14. syyskuuta 2014

Kesäinen syysilta Töölönlahdella

Ehdottomasti yksi Suomeen muuton parhaista puolista on se, että rakkaita ystäviä ja perheenjäseniä näkee enemmän. Sitä voi jokseenkin extemporeesti laittaa kaverille viestiä, että lähdettäisiinkö metsään kävelylle. Aivan kuin silloin joskus lukiolaisina. Lähes 10 vuotta myöhemmin tallattiin taas ystävän kanssa samoja Helsingin Keskuspuiston polkuja viime viikolla. Ei tarvitse tehdä minuuttiaikataulua ja nähdä kaikkia rakkaita saman lomaviikon aikana, treffata keskustan kahviloissa ja vaihtaa kuulumiset monen kuukauden ajalta parissa tunnissa. Vaikka myös monet tärkeät ystävät asuukin ripoteltuina ympäri maailmaa, löytyy täältä Helsingistä vielä kuitenkin se suurin keskittymä.

Suomi ja Helsinki on taas hellinyt meitä, koska syyssateista ei ole ollut tietoakaan sen jälkeen kun me Suomen syksyyn elokuun viimeisinä päivinä saavuttiin. Lähes jokaikinen aamu on saatu herätä auringonpaisteessa kimmeltävän ja vihreänä hehkuvan metsämaiseman loisteeseen. Sen takia on ollut helpompi viettää aikaa ulkosalla syysilmoista nauttien. Vähän kuin kesän jatkumona. Niin me tehtiin viime viikonloppunakin (ja oikeastaan joka päivä). Koska ei sitten varsinaisen kesäloman aikana ehditty Töölönlahdelle talsimaan ja Sinisen Huvilan kahvilaan, niin ehtihän sinne onneksi vielä syyskuussakin. Ja mitä parhaimmassa seurassa.

IMG_6125
IMG_6164
IMG_6130
IMG_6172
IMG_6152
IMG_6141
IMG_6142

Kyllähän noi auringossa loistavat koivut etelän palmuille vertoja vetelee. 

P.S. Jäi mietityttämään tuon ensimmäisen kuvan valoilmiö. Yrittääköhän kamera mahdollisesti viestittää  minulle Töölönlahden pohjasta löytyvästä aarteesta?

11 kommenttia:

 1. Hahah, mä kiinnitin kans heti tuohon ruksiin huomiota kun tosiaan eilen illalla näitä valoilmiöitä tutkailin blogiin kirjoittaessa ja selailin netistä mitä merkityksiä niille on kehitelty :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, keijuja tai merirosvoaarrehan se siellä.. nyt vaan kailotin kaikelle kansalle, ehkä joku ehtii ennen mua :P

   Poista
 2. Hahah, tiiä mitä aarteita siellä on ruksin takana :D Ihana, että teillä on nätit ilmat, täällä on toivottavasti hetkellinen syksy... On kyllä varmasti niin luksusta, kun on aikaa nähdä kavereita ajan kanssa! Mä just suunnittelen Suomen reissua ja tasapainottelen sen välillä montako lomapäivää tahdon käyttää ja miten ehdin kaikki tarvittavat jutut tekemään ja kaikkia näkemään..Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sieltä löytyis arkku täynnä kultakolikoita :P Meillä on jatkunut tosi kivat kelit, ei ole vielä tullut Barcelonan aurinkoa tai hellettä ikävä! Toi lomapäivien suunnittelu on kyllä rankkaa ja tännekin kestää jo sen verran kauan lentää, ettei pariksi päiväksi viitti matkustaa niin pitkälle.. tsemppiä!

   Poista
 3. X marks the spot! :) Oon iloinen sun puolesta, että saat nähdä kavereita rauhassa niin pitkän ajan jälkeen. Ja kaipaan vähän Suomesta sitä, että voi juuri pyytää juuri kävelylle tai kotiin rennosti käymään ilman täysiä illallisvalmisteluja. Pysyispä aurinkoiset syyssäät vielä hetken aikaa, niin saatais mekin fiilistellä noita maisemia kuivina ja lämpiminä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :) Kiitos vaan kaiffari, on täällä kyllä sekin hyvä puoli Suomessa asustellessa.. mutta mä itse asiassa juurikin kaipaan Argentiinasta sitä, että voi spontaanin rennosti vaan mennä kylään ilman, että pitää tehdä illallisvalmisteluja (tai suunnitella tapaamista viikkoja aiemmin) ;) onkohan se sittenkin omasta päästä enemmän kiinni?

   Poista
  2. Meinasin lisätä mun kommenttiin, että varmasti on itsestä kiinni monessa paikassa, miten asiat ottaa. Se on totta, että varoitusajat on täällä huomattavasti lyhyempiä (ja ruokarajoitukset), mutta näiden melkein neljän vuoden aikana kaikissa tapaamisissa on ollut läsnä ruoka! :) Oon kyllä sanonut sata kertaa, että meille saa tulla kylään millon vaan, jos vain ollaan kotona, mutta ainoa, joka saattaa tulla on appi. Ja anoppi alaovelle, koska koiraa ei saa tuoda sisälle, heh.

   Poista
 4. Ihania kuvia! Töölönlahdella ei olekaan tullut käytyä aikoihin. Siitä taitaa olla jo aikas monta vuotta. Junan ikkunasta olen sitä kyllä katsellut, mutta eihän se ole ollenkaan sama. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, on sielläkin ihan kiva käydä välillä kävelyllä, vaikkei täydellistä metsämaista luonnonrauhaa löydäkään :)

   Poista
 5. Ja ne sukulaiset ja ystävätkin stressaa vähemmän, kun tietävät, ettei ole ihan viikon parin sisään taas katoamassa ja "Ei taaskaan ehditty nähdä..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta! Eivätkä ole koko ajan kysymässä, että "koska tuutte seuraavan kerran..?" :P

   Poista