21. helmikuuta 2013

karttanuppailua

Loman aikana sain jopa yhden vaivattoman, mutta pidempiaikaisen projektin valmiiksi.Nimittäin jo ennen joulua yhdellä rennolla päiväkävelyllä tuli vastaan tällainen korkkitaulu. Ja eihän sitä millään voinut kauppaan jättää. Suunnitelmissa on jo vuosia ollut jonkinlaisen pinnikartan hankkiminen, eihän tuo olisi kovin vaikea itsekään tehdä. Kun se nyt tuli valmiina vastaan, niin pitihän se kotiuttaa saman tien. Kartta olisi jäänyt kovin kalpeaksi, jos oltaisiin merkitty vain sellaiset maa, joissa ollaan oltu yhdessä. Vaikka onhan niitäkin jo tainnut kymmenkunta kertyä. Niinpä päätettiin merkata kaikki maat, joissa jompikumpi on ollut yksin tai ollaan oltu yhdessä. Ja vieläpä samalla värillä, sillä nuppineuloja oli nyt vaan yhden värisiä. Viime viikolla merkattiin maat ja ripustettiin komistus parilla naulalle seinälle. Se on musta tosi hieno! Se muistuttaa joka päivä, kuinka paljon nähtävää maailmassa vielä onkaan.

Kuka huomaa Euroopassa jotain erikoista? Itse huomasin sen vasta kotona..

24 kommenttia:

 1. Munkin mielestä se on tosi hieno ;) Eli kiitos vielä tästä! Mä päädyin merkkaamaan maat joissa olen käynyt mutta jenkkeihin piti merkata myös kaupunkeja koska se näytti muuten niin tyhjältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipäs midistä :) Mekin merkattiin Argentiinassa kaikki kaupungit, jossa ollaan asuttu :)

   Poista
 2. Parasta, mita olen nahnyt pitkaan aikaan ja paihittaa digiversiot mennen tullen!! Menee ideakansioon heti. Mietin jo eri mantereiden virkkaamista omiin tyynynpaallisiinsa tai isoon huopaan, mutta sitten jais neulat laittamatta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä päihittää! Vähän on pieni tuo, että suosittelen hankkimaan hieman suurempaa. Voishan mantereet virkata tuollaisen korkkitaulunkin päälle :) tai sitten laittaa vaan pahvin taustaksi ja seinälle.

   Poista
 3. Mä haluan kanssa tälläisen joskus meille, kun vaan sopiva jostain löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karttoja on nykyään ihan hirmusesti sisustuksessa ja kaikenlaisia uusia ideoita löytyy, joten eiköhän noitakin muutaman vuoden sisällä löydy vaikka minkälaisia!

   Poista
 4. hei, tosi kiva! mä oon odottanut että eteen tulisi täydellinen karttakuva tätä hommaa varten, mutta tosiaan, senhän vois maalata itsekin korkkitaululle! :) Saas nähdä milloin saan aikaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jos maalata osaa.. hihi. Mun taidot (ja hermot!) ei varmaan riittäisi. :)

   Poista
 5. Oijoi, ihana! Meilläkin löytyy karttoja ja karttapalloja ympäri kämppää, mutta vielä puuttuu tommonen pinniversio..Tästä se idea sitten lähti... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans kovat karttasuunnitelmat, sitten "oikealle omalle kämpälle joskus tulevaisuudessa" :)

   Poista
 6. mitä erikoista euroopassa on? En huomaa :(

  VastaaPoista
 7. ihana! <3 Mullekin kelpaisi tuollainen kartta seinälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on "natura" -nimisestä kaupasta täältä ostettu. Löytyykö Portugalista? :)

   Poista
 8. Ihana, mäkin haluan tälläisen!:) Britannia näyttää kyllä tossa kartassa vähän luikulta..eikö tossa oo Pohjois-Irlantia vai katonko mä vaan väärin?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siihen en ollut edes reagoinut. Skotlannistakin taitaa puuttuu muutama palanen :)

   Poista
 9. Tosi hieno!! Mäkin olen miettiny pitkään jotain tollasta, mutta nuppineulaversio näyttäisi kyllä tässä vaiheessa vielä aika tylsältä kun ainoat maat Euroopan ulkopuolella jotka saisivat nuppineulan olisi Oz ja NZ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta siitä katsos helposti hahmottaa, että minne pitäis vielä suunnata :)

   Poista
 10. Nyt olen kade. Toi on niin hieno! Ja sitten ku vielä luin, että olit ostanut sen Naturasta, ni tuli sinnekin ikävä :) Mäkin mietin ja mietin, että mitä siitä puuttuu.. Luin sitten, että Tanska puuttuu. Mutta eikös se Tanska siinä ole? Ainakin pienesti piirretty? Katoin myös, ettei Kreikassa ole vielä merkintää. Voitte muuttaa asian sitten tänä kesänä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, on se hieno. On siinä oikeestaan aika pieni Tanska, mutta on se vähän vajaa. Miten olenkaan unohtanut merkitä Kreikan!?! Hyvä kun sanoit mutta voishan sinne tosiaan silti lähteä uudestaan.. :)

   Poista
 11. No oletpas ollut ahkera matkailija! Wau! Mikä mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä aika paljon ehtinyt nähdä, mutta niin paljon on nähtävää vielä maailmassa :)

   Poista
 12. Mä joskus taannoin tilasin National Geographicin nettikaupasta sopivan näköisen ja kokoisen maailmankartan ja liimasin sen lapsuudenhuoneen korkkitaulun päälle - ajoi saman asian ja sen verran helppo, ettei ollut vaaraa projektin keskenjäämisestä. :) Pienet nastat käytyihin paikkoihin, isommat ja paksummat paikkoihin joissa on tullut asuttua. Nyt kyseinen väkerrys odottaa suurimman osan muun maallisen omaisuuteni kanssa vanhempieni kellarissa sitä, että joskus vielä saisin tavarat maailmalle mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että joku on saanut tuon aikaseksi :) Suurempi kartta olisi kieltämättä ihan kätevä.. ehkä sitten joskus tulevaisuudessa kun on pysyvämpi majapaikka. On haastavaa kun aina on puolet kamoista jossain muualla.

   Poista