20. marraskuuta 2010

"kun kaikki menee pieleen, paista pannukakku"

Tänään olin taas koko päivän töissä, kuten joka lauantai. En vieläkään ole saanut sitä samperin brittiläistä sosiaaliturvatunnusta, joten en vieläkään ole saanut palkkaa. PRKL. En ymmärrä, mistä kiikastaa. Kuulemma paperit on jo toissa perjantaina postitetttu, minne lie päätyneet. 
Sain sovittua pomon kanssa, että teen jatkossa pikkasen vähemmän työtunteja viikossa. 20h/vko on liikaa mulle tällä hetkellä. En millään ehdi tehdä koulujuttuja. Pitkän työpäivän jälkeen on aivan mahdotonta saada jotain fiksua aikaseksi. Koskahan mut heitetään pihalle? Varmaan joka viikko pyydän jotain; joululomaa, vähemmän töitä yms. Pomo vaikutti kyllä ihan tyytyväiseltä, koska ilmeisesti hän joutuu muutenkin vähentämään ihmisten työtunteja. Jossain vaiheessa kuulin huhua, että tätä menoa koko lafka on helmikuussa konkurssissa. Muutama viikko sitten seinälle oli ilmestynyt lappu, jonka mukaan työtunteja ja ehkä jopa väkeä jouduttaisiin vähentämään. Tänään näin meidän seinällä ilmoituksen, jonka mukaan haetaan osa-aikasta. Ainakin yksi 40-tuntilainen on jo laitettu 20-tuntilaiseksi. Mikä logiikka? Mene ja tiedä.

Katsoin toissailtana FinTVn kautta suomalaisen Sooloilua-leffan. Multa on mennyt ihan ohi koko leffa, mutta ilmeisesti se on tullut ulos vuonna 2007 (lähde: Wikipedia). Otsikko on lainaus elokuvan mummelilta, kyseessä on hänen ainoa elämänohjeensa naisille. Logiikka piilee siinä, että pannukakun tekemällä saa jotain aikaseksi ja samalla hyvää syötävää. Kuulostaa täydelliseltä. Tällä hetkellä ei ole tarvetta pannukakun paistamiseen, mutta on hyvää pitää tuo mielessä pahan päivän varalle. Sooloilua oli hyvä ja "helppo" leffa, ei mikään tajunnanräjäyttävä, mutta sopiva. Jostain syystä en voi sietää Minttu Mustakalliota, mutta hänestä huolimatta tykkäsin elokuvasta. Tuntuu niin jännältä ja loistavan hyvältä katsoa jotain suomalaista ja samalla on nostalgista fiilistellä lumi-maisemia. Toivottavasti tulee valkoinen joulu! Vaikka ei sillä niin väliä, mulle riittää nyt että pääsen jouluksi kotiin.

5 kommenttia:

 1. Mun kokkaustaidoilla se pannukakkukin menisi pieleen :)

  VastaaPoista
 2. Good point, en tullut tuota edes ajatelleeksi.. :S hahah. :)

  VastaaPoista
 3. Minä aikoinani tein facebookkiin tällaisen ryhmän: http://www.facebook.com/group.php?gid=109151419106563 :D juuri tuon elokuvan innoittamana :D ite kyllä tykkäsin elokuvasta paljonkin, varsinkin niistä mummelin letkautuksista.. "ota heti hammasharjasi pois alushousuistani" <3

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Haha, loistavaa. Oli pakko liittyä. :) Juu, nauroin kuollakseni myös tota hammasharja-letkautusta. Oli se ihan mahtava!

  VastaaPoista