11. helmikuuta 2013

Häämatkailua

Tulevasta kesästä on kovaa vauhtia tulossa jo kolmas kesä, jona täällä tehdään lomasuunnitelmia hääkutsujen mukaan. Ei siinä mitään vikaa, varsinkin kun hääkutsuja saadaan miten hienompiin ja erikoisimpiin paikkoihin. On ainakin hyvä syy lähteä reissuun sinne, minne ei välttämättä muuten tulisi mentyä.

Kesällä 2011 Nicon työkaverin häät Potsdamissa, Saksassa oli osa suurempaa Euroopan lomakiertuetta, jota ei välttämättä ilman kyseisiä hääjuhlia olisi edes ruvettu suunnittelemaan. Vietnamilaiset häät Saksassa, häätoimitus saksaksi ja sulhasella skottikiltti päällä. Hienot ja ikimuistoiset oli juhlat, eikä varmastikaan oltaisi ilman näitä juhlia ikinä suunnattu Potsdamiin, vaikka se ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka onkin. Tuskin olisi Berliinikään kuulunut matkasuunnitelmiin ilman pakollista välimatkaetappia Potsdamiin.Viime kesänä -tai oikeastaan talvena, eteläisellä pallonpuoliskolla kun silloin asuttiin - kuului heinäkuun lomasuunnitelmiin automaattisesti matka Ecuadoriin ystäväni häihin. Tällä kertaa kyseessä oli monikansalliset häät, joihin oli tullut vieraita muutamalta eri mantereelta, useasta eri maasta. Loistavan verukkeen ansiosta päädyttiin tutustumaan söpöön Ecuadorin pääkaupunkiin, jonne tuskin oltaisiin ihan heti suunnattu ilman näitä häitä. Quito yllättikin meidät oikein positiivisesti, nähtiin paljon uutta muutamassa päivässä ja päästiin osallistumaan hienoihin häihin. Reissu oli kaikin puolin oikein mahtava.Ensi kesälle olisikin tiedossa kahdet eri häät Suomessa, kesäkuussa ja elokuussa, sekä niiden lisäksi vielä yhdet monikansalliset (liettualais-turkkilaiset) häät Istanbulissa. Kahdet häät ovat vain viikon päässä toisistaan ja tämä kyseinen väliviikko sattuukin olemaan yliopiston tenttiviikko. Todennäköisesti emme tällä kertaa ehdi Turkkiin pitkää viikonloppua pidemmäksi aikaa, mutta joka tapauksessa Istanbuliin olisi tarkoitus suunnata kesäkuussa. Itse olenkin siellä pari kertaa lyhyellä visiitillä käynyt, mutta kaupungista löytyy varmasti paljon lisää nähtävää, sekä tottakai vähintäänkin nämä liettualaisen ystävämme häät. En tiedä minkä kulttuurikaavan mukaan kyseisiä häitä tullaan viettämään, mutta jonkinlaista ideaa turkkilaisista häistä olen saanut Minen kertomuksista


Suomalaisten ystävieni häiden takia suuntaamme siis Suomeenkin viimeistään kesäkuussa ja varmasti uudelleen loppukesästä.

6 kommenttia:

 1. Oon vähän kade että pääsette käymään kaikissa jännissä paikoissa just sen takia et siel on häät :) Kuten sanottua, silloin tulee reissattua paikkoihin jossa ei välttämättä muuten tulisi käytyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, etköhän säkin jossain välissä pääse.. eiköhän meidänkin kaveriporukan häitä juhlita eri maissa ;)

   Poista
 2. Onpa kaunis kutsukortti! Toivottavasti saadaan lukea myohemmin Istanbulin haista. Kaupunki kiehtoo kovasti ja vaikuttaa loputtomalta aarreaitalta, samoin koko maa monipuolisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Varmasti kirjoittelen niistä sitten kesäkuussa :) Mulla on viime Istanbulin reissusta jäänyt vähän ikävä maku, joten toivottavasti tällä kertaa saan paremman vaikutelman.

   Poista
 3. Istanbuliin minäkin haaveilen jonain päivänä pääseväni! Kolmet häät yhteen kesään on melko paljon, mutta häät on kyllä lähes aina ihania juhlia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne aika monet, mutta ihan kiva tekosyy hankkia uusia mekkoja! Yksissä pääsen joka kaasoksi asti :)

   Poista