3. syyskuuta 2014

Miltä Suomi maistuu?

Autumn means apple pie!

Tuntuu vielä vähän erikoiselta olla takaisin Suomessa, tällä kertaa varmaan aika pysyvästi. En toisaalta uskalla sanoa ollaanko täällä pysyvästi vai ei, eikä sitä onneksi tarvitse tällä hetkellä miettiä tai tietää. Toistaiseksi aihetta on meiltä pariin kertaan tässä viikon aikana kyseltykin. Ajatus pysyvästä tukikohdasta tuntuu tavallaan erittäin houkuttelevalta. Onkohan meillä joskus oma kämppä? Löydettäisiinkö Helsingistä kiva koti, jossa asua pidempään kun muutama kuukausi, ettei tarttis heti olla uutta kämppää etsimässä ja tavaroita pakkaamassa. Kämppä, johon uskaltaisi vihdoinkin kehittää valokuvia ja hakata valokuvat kehyksissä seinään. Kämppä, johon viitsisi ostaa kivoja astioita ja ajatella, että niitä käytetään seuraavat vuodet, ei vain muutama kuukausi. Ollaan täällä toistaiseksi pysyvästi, se saa nyt riittää vastaukseksi. Siihen asti kun ollaan.

Kirpakka syysilma tuntuu edelleenkin todella raikkaalta, on ihana laittaa takkia päälle ja huivia kaulaan. Toistaiseksi takki on sittenkin ollut vähän liikaa ja sitä on joutunut riisumaan lähes joka päivä. Liikenneyhteydet eivät ole ihan Barcelonan luokkaa, joten bussiaikatauluja joutuu tarkistamaan reittioppaasta etukäteen, ei kannata vain suunnata pysäkille toivomaan, että kohta se bussi tulee. Siinä on vielä opettelemista. Onneksi metsä on lähellä ja sen kautta voi usein oikasta. 

Herralle on hankittu oma matkakortti pinkeillä muovikuorilla, koska kioskin tädillä ei ollut sillä hetkellä varastossa muita vaihtoehtoja. Saunalahden liittymäkin toimii kuin luistaen. Hommat hoituu käden käänteessä. Suomen opettelu jatkuu ipadillä, ehkä myöhemmin ihan oikeilla kursseilla. Byrokratian kiemuroita vielä selvitellään. Jos hyvin käy, muutaman viikon päästä meillä on molemmilla toimisto, jossa viettää aikaa maanantaista perjantaihin. Pian ruvetaan etsimään kämppää ihan toden teolla, vaikkei äitini välttämättä haluisi päästää meitä ihan heti kotikotoa pois. Nautitaan siis vielä mamman ruuista ja takapihalta alkavasta metsästä. Kotitekoinen, mökkipihan omenoista tehty piirakka ainakin maistuu erittäin herkulliselta. Vaniljakastikkeen kera, tottakai!

25 kommenttia:

 1. Omenapiirakka ja omenapaistos, mitä ihanuutta! :D

  VastaaPoista
 2. Toi on niin tuttua tuo, että ihmiset ympärillä kyselevät, että "oletteko te nyt siellä pysyvästi". Musta jotenkin tosi hassu kysymys. Jos ei muusta ole tietoa, niin ollaan ja asutaan juuri niin kauan kuin viihdytään. Miksi ihmeessä pitäisi lyödä lukkoon loppuelämäänsä jo etukäteen?

  Mutta nuo astiat sun muut ymmärrän. Mä olen tähän mennessä yrittänyt suhtautua kaikkeen vähintään vuoden kestävään siinä mielessä pysyvänä, että voi tehdä hankintoja, mutta kyllähän se sitten kirpaisee kun tulee muuton hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Joo, ehkä se on helpompi kysymys niille, jotka on asuneet samassa paikassa pidempään/koko elämänsä. Eihän sitä ikinä tiedä. Tuntuu jotenkin liian pysyvältä tai "hankalalta" kattoa kämppiä, jonka vuokrasopparia ei voi laittaa poikki ennen ensimmäistä 12 kk :)

   Poista
 3. Multakin on kysytty moneen kertaan tuosta pysyvyydestä. Itse olen määritellyt täällä asumisen "toistaiseki pysyväksi", koska tällä hetkellä en näe mitään syytä tai halua muuttaa muualle, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ehkä samassa maassa koko ikänsä asuneet eivät ajattele asiaa samalla tavalla kuin itse, heille se on ehkä mustavalkoisempaa.

  Mutta vaikka itse usein (ja juuri eilenkin) sanoin, että Suomessa on ihana lomailla, mutten haluaisi juuri nyt asua siellä, niin pakko myöntää, että tämä teksti saa kyllä sittenkin aikaan pikkuruisen kateuden pilkahduksen! Voisipa olla samaan aikaan kahdessa paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta. Nyt kun sitä on viime vuosina ollut niin helppoa muuttaa paikasta ja maasta toiseen, niin ajatus pysyvästä on hieman erikoinen :)

   On tällä Suomellakin puolensa ja puolensa - niin kuin kaikella! ;)

   Poista
 4. Voi nauttikaa siellä Suomessa, omenapiirakoista, syksystä ja kaikesta! Onneksi elämässä harvoin tarvitsee tehdä päätöksiä loppuelämäksi ja aina voi muuttaa suunnitelmia, jos siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku, nautitaan, nautitaan :) Ihan totta, aina voi muuttaa mieltä ja suunnitelmia!

   Poista
 5. Hmm... Nyt rupesi tekee mieli omenapiirakkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten vain siitä leipomaan! Tein jo heti eilen toisen, kun omenoita riittää :P

   Poista
 6. Ihanan nakönen piirakka, keksin just hyvan kohteen noille tanaan ostetuille omenoille... :) Ymmarran taysin nuo haaveet omasta jostain vahan pysyvammasta kodista, kaikella on aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä esteettinen, mutta myös erittäin herkullinen piirakka. Täällä taitaa omenia riittää jopa kaatopaikalle asti! Katsotaan tuleeko meille nyt pidempiaikaisen kämpän aika :)

   Poista
 7. Kiva kuulla, että Suomessa oleminen maistuu ja toi toistaiseksi pysyvästi on ihan loistava ilmaisu! :D Mä oon ollu jotenkin niin kaikkien blogien ulkopuolella viime aikoina, että sain nyt vasta luetuksi teidän hääuutiset, paljon onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hyvä, saa nyt sopia tähän hetkeen :) Kiitos vielä onnitteluista!

   Poista
 8. Vain muutos on pysyvää, vai miten se menee ;) Nauttikaa ihanasta alkusyksystä! Kyllä asiat ajallaan järjestyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näinhän se on. Hyvää loppukesää ja alkusyksyä sinne etelään myös :)

   Poista
 9. Vaniljakastike, mmm! Tein sitä ennen syödäkseni pelkästään, suoraan kattilasta :P Täällä ei tapaa koskaan vaniljasoosia. Nautiskelkaa äidin ja anopin herkuista ja palveluista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vai että suoraan kattilasta! Voin luvata sulle, että sun pää räjähtää kun pääset Suomessa ruokakauppaan. Mullakin melkein räjähti :P

   Poista
 10. Moi! Vitsi miten kiinnostavaa alkaa seuraamaan teidän kotiutumista takas suomeen. Me muutettiin hiukan päälle kk sitten Espanjaan ja jotenki sitä hakee jostain hölmöstä syystä muistikuvia ja fiiliksiä siitä, millainen se kotimaa olikaan. :D ...ihan ku ei 33 v. jälkeen muka muistais. ;) Mut kuitenkin! Me siis läpikäydään teidän elämää, mut päinvastoin. Toiv. teillä menee siel kaikki hyvin! Pidän peukkuja. :)

  http://miauslife.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla, täytyykin mennä tutkimaan minne päin Espanjaa olette muuttamassa :) Kiitos, tsemppiä teille Espanjaan sopeutumiseen!

   Poista
 11. Nami,omenapiirakkaa!
  Tekin olette asuneet parissa eri maassa niin varmaankin ei ole ihan helppoa miettiä että onko Helsinkiin jääminen pysyvä päätös.Itsellenikin kuulostaa tuo "toistaiseksi" hyvältä,vaikka aina välillä tekee mieli muuttaa jonnekin muualle;D
  Hyvää syksyä!
  Onnea työpaikkojen suhteen ja kämpänkin!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Jael, eiköhän ne hommat tästä selkiydy :) Hyvää syksyä sinne etelään myös!

  VastaaPoista