17. marraskuuta 2010

on täällä asiat oikeesti ihan jees

Blogin sivuja ja posteja taaksepäin selaillessa voisi kuvitella, että mun elämä on super ankeeta ja valitan vaan kaikesta. Kuivaa. Ei asiat nyt ihan niin huonosti kuitenkaan ole. Joku mut on saanut tänne Skotlantiin enemmän tai vähemmän "jäämään". Ehkä se, että haluan valmistumispaperit (!?!) käteen. In July that is, finger's crossed.

Ensimmäistä kertaa on nyt sellanen fiilis, että "täällä on ihan mukavaa". On perusjutut hallussa kun on kiva kämppä, viihdyn koulussa -nautin opiskelusta, on mukavia ihmisiä ympärillä -uusia & vanhoja ihania kavereita, on työtä vastapainona opiskelulle, joten en voi valittaa. Vaikka aina sitä keksii, mistä kitistä.

Sunnuntai-iltana sain jotain aikaseksi. Jotain, mitä olen suunnitellut ainakin sellaset kolme vuotta tekeväni. Yksi aukko yleissivistyksessä on nyt paikattu kun vihdoin katsottiin kaverin kanssa Braveheart! Huh, huh. Tiesin sen olevan "iso urakka", ei 3h leffaa joka päivä ehdi katsoa, joten oltiin vähän jouduttu suunnittelemaan tätä juttua pari viikkoa. Oltiin kuitenkin yhdessä todettu, että nyt täällä Skotlannissa asuessa on pakko tämä leffa katsoa. Ei täältä voi lähteä ilman, että on Braveheartia nähnyt. On se hieno leffa ja on siinä hieno tunnelma. Tuli melkein jotain pientä skottilaista kansallistunnetta jostain sisimmästä ehkä vähäsen pintaan. Ehkä pikkasen.

Viikonloppu meni muutenkin kavereiden kanssa chillisti leffoja ja X-factoria (paikallinen Idols) katsellen ja syöden, töiden lisäksi tietty. Pomo ei suoraan sanottuna ihastunut mun 3 vkon joululoma-ideasta, mutta sain tehtyä kompromissin ja lennän Suomeen 2,5 viikoksi. (Koulun puolestahan saisin varmasti otettua yli kuukauden lomaa, riippuen tammikuun koeaikataulusta, jota ei ole vielä julkistettu.) Näin ollen olen poissa vain 2 vkonloppua eikä muut joudu liian paljon korvaamaan mun työtunteja. Tästä innostuneena ostinkin jo eilen liput kotiin jouluksi. 
siis 34 päivää Suomeen... apua! Sitä ennen pitää vielä kirjoittaa 2 esseetä, tehdä pari esitelmää ja mielellään kirjoittaa disse (gradu/lopputyö) lähes valmiiksi myös. 

Pikkasen vielä tästä paikallisesta pankkisysteemistä. Toissa-aamuna painuin aikaisin kampukselle Bank of Scotlandin konttoriin, jossa mulla on tili -ollut ehkä pari viikkoa jopa. Pankki oli kiinni, vaikka olisi pitänyt jo 9:15 aamulla olla auki, koska heillä oli "teknillisiä ongelmia koneiden kanssa". Yeah, right. Oli turha kuvitellakaan, että maanantaisena aamuna kaikki menisi pussiin, saati sitten vuokranmaksu joka oli tarkotus eilen hoitaa. Menin kulman taakse nostamaan rahaa suomalaiselta tililtä, jotta pankin auetessa voisin laittaa rahat omalla brittiläiselle tilille ja sitten siirtää vuokranantajalle. Helpommin sanottu kuin tehty. 

Rahat sain kyllä helposti tilitettyä omalle tilille, mutta jostain syystä tilisiirto ei onnistunut. Sitä sitten ihmeteltiin sankoin joukoin. Heppu tajusi jossain vaiheessa kysyä, että onko tämä kenties ensimmäinen tekemäni talletus tälle tilille. Oli se. Rahojen pitää nääs olla tilillä yönyli. Joo! Overnight. Vaihtoehto oli tulla seuraavana päivänä takaisin tekemään tilisiirto tai ottaa rahat ulos ja kävellä keskustaan Santanderin pankkiin tilittämään ne suoraan vuokraisännälle. Päätin palata seuraavana aamuna ennen töihinmenoa. 

Illalla kotiinpalattuani tajusin, että olin unohtanut puolet papereista pankkiin, koska tein samalla osoitteenmuutoksen, jotta pankin posti tulisi kotiin eikä menisi enää kaverille, jossa asuin tiliä hankkiessa. Heppu lähti kopioimaan papereita ja unohti laput sille tielle, enkä enää siinä härdellissä muistanut niiden perään kysellä. Paperit onneksi löytyi seuraavana aamuna konttorista ja tilisiirto onnistui. Yllättävän helposti onnistuikin. Tämän jälkeen brittityyliin neiti kysyy, että "onko jotain muuta, jota voisin tänään tehdä palvellakseni teitä?" Joo, ei ole. "Oletteko olleet tyytyväisiä käyntiinne täällä Bank of Scotlandissa tänään?" Joo, olen kyllä. Päästä mut nyt vaan menemään. "Teemme tälläistä asiakastyytyväisyyskartoitusta ja teille saatetaan myöhemmin päivällä soittaa kysyeksämme mielipidettänne palvelusta. Pyrimme tietenkin aina 10/10."

Samalla neiti ojentaa tälläisen lapukkeen mukaan:

Ja lopuksi vielä kerran varmistaa, että "Neiti G., oletteko siis tänään saanut odottamaanne palvelua vai olisimmeko jotenkin voineet parantaa käyntiänne täällä konttorissamme?". Yeah, just let me go.. now!

Onko se sellainen yli-yrittäminen, yli-ystävällisyys vai feikki-ystävällisyys joka saa niskavillat pystyyn? En tiedä. Nuori tyttö, joka kohtelee samanikäistä asiakasta kuin vanhaa tanttaa menee yli hilseen.

Viikonloppu sujui näitä riimejä ihmetellessä.

ja näitä myös.
--------------------------------------

Hace mucho que pienso empezar a escribir en castellano también. Vamos a ver si esto resulta a algo y si realmente alguién lee lo que escribo. Lo ideal sería que mi gente al otro lado del mundo, en la tierra querida y lejana -la gran A, pudiera leer lo que está pasando en mi vida.

En fin. Estoy bastante satisfecha con mi vida acá en Escocia. Siempre parece que me estuviese quejando de todo pero al fin y al cabo no está tan mal. Por lo menos ahora, ya que me encontré un depto lindo, me gustan las materias que tengo en este semestre, tengo muy buenos amigos acá y un trabajo que me trae algo de plata y me ayuda a olvidar de los estudios unas horas por semana.

Llegué a un acuerdo con mi jefe y puedo ir a casa, a Finlandia, por 2 semanas y media durante las vacaciones de invierno. Después de 3 años volveré a pasar Navidad en casa con mi familia. Qué emoción! En 34 días estaré en casa ya. No veo la hora.. pero al mismo tiempo me estresa un poco la cantidad de "trabajo" que tengo para la facu antes de las vacaciones. Cómo llego a hacer todo?

5 kommenttia:

 1. Jeee espanjaa! Kirjoita vaan espanjaksikin :)

  VastaaPoista
 2. Siis mikä päivä Suomeen, 34.?:D

  VastaaPoista
 3. Siis 34 päivän päästä olen Suomessa (tänään 33). Tuun 20. päivä. :)

  VastaaPoista
 4. Heh juu, tajusinkin sit kun olit jättänyt ton kommentin.=P Mut kiva, sit ehditään nähdä lomalla!:)

  VastaaPoista
 5. Yo te voy a leer princesa y me ahorras tener q' andar traduciendo todo jeje. Besitos!

  VastaaPoista