23. syyskuuta 2014

Epänormaalia arkea pitkästä aikaa


Viime viikko meni ihan hujauksessa. Jollain tasolla meillä on vihdoinkin arki pärähtänyt käyntiin. Suomeen muuton päällimmäisin syy -tai ehkä lähinnä se muuton virallinen "laukaisija" - kun oli se tosiasia, että minulla on ainakin seuraavat kuusi kuukautta toimisto, jonne mennä joka arkipäivä maanantaista perjantaihin. Tuntuu aika hyvältä, näin vaihtelun vuoksi. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin tämä on syy, miksi olen ollut ihan puhki iltapäivällä kotiin tullessa. Useana iltana töiden jälkeen olen suunnannut pää kolmantena jalkana jonnekin päin kaupunkia asuntoa katsomaan. Niitä on nyt tsekattu sellaset kymmenen kappaletta, parhaimmillaan juostu yhdestä näytöstä bussiin ja hikihatussa seuraavaan näyttöön - ajattelin muuten kirjoittaa pian pienen vertailun aiheesta "kämpän etsintä Barcelonassa & Helsingissä". Pidetään peukkuja, että etsinnät jäävät tähän kymmenennen asunnon tsekkailuun. Hyvältä näyttää, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Virallisestihan arki pärähtää käyntiin varmaan vasta kun meillä on oma kämppä ja molemmilla oma toimisto, jonne sännätä joka arkiaamu. Siinä suhteessa ollaan siis 1/3 voiton puolella. Mutta hiljaa hyvä tulee, eihän kaikki täällä Suomessakaan kädenkäänteessä tapahdu. 

Tämä tällaisena välihuomautuksena, elossa ollaan ja bloggailu varmaan jatkuu normaaliin tapaan heti kun saadaan tämä arki jollain tasolla järjestykseen. En ole ainakaan vielä lopettamassa kirjoittelua, niin paljon juttuja on vielä takataskussa ja luonnoksissa. Vaikka myönnän kyllä, että pikkasen hirvittää kirjoittaa jatkossa täältä Helsingistä käsin. Niin monta tuttua bloggaaja-naamaa on jo tullut bongattua kolmen Suomi-viikon aikana ympäri Helsinkiä.

Kuvituksena muutamia puhelinräpsyjä kuluneen viikon varrelta.

17 kommenttia:

 1. Mut mistäs mä sit lukisin näitä sun juttuja jollet jatka kirjoittelua ;) Mä pidän peukut pystyssä että asunto löytyy pian!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Lauran kanssa, näin ulkosuomalaisena Helsinki-jututkin kiinnostaa, ja paluumuuttofiilikset varsinkin!

  VastaaPoista
 3. En halua kuulostaa masentavalta tai mitään, mutta tuo asuntonäytöissä ravaaminen on ihan tajuttoman rasittavaa ja koko prosessi saattaa kestää aika kauankin, vaikka toki sitä jossain vaiheessa tärppää. Itse kävin pari vuotta sitten kymmenissä näytöissä ja ei mitään, sitten satuin ottamaan sähköpostitse yhteyttä yhteen asuntovälittäjään yhdesta asunnosta. Se asunto oli ehtinyt mennä alta, mutta hänellä oli minulle yksi asunto, joka ei ollut vielä "markkinoille" asti päässyt ja että pääsisinkö katsomaan sitä tunnin sisällä (!) kun huoltomies on käymässä taloyhtiössä. Olin vielä aamuunisena yökkäri päällä kotona, äkkiä vaan vaatteet päälle ja seuraavan bussin kyytiin ja ehdin :D Ja asuntokin oli hyvä, joten otin sen. Kiitin vain hyvää tuuriani siinä vaiheessa. Tsemppiä asunnon etsintään! Kyllä se oikea vielä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sä taisitkin mua jo aiemmin tästä asuntotilanteesta varoittaa.. kaikkea sitä joutuukaan asunnon vuoksi tekemään! Nyt meillä on jo onneksi nimet paperissa, joten nou hätä. Kiitos vaan :)

   Poista
 4. Toivottavasti saatte toiset 2/3 pian kasaan! Tsemppiä asunnon etsintään... eiköhän se pian tärppää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kea, voiton puolella ollaan jo, kunhan vaan noi viranomaiset laittais vähän vauhtia toimintaansa :)

   Poista
 5. Tuttua kauraa tuo, että arkiaskareiden parissa aika kuluu vähän liiankin nopeasti ja päivästä loppuu tunnit. Täältäkin tsemppejä asioiden järkkäilyyn, se on sitten mahtava tunne kun voi köllähtää omalle sohvalle ja huokaista helpotuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin näkee menevän. Tuntuu, ettei sitä ehdi tehdä yhtään mitään.. jopa IG on jäänyt tauolle.. mitä ihmettä! ;)

   Poista
 6. Tsemppiä! Varmaan sulla on homma ihan hyvin tämän kanssa hanskassa, mutta muistuttelen silti, että kannattaa lisäksi katsoa lävitse Satot, Nuorisoasuntosäätiöt yms tahot, jotka eivät paljon Oikotiellä ilmoittele, mutta joilta vapautuu asuntoja jatkuvasti. Satolta mekin viimeisen Suomen-asuntomme löysimme, ja tuolloin ainakin asuntoja tarjottiin meille yksitellen ilman mitään läpinäkyvyyttä prosessiin. Oltiin tosi tyytyväisiä, kun tarjosivat sitä, minkä lopulta otimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Me saatiin onneksi jo kämppä. En kyllä tajunnut tsekata noita Satoa ja säätiöitä, mutta löydettiin silti tosi kiva. Meillä lähinnä etsimistä ja kämpän saamista hankaloitti ihan käytännönkin asiat, kun toisella ei ole sotua, jonka avulla tarkastaa luottotiedot, niin se ei suoraan sanottuna herätä kovastikaan luottamusta yli muiden vuokralais-kandidaattien :)

   Poista
 7. Meinasin toivottaa onnea asunnon etsintään mutta huomasin tuosta yltä että se olikin jo kunnossa, hienoa! Eli 2/3 asioista järkättynä, toivottavasti sieltä loputkin asiat järjestyvät!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, rupee onneksi olemaan kaikki järjestyksessä :)

   Poista
 8. Olisin lähdössä Barceloonaan maaliskuun alussa ja kaipaisin sinulta vinkkejä liittyen tulevaan reissuuni. Minkälainen ilma Barceloonassa on silloin? Missä kannattaisi yöpyä, jos haluaisi olla lähellä ravintoloita, kahviloita ja ostoksia? Lähellä olisi hyvä olla myös erinomaiset liikenneyhteydet ja yöpymispaikassa pitäisi olla hissa, koska lähden reissuun vanhemman ja nuoremman sukupolven naisten kanssa. Alueen olisi myös hyvä olla turvallinen ja mieluiten lähellä La Ramban ostoskatua, koska eikö sieltä löydy kaikki ostosmahdollisuudet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöpyminen ei kuitenkaan saisi maksaa maltaita vaan sen pitäisi olla mielummin pienelle/ keskikokoiselle budjetille sopiva:)

   Poista
  2. Moikka Viivi, muistaakseni maaliskuussa on ihan kivat kelit. Voi olla vähän tuulista, mutta ehkä jotain 20 astetta kuitenkin jo. Näyttää siltä, että ainakin viime maaliskuussa blogini kuvissa näkyy ihmisiä t-paidoissa :) En hankkisi yöpymispaikkaa La Ramblan läheltä, se ei ole varsinainen ostoskatu, vaan turistikatu. Siitä nurkan takaa kyllä löytyy muita ostoskatuja. Suosikkini on kuitenkin Diagonal Marin kauppakeskus, jonne pääsee kätevästi metrolla mistä vain. Ramblan läheisyydestä löytyvät ruokapaikat eivät myöskään ole kovinkaan suositeltavia, joten en suosisi sitä aluetta. Barcelonassa on ympäri kaupunkia hyvät kulkuyhteydet, joten metrolla (ja busseilla tai pyörälläkin) kyllä pääsee todella kätevästi liikkumaan.

   En varsinaisesti osaa suositella mitään hotellia, koska en ole niissä yöpynyt, mutta kannattaa katsoa jotain yöpymispaikkaa vaikka Eixamplen tai Poblenoun alueelta. Voit laittaa lisäkysymyksiä vaikka spostilla, jos haluat tietää jotain muuta!

   Poista