5. marraskuuta 2010

Welcome to the UK..

Viimeiset pari viikkoa on kuluneet kovaa vauhtia. Väliin on mahtunut monta tuntia työntekoa, mulla on nyt jo lähes 60 h plakkarissa, mutta palkkaa ei vielä ole maksettu. Viimein keskiviikkona pääsin paikallisen Kelan National Insurence Number-hakua varten haastatteluun. Piti raportoida kaikki Britteihin tulemiset ja Briteistä menemiset viimeisten 3-4 vuoden ajalta, muunmuassa. Ilmoittaa entiset osoitteet ja muut härdellit. Tarvitsen siis tämän numeron, jotta mulle voidaan maksaa palkka. Kun olin löytänyt toimiston tajusin, että olin unohtanut työsopimuksen kotiin. Hyvä minä. Onneksi ukko oli kiltti ja homma hoitui joka tapauksessa. Heidän pitää vaan soittaa töihin ja varmistaa, että oikeasti olen siellä töissä. Ennen sen numeron sai heti haastattelun jälkeen käteen, mutta ilmeisesti juttu on nyt muuttunut ja pitää vielä odottaa viikko-pari (varmaan ainakin kolme!), jotta posti tuo mulle paikallisen sosiaaliturvatunnuksen. Hip hei. 

Meille on jo kaksi viikkoa pitänyt tulla lukkomies vaihtamaan ovien lukot. Ulko-oven avaamiseen tarvitsee avaimen, oli sitten sisä- tai ulkopuolella. Ei hyvä hätätilanteessa. Tämän takia lukot on tarkotus vaihtaa. Keskiviikkona lukkomies tuli paikalle. Eksyi pari kertaa, oli puoli tuntia myöhässä ja viimein kun hän saapui paikalle, kävi ilmi, että hänellä oli väärä lukko mukana! Odotellaan nyt sitten vielä varmaan muutama viikko lisää. Mikäs siinä.

BT oli ilmoittanut mun kämppikselle, että 10. marraskuuta tulee netti. Viikkoa myöhemmin tuli tekstiviesti, että se tuleekin vasta 15. marraskuuta. Pari päivää sitten satuin D:lle sanomaan, että "onneks meillä sentään pitäis jo 15. päivä olla netti kotona". Tähän D totesi, että "no, no, no, no.. on the 15th the guy is gonna come and install it". -"and so what happens then?" -"then we pray for a miracle". Osui ja upposi. Nimenomaan. Paras vaan totutella ajatukseen, että luultavasti menee muutama extra-viikko, vähintään. 
Onneksi mun kämppiksistä kumpikaan ei ole brittejä. Vois tulla pikkasen akward-olo, kun vuorotellen manaillaan, että millanen takapajula tämä on. Eikä siinä mitään, jos on takapajula ja vaikka ymmärtäisi sen, mutta kun täällä he eivät vaan itse tajua sitä. 

Onneksi ihana ystävä Suomesta oli kylässä viime viikonloppuna. Sain paljon ruisleipää, lakua ja suklaata. Nam. Kiitti H! ;) H:lla oli loistava tuuri säiden suhteen. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ne 2,5 päivää kun H oli täällä. Käytiin Stonehavenissa ihailemassa ihania maisemia ja linnaa ja poikettiin taas maistamaan uppopaistettua Mars-patukkaa sen syntymäpaikassa.
Juuri sattui olemaan Halloween viikonloppu, lauantaina oli kaverin synttärit/Halloween/tuparit -bileet ja sunnuntaina meillä oli kavereiden kanssa järjestämät toiset Halloween-pippalot. Kuka tunnistaa mut kuvasta?


Ensi maanantaina mun pitää palauttaa yksi espanjan kirjallinen tehtävä. Tiistaina pitää palauttaa statistiikan essee, se on melkein tehty. Torstaina pitää palauttaa yksi toinen essee Rule of Law in Latin America -kurssille, sitä en ole vielä edes ehtinyt miettimään. Lauantain, sunnuntain ja tiistain olen töissä. Lauantaina on myös meidän tuparit..
tarvitsisin siis muutaman lisäpäivän viikkoon, kiitos!

Dissestä vielä sen verran, että kävin taas keskiviikkona moikkaamassa mun ohjaajaa (kolmatta kertaa) ja nyt näyttää siltä, että "koin valaistuksen" dissen suhteen. Homma näyttää selvältä, mutta paljon on töitä edessä. 10 000 sanaa pitää palauttaa helmikuussa. Kerron tästä lisää myöhemmin..
Mun ohjaaja on siis argentiinalainen nainen, mutta tähän asti olen pitänyt mun "Argentiina-linkin" häneltä pimennossa. Tuli sitten puhetta, että puhun espanjaa, koska siitä on hyötyä disse-materiaalin hankinnassa ja kerroin hänelle linkistä. Sen jälkeen vaihdettiinkin espanjaksi ja proffa selvästi innostui musta ja dissestä enemmän -en enää ole vaan "yksi muiden joukossa", toivottavasti. Networking it is..
nyt juoksen tapaamaan espanjan keskustelutuntien maikkaa ja yritän selvittää mitä tehdään, koska mun kurssit (ja työt) menee päällekkäin, enkä pääse enää tunneille..

Hyvää viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Hola disse!

    Kukaan ei tunnista sua noista kuvista,
    paitsi mamu.

    VastaaPoista