4. helmikuuta 2013

Allenin Rooma ja Barcelona

Täällä oli pitkästä aikaa leffojen täytteinen viikonloppu. Olen jo kuukausia yrittänyt metsästää Woody Allenin To Rome with Love -leffaa jostain katsottavaksi ja löytyihän se viimein internetin syövereistä. En ole ikinä päässyt käymään Roomassa ja viime aikoina onkin ollut pientä puhetta, että sinne voitaisiin ehkä suunnata tänä vuonna käymään. Tämä leffa osaltaan edesauttoi hinkua matkustaa Roomaan ihan oikeasti eikä vain sohvan perukoilta television avulla.

Allenin uusin leffa oli oikein miellyttävää ja viihdyttävää katseltavaa. Välillä tuntui, ettei tarinassa (tai tarinoissa - niitä oli useita) ollut päätä eikä häntää, mutta hauskoja yksityiskohtia, paljon Roomaa ja symppiksiä ihmisiä leffasta löytyi oikein paljon. Italialainen Roberto Benigni on aina yhtä vallottava. Jäin miettimään, että minkäköhänlainen kahjopää Benigni on elävässä elämässä kun hän kaikissa leffoissa esittää juuri sellaista oikein pihalla olevaa hömppää. Jos Benigni miellyttää, kannattaa ehdottomasti etsiä käsiin myös The Tiger and the Snow -leffa tai toisesta maailmansodasta kertova Life is Beautiful. Lisäksi Junosta tuttu Ellen Page sekä tietenkin Penélope Cruz on molemmat symppiksiä ja tähdittävät tätä Rooma -leffaa. 


Samaan syssyyn katsottiin sitten seuraavana päivänä vanhempi Allenin tuotos, Vicky Cristina Barcelona. Sen olin nähnyt jo ainakin kerran aiemmin, eikä se ollut liiemmin tehnyt minuun vaikutusta tai jäänyt sen ihmeemmin mieleen. Leffa oli kuitenkin parempi kun muistin tai ehkä tällä kertaa pientä lisäviihdykettä toi tuttujen paikkojen bongaaminen kun ympäristöön tuli kiinnitettyä enemmän huomiota. Koko leffaa tuli katsottua ihan uusin silmin. Tajusin istuneeni kerran luentojen välissä samassa kahvilassa nykytaiteen museo MACBAn edessä, jossa leffassakin istutaan oikeassa alareunassa olevassa kuvassa. En oikein perusta vähän vastenmielisestä Javier Bardemista enkä liiemmin Scarlett Johanssonista, joka tässäkin leffassa edustaa höpsäkkää blondia. Vicky Cristina Barcelona on kuitenkin ihan kiva hömppä ajanviete ja toimii loistavasti Barcelona fiilistelylle.


Tässä vielä ihana Giulia y los Tellarinin Barcelona -biisi ja otteita leffasta.


Mitä mieltä muut on näistä Woody Allenin leffoista?

Kuvat 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

12 kommenttia:

 1. Kiitti leffavinkistä, lähdenkin "heti" etsimään tota To Rome with Lovea Makuunista ;)

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään näistä uudemmista Woody Allenin leffoista, vaikka itseasiassa vähiten juuri näistä kahdesta. Midnight in Paris oli näitä parempi kaupunkileffa, mutta Scoop oli vielä jänskämpi leffa.. ja Cassandra's dream myös. Jos et tykkää Scarlettista ni et varmaan hirveesti myöskään Matchpointista, mutta se on kyllä ärsyttävyydessään ihan mainio leffa! Tästä Rooma-tarinasta puuttui hieman sitä kunnon kutkuttavaa tunnetta että miten ne henkilöt selvii koko sopasta... mut kiva silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa muista Woody Allenin leffoista, sillä olen nähnyt vain nämä Rooma, Barcelona, Pariisi -leffat. Pidin kyllä siitä Midnight in Paris -leffasta erityisesti, enemmän kuin näistä kahdesta. Pitää etsiä nuo muut vielä katsottavaksi. Itseasiassa musta tuntuu, että olen tainnut nähdä Matchpointin -nyt vasta googlettaessa tajusin että sekin on Allenin leffa.

   Poista
 3. Tykkään tosi paljon Allenin leffoista ja olen nähnyt melkein kaikki.Nyt on tuo Rooma-leffa koneella,mutten ole vielä ehtinyt nähdä sitä.Tuon Barcelona-aiheisen näin joitakin vuosia sitten,en ihan kauheasti siitä välittänyt mutta ehkä se aukeaisi paremmin toisella katselukerralla,kuten sinulla;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin nähnyt vasta näitä viimeisimpiä Allenin leffoja, mutta pitänee ruveta kaivelemaan niitä vähän vanhempiakin :)

   Poista
 4. Tuttuja paikkoja on tosiaan kiva bongailla leffoista! :) Mulla on nuo molemmat näkemättä - itse asiassa ainoa Woody Allenin leffa jonka olen kokonaisuudessaan katsonut, on tuo Midnight in Paris. Se kyllä oli ihan viihdyttävä. Ja viihdytti osittain myös bongailuarvonsa vuoksi... ;D Pitääkin ottaa itseä niskasta kiinni ja yrittää katsoa noita muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannattaa ihmeessä. Vaikka siitä saattaa tosin iskea pieni matkakuume :)

   Poista
 5. Katsoin Rooma-elokuvan aika vasta ja se oli minusta mukavan kaunis ja viihdyttävä hömppä. Ei tosin yhtä hyvä kuin Midnight in Paris, jonka näin jo kolmesti :) Aion katsoa To Rome With Loven uudestaan ajatuksen kanssa, jotta tulis syvemmätkin merkitykset esiin. Esimerkiksi näin jälkikäteen vanha ja nuori arkkitehti taisi olla yks ja sama, ups ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sen sanoit.. mainitsin tuosta Nicolle ja totta, aika hyvä tulkinta. Mulle ei ollut tullut mieleenkään. Mua jäi häiritsemään sillä sen vanhemman arkkitehdin taisi "näkeä" vain Jack ja Monica. Miksi Monica? :) Pitänee minunkin katsoa se uudelleen.

   Poista
 6. To Rome With Love oli mulle ihan hirvea pettymys, en tykannyt siita sitten ollenkaan! Ehka mulla oli liian suuret odotukset Midnight In Parisin jalkeen, silla toi Rooma-leffa tuntui kylla ihan hirvittavalta pohjanoteeraukselta. Mutta ei se silti poistanut sita faktaa, etta tahdon edelleen ihan kauheasti matkustaa Italiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Ei se mikään huippuleffa ollutkaan, lähinnä sellanen hömppä, helppoa katsottavaa. Mun odotukset oli varmaan just sopivan matalalla :)

   Poista