24. kesäkuuta 2014

Pohjois-Italia: Garda III

Gardajärven alueen samoilun huippuhetkiä oli reissu toiselle puolelle järveä Limonen kylään meidän kolmantena reissupäivänä. Tie kulki läpi kylien ja useiden tunneleiden Gardajärven rantaa pitkin. Maisemat oli upeat, mutta tiet niin kapeita (ja liikennettäkin) sen verran, että maiseman ihastelu- ja valokuvapysähdykset ei olleet kovinkaan helppoja toteuttaa. Meidän edessä ajoi jättimäinen turistibussi, joka joutui usein hiljentämään jokaisen tunnelin kohdalla sillä se ei mahtunut läpi, jos vastakkaista kaistaa tuli autoja. Hidastellessa ehdittiin ainakin nauttia upeista maisemista.

IMG_2948IMG_2962IMG_2981IMG_2993
IMG_3011IMG_3006IMG_3033IMG_3049IMG_3043IMG_3050

Tykkäsin Limonesta muun muassa sen takia, että sieltä oli ihanat näkymät järvelle ja vastarannan takaa nouseviin lumihuippuisiin vuoriin. Limonesta löytyi pieniä kujia, joita pitkin tallustaa ja poistua väenpaljoudesta. Sielläkin oli kymmenittäin (tai sadoittain) saksalaisia eläkeläisiä kesävaatteet päällä, ruokailemassa ravintolan terasseilla. Toukokuussa asteita oli noin +20, mutta tuuli oli sen verran viileä, että meille ei kyllä olisi tullut mieleenkään syödä ulkosalla. Onneksi löysimme kivan, rauhallisen lauturin kylän reunalta, jonne sitten pysähdyimme ihmettelemään sorsia ja joutsenia sekä edessä aukeavaa postikorttimaisemaa. Päädyttiin puolivahingossa nauttimaan kahvit vanhustenkodin terassille, sieltä aukesi sen verran hienot maisemat ja saatiin ihan yksin istuskella korituoleissa kun vanhat miehet pelasi korttia sisällä. 

Tässä vielä kartta, josta näkyy kätevästi kaikki ne kylät, jotka Gardajärven rannikolla koluttiin.
(Malcesine, Torbole, Riva del Garda, Arco sekä Limone)


Gardajärveltä matka jatkuikin sitten kohti Veronaa, joten sieltä juttua ensi kerralla.

18 kommenttia:

 1. Naen kuvat vasta kotona, mutta osaan kuvitella maisemat, koska katsoin ruokatunnilla Areenasta Jaakko ja maailmanvaltaajat. Han oli eraan suomalaisnaisen luona hanen Gardan hotellillaan. Tsekkaa, jos kiinnostaa! Oli niin kaunista ja mun unelmien nakosta, etta oikeesti unohdin, missa olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, täytyykin etsiä se Areenasta :)

   Poista
 2. On kyllä maisemat tosiaan kuin jostain postikortista! Wau!

  VastaaPoista
 3. Ei hitsiläinen, kiitos ihan tosi paljon tästä postauksesta! Olen nimittäin tässä vuosien varrella miettinyt, että mikäköhän sen kylän nimi oli, missä olin taannoin yläasteen leirikoulussa... ja nyt vihdoin viimein vuosien jälkeen Limone soitti kelloja, kuvaukset ja kuvat osuvat nappiin, ja epämääräinen muistikuva sijainnista kartallakin täsmää. :) Muistan erityisesti tuon kirkonkellon, joka soitti joka aamu viimeistään kahdeksalta koko kylän hereille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hauska juttu :) Se oli oikein symppis paikka!

   Poista
 4. Aivan mahtavia kuvia kylla! Onkohan muuten se limoncello-juoma tuolta peraisin? Mun on muuten pari kertaa pitanyt kysya et muokkaatko kuvia ollenkaan vai tuleeko ne noin upeina kamerasta ulos :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura. En ole muuten ihan varma tosta limoncellon alkuperästä. Sitä myytiin kyllä kaikissa kylissä :) Wikipedian mukaan sitä tuotetaan lähinnä Etelä-Italiassa...

   Kyllä nykyään muokkaan lähes poikkeuksetta kaikkia kuvaa ennen kuin laitan ne blogiin. Joskus iphotolla, mutta enimmäkseen viime aikoina ihan vaan picmonkilla :) Yleensä pikkasen vaan contrastia ja brightnessia kohdalleen, jos tarvii.

   Poista
 5. Ihan huikeita kuvia! Tuo toisen kuvan ranta on juuri sellainen, jossa voisin kuvitella viihtyväni. Mahtoiko olla hiekkaa vai pikkukiveä? Tosin jos uimaan meinaa, niin näyttää olevan äkkipudotus edessä aika pian. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ranta tais olla ihan pikkukiveä vaan, oli niin kylmä tuuli ettei edes huvittanut käydä tsekkaamassa, vaan mentiin heti muualle tuulen suojaan :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! :) olen aika paljon itse tutkiskellut garda-aluetta näin reissua ajatellen ja mietin, että tuonne Limoneen voisi kyllä mennä. Saattaa olla, että me kierretään itse asiassa koko järvi ihan kokonaan ympäri, mutta katsotaan nyt. Ainakin tämän nähtyäni alkoi tämä Limone kutkuttaa ihan kunnolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi itse asiassa kans mielessä, että pitäis ajaa järven ympäri, mutta ei sitten tehtykään sitä. Eihän siihen kauan aikaa menis :) Oon ihan varma, että pysähdyitte missä vaan kylissä, löydätte söpöjä paikkoja!
   Anna ehkä osaa suositella ne koko alueen hienoimmat nyt kun on ehtinyt niitä enemmän tutkimaan :)

   Poista
 7. Upeita maisemia! Tekisi kyllä mieli joskus käydä Italiassa. Olen saanut niin paljon kommentteja tuntemattomilta ihmisiltä miten kaunis maa Italia on jo mietin hieno kieli, kun luulevat sukunimen perusteella mulla olevan italialaista sukua :) Sitten vaivautuneena tunnustan, että en ole edes koskaan käynyt maassa enkä osaa sanaakaan kieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehe, voin kuvitella :) Meillä itse asiassa kävi vähän vastaavasti tuolla Gardan hotellilla kun respan tyyppi kysyi heti Nicon nimen kuullessaan, että puhutko saksaa (saksaksi).
   Mutta on se hieno maa, joten suosittelen sinne suuntaamista, jos vain mahdollisuus tulee. Ihanaa lomaa nonnan kanssa! :D

   Poista
 8. Oi, ihania kuvia! Ja minä olen tuolla maisemissa ihan pian, jee! Limonessa oli tarkoitus pysähtyä, samoin melkein kaikissa muissakin paikoissa, joissa tekin olette vierailleet :) Enää reilu viikko ja sitten reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa että pääsette tuonne kiertämään. Tulee varmasti mahtava reissu!

   Poista