25. helmikuuta 2013

värejä ja valoa Barcelonan yössä

Toissaviikolla Barcelonassa juhlittiin Santa Eulalia -juhlaa. Wikipedian mukaan kyseessä on vuonna 303 kuollut kristitty marttyyri, joka toimii myös Barcelonan suojelijapyhimyksenä. Kaupungissa oli kaikenlaisia tapahtumia useana päivänä, mutta me poimittiin mansikat kakun päältä ja suunnattiin lauantai-iltana kaupungintalolle katsomaan Llum BCN -valoshowta. Kyseessä oli aika samantapainen juttu kun mitä käytiin syyskuussa katsomassa Sagrada Familialla. Tää oli mun mielestä vaan himpun verran hienompi. 
Sori, että nää kuvat ei ole huippulaatuisia. Mun Lumia ei ole ihan paras kuvauskaveri ja oikea kamera oli varattu videokuvaukselle. En tiedä miten uusi ilmiö tämä valomusiikkivideoheijastus-show on, mutta näitä näkyy olevan täällä aika perinteisesti esillä eri juhlien aikana. Helsingissäkin taisi vastaava olla Tuomiokirkolla tammikuussa. Harmi vaan, ettei päästy sitä katsomaan. Tää oli ainakin tosi hieno ja musiikki oli myös mukaansatempaavaa. En tiedä oliko tässä esityksessä joku suurempi sanoma, se oli aika erikoinen sekoitus Barcelonan nähtävyyksiä, Katalonian perinteitä, kukkia, luontoa ja Turkkia (!?!). Aika moisen googlettelun jälkeen löysin artistin ja biisinkin. Kuunnelkaa se. En malta odottaa kesää!

Fufü-Ai - BCN

Tässä vielä vähän videokuvaa illalta. Ne on lyhyitä, mutta näyttää illan parhaimmat palat!
Esityksen jälkeen suunnattiin randomisti etsimään tapas -paikkaa ja vastaan tuli aika nopeasti tällainen suloinen pincho/tapas -paikka (ihan Jaume I -metropysäkin liepeillä goottilaisessa barriossa). Tiskiltä voi hakea lautaselle vaikka mitä syötävää, lämmintä ja kylmää, suolaista ja makeaa. Tikut kerätään tuollaiseen purkkiin, josta tarjoilija laskuttaa tikkujen määrän mukaan. Hinta taisi olla 1,65e per tikku, jos en ihan väärin muista. Ruoka oli tosi hyvää, jopa tuo minipaella. 


Meitä oli neljä ja kaikki söi vissiin kuusi tikullista ruokaa sekä joi lasin, kaksi, sangriaa tai valkkaria ja lasku oli yhteensä vajaat 50 euroa. Ei nyt ehkä mikään tosi halpa, muttei hullumman hintanen paikka. Kyllä siitä tuli ainakin täyteen.

13 kommenttia:

 1. Vaude, tosi hienoja! Ja musiikki oli hauskaa!
  Vitsit mä haluun tapaksia. Me käytiin kuukausi sitten syömässä tapaksia, mutta ne ei tietenkään täällä ollut niin hyviä (kuitenkin jonkun filippiinon valmistamia :P).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun tuut tänne, niin syödään tapaksia niin että maha paukkuu :)

   Poista
 2. Hei Annika!

  Tosi kiva blogi sulla. :)
  Pistin sulle sähköpostiviestiä, toivottavasti se tuli perille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eveliina, kiitos :) Sain sun sähköpostin ja vastaan pikimmiten!

   Poista
 3. Mahtava! Iloista musiikkia oli kiva kuunnella. Bairesissa on kans baskibinchopaikka ja siella tikulla on hintaa kaksi euroa. Eika niista kuulemani mukaan tule tayteen, mutta en ole itse testannut. Tykkaan tapas-winebar-kulttuurista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajunnutkaan, ettei musiikkia voi enää kuunnella suoraan palkista vaan pitää mennä youtubeen :S
   Toivottavasti siellä baskipinchopaikassa saa paljon täytettä tikun ympärillä tuohon hintaan, vaikka epäilen kyllä :) Yksi hyvä lisäsyy tulla Barcelonaan!

   Poista
  2. Jossain sun edellisessä postauksessa palkki johti YouTubeen, mutta tässä mulla ainakin kuului musiikki suoraan ilman videota. Molempi parempi, kunhan toimii ja saa katsella tai kuunnella :)

   Poista
 4. Vau tosi mahtavia! Etenkin toi toka video on hauska! :D Ah ja voi vitsi, kun itsekin odotan jo kesää niin kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vasta tuosta videolta tajusin että siinä oli ikäänkuin silmät ja suu, jotka liikkuivat. En ollut sitä paikan päällä tajunnut :)

   Poista
 5. Nammm kuulostaa hyvältä toi tapas-paikka! :)

  Lissabonissa oli kans tollanen valoshow juttu, se oli aika samanlaisen rakennuksen seinään heijastettu mutta akvaario-teemalla, eli siinä ui vaan kaloja koko ajan. Oli tooosi siisti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva! Tossakin oli yhdessä vaiheessa kaloja, just ennen kuin Istanbul ja Turkki ilmestyi näkyviin :)

   Poista
 6. Aivan upea valoshow on kyllä ollut, voi kun oisin itekin ollu kattomassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onneksi järjestetään Barcelonassa useita kertoja vuodessa, joten kannattaa suunnitella lomareissu hyvään saumaan :)

   Poista