1. kesäkuuta 2014

Pohjois-Italia: Garda

Meidän Pohjois-Italian road trip alkoi Gardan alueelta. Ensimmäisenä päivänä Milanon Malpensan lentokentälle saavuttuamme otettiin heti Fiat 500 alle ja suunnattiin Gardajärvelle. Meidän tarkoitus oli ajella pienempiä teitä pitkin, välttää motarit ja tietullit. Heti kättelyssä päädyttiinkin ruuhkaiselle, nelikaistaiselle motarille vähän vahingossa, eikä ihan tarkkaan tiedetty edes minne oltiin menossa, mutta onneksi kuitenkin oikeaan suuntaan. Tietulleihin meni ensimmäinen kymppi heti ekana päivänä vajaan 200 km matkalla, mutta ainakin oltiin ajoissa perillä hotellilla.

Maisemat oli huikeat jo ennen kuin päästiin Gardajärvelle, mutta järven rannikkoa ajellessa ne vain parani. Lumihuippuiset vuoret, upea järvi ja pienet kylät. Juuri sitä, mitä molempien edellisiltä reissuilta oli jäänyt mieleen ja vielä kauniimpaa.

IMG_2703
IMG_2696
IMG_2693
IMG_3076
IMG_2725

Yövyttiin Pai-nimisessä paikassa, jota ei edes kyläksi voinut kutsua. Muutama hassu talo ja pari hotellia, eikä mitään muuta. Oltiin ihan tietoisesti varattu hotelli "vähän syrjempää", koska se laski aikalailla hotelliyön hintaa ja autolla pääsi liikkumaan niin kätevästi. Jo parin kilometrin päässä oli seuraava kylä ja Malcesineen kaveria moikkaamaan oli vain noin 15 minuutin ajomatka. 

IMG_2736
IMG_2742
IMG_2753
IMG_2786
IMG_2788
IMG_2754

Vietettiin Gardalla yhteensä kaksi ja puol päivää, käytiin muutamassa eri kylässä (niistä lisää vielä), mutta iltaisin suunnattiin syömään Malcesineen ystävän luo. Malcesine oli meidän mielestä Garda-alueella nähdyistä paikoista kaikkein söpöin. Kesän sesonki ei ollut vielä alkanut, joten mukulakivikaduilla ja pienillä kujilla sai kävellä ihan rauhassa. Ravintoloissakin riitti tilaa ja tunnelma oli jotenkin todella rauhaisa. 

Gardajärven alue on muuten täynnä saksalaisia eläkeläisturisteja, joten iltaisin meno näytti rauhoittuvan jo aika aikasin. Lähes jokaisessa ravintolassa (sekä hotellissa) meille puhuttiin koko ajan saksaa, mikä oli aluksi todella hämmentävää. Oli jännä huomata, että monelta paikalliselta saksa sujui erittäin sujuvasti, mutta englannin kanssa olikin vaikeuksia. Ei olla kumpikaan päivääkään saksaa opiskeltu, mutta kommunikointi sujui silti onneksi ihan mutkitta.

15 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Ja hauska kun teillä näyttää olevan Annan kanssa samanlaiset popot jalassa, erivärisinä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, totta, ainakin kuvassa näyttää ihan samanlaisilta :D

   Poista
 2. Ihanaa lukea näitä juttuja, kun tulee niin elävästi meidän oma reissu mieleen! Toi joutsenkin on varmaan se sama kaveri, joka meille poseerasi. :--D Hyvä, että teidän matka onnistui hienosti (paluulennon ongelmista huolimatta, siis).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla mentiin teidän jalan jäljissä.. Mitä oliskaan maailma ilman blogeja! :D
   Garda näytti muuten olevan täynnä joutsenia, nähtiin niitä kolmessa eri kaupungissa järven rannalla. Ja tosi kesyt sorsat tuli vähän liiankin lähelle :)

   Poista
 3. Tuikitavalliset petuniatkin nayttaa ekstrakauniilta tuollaisia maisemia vasten. Mun sisalla asuu aivan selvasti pieni kylalainen, tunnen sen elavasti :) En vaan tieda, missa Euroopan maassa/maissa se mun kylakoti tai kesaasunto vois olla.

  VastaaPoista
 4. How pretty! Ihania kuvia canasta maisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on täynnä upeita maisemia!

   Poista
  2. Niinpa! Se oli ihana jo vuosia sitten, kun olin opettamassa hiihtoa siella..... ja viela olisi paljon nahtavaa, en tieda oikeastaan mitaan etela Italiasta.

   Poista
 5. Onpa kaunista, pitäisi varmaan joskus käydä kiertelemässä pohjoisen Italian järviä, kun me Milanon kautta kuitenkin aina kuljemme melontakohteisiin :)

  VastaaPoista
 6. Tosi nättiä! Mä olen pitkään haaveillu lomasta Gardajärvellä päin eikä tää postaus ainakaan heikentänyt niitä haaveita..ehkä vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oltiin molemmat aika tohkeissa noista upeista maisemista. Suosittelen ehdottomasti!

   Poista