26. marraskuuta 2010

lumiukkoja ja esseitä

Tässä eilen aamulla otettu kuva mun kotikadulta. 
Neljäs yläikkuna vasemmalla on mun huoneen ikkuna.


Tällä viikolla politiikan kurssin luentojen aiheena on Conflict Resolution. Irkku-proffa otti yhdeksi esimerkiksi Kosovon. Ahtisaaren nimi tuli tottakai esiin jossain välissä, mutta naikkonen tokaisi Ahtisaaren olevan Suomen entinen pääministeri. Auts. Menin luennon lopuksi kysymään vähän ensi viikolla palautettavasta esseestä ja samalla kerroin proffalle, että Ahtisaari on oikeasti Suomen entinen presidentti. Oli pakko korjata ja proffa otti sen onneksi hyvin. Kiitti vielä korjauksesta. :)

Valitsin "rauhanrakentamisen" esseen aiheeksi. Deadline on 2. joulukuuta. Otsikko kuuluu näin:
‘Peacebuilding is a complex and multifaceted undertaking.’ (Ban Ki-moon, United Nations Secretary General, 2010) Discuss.

Tällä viikolla meidän piti yksitellen käydä hakemassa Rule of Law in Latin America kurssin esseet takaisin, jotta saataisin palaute henkilökohtaisesti. Proffa keksi aikatauluttaa keskiviikkoaamun ja antaa jokaiselle 7 minuutin aikavälin. Sain tapaamisen klo 10:14. Eihän aikataulu tietenkään mennyt suunnitelmien mukaan (varsinkaan kun koko aamun tuli lunta!), mutta 20 min odotuksen jälkeen sain vihdoin esseeni takaisin. Jo kotoalähtiessä suunnittelin mielessäni puhetta proffalle, jos saisin huonon arvosanan. Ensimmäisenä vuonna sain samaiselta henkilöltä koko yliopistohistoriani huonoimman esseearvosanan (14), joten mietin jo valmiiksi kommentit, jos hän jatkaisi samaa rataa. Se osoittautui turhaksi. Sain 17 (arvostelu on välillä 0-20 ja 9 pääsee läpi). Kuulemma hän näkee minussa potentiaalia ja voisin helposti saada korkeammankin arvosanan. Hän vielä sattui kysymään kauanko tein esseetä. Pyöristin vähän ylöspäin ja tunnustin, että 2 päivää. Kaverit oli ihmeissään, että uskalsin sen sanoa, mutta ei proffa sitä mitenkään kommentoinut. En vaan osaa valehdella. Seuraava essee onkin palautettava juuri ennen lomalle lähtöä ja kurssilla ei onneksi ole loppukoetta. 

Lumentulo on jatkunut nyt pari päivää ja eilen kampukselle oli ilmestynyt 
pari lumiukkoakin. Tässä toinen heistä. 


Löysin netistä sivun Anywhere TV, jonka kautta voi katsoa Suomen telkkaria reaaliajassa ilmaiseksi. Loisto juttu! Eilen iltapäivällä nauroin Ihmisten Puolueen jutuille. Samalla kun söin illallista katselin YLEn 20:30 uutislähetystä. Ihanaa!

2 kommenttia:

  1. En oo koskaan kuullu tollasesta arvosteluasteikosta :D Onks se joku skontlantilainen juttu?

    VastaaPoista
  2. En tiiä. Ei vissiin edes "skotlantilainen", koska mun tietääkseni Glasgowssa ja Edinburghissa käytetään eri systeemiä. :D Who knows, ehkä se on vaan Aberdeenin oma juttu.

    VastaaPoista