22. marraskuuta 2010

qué ricas empanadas..

Tein ensimmäistä kertaa ikinä argentiinalaisia empanadoja tänä viikonloppuna kahden argentiinalaisen kaverin kanssa. Niistä tuli super maukkaita! Laitettiin sisälle jauhelihaa, sipulia, paprikaa, perunaa ja kananmunaa. Nyt mulla on resepti tallessa (napattu vissiin youtubesta), joten joululomalla pitää ryhdistäytyä ja kokeilla sitä kotona. Piiraat hävisi napoihin nopeasti ja jos sun toinenkin poltti kitalaen tai sormen. Päivän sana: kitalaki (paladar espanjaksi). Olen viime aikoina varmaan oppinut enemmän espanjaa kun englantia.

empanadas
Kuva on vähän huijausta, koska se otettu Córdobassa syyskuussa. Kyseessä ei siis suinkaan ole meidän valmistamat empanadat.

Tässä täydellistä fiilistelymusiikkia sunnuntaille, Brasiliasta.

Papas da Língua - Eu Sei

-----------------------------------------------

Por primera vez en mi vida hice empanadas caseras. Con unos amigos argentinos nos juntamos a hacerlas este finde. Salieron super ricas con una receta de empanadas salteñas que mi amigo había encontrado en youtube. Adentro pusimos carne molida, cebolla, pimentón, papa y huevo. Tan buenas eran que a cada uno se le quemó el paladar o dedo -en mi caso las dos cosas. Aprendí la palabra "paladar" gracias a esto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti