksi helposti näkemään useammankin paikan. 

P.S. Meillä on vain yksi yhteinen kamera, joten kuvia otellaan vuorotellen ja siitä johtuen osa kuvista on luonnollisesti Nicon ottamia.

10 kommenttia:

 1. Noista parista loppupään kuvasta tulee mieleen Pohjois-Norja ja Jäämeren rannikko! Ja ei tosiaan näyttäis olevan vaaraa väentungokseen eksymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en ole Norjassa käynyt, muttei ehkä ihan ensimmäisenä tulis Italia mieleen :) Toukokuu oli siitä hyvä lomalle, että tilaa riitti temmeltää!

   Poista
 2. ihania, ihania kuvia! :) En kestä, mä haluan jo, että pääsen itsekin tuonne noihin maisemiin! Näyttää todella kauniilta! Ja ihanaa, etä noi kylät on niin lähellä toisiaan, että voi nähdä paljon yhden päivän aikana. Jos muuten valitsisit vain yhden noista Garda alueen kylistä, niin mitä suosittelisit kaikkein eniten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia! Kyllä se kesä varmasti kuuluu nopeasti, ja pian ootte tekin tuolla :) Toi on paha kysymys, mä varmaan tykkäsin eniten Limonesta ja Malcesinesta. Limone on varmaan paremmin teidän reitille sopiva, kun se on järven länsipuolella. Siitä tulossa postaus vielä :)

   Poista
 3. Olipa kauniita kuvia taas! Mä taidan kopioida tuon sinun hiustyylisi. ;-) Lisäksi meinaan ehdottaa Alkolle, että rupeavat myymään tarjousviinejä kaupan edessä tuolla lailla ostoskärryistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, vapaasti saat kopioida :) Mä olen niin kaavoihin kangistunut, että hiukset on aina samalla tavalla. Olis ehkä aika keksiä jotain uutta! Katotaan innostuuko Alko tosta ideasta, ei olis hullumpi. Sujuis varmaan juhannuksenakin myynti sutjakkaammin :P

   Poista
 4. Niin kaunista, en ole koskaan kaynyt Italiassa, mieli tekisi ja taman postauksen jalkeen taas enemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Italia on ja pysyy, siellä odottelee. Suosittelen oikein lämpimästi :)

   Poista