6. helmikuuta 2013

Ravintolavinkki: Rústico

Perinteiseen tapaan perjantai-iltana otettiin suunnaksi Gràcian lähiö ja kuljeskeltiin katuja pitkin miettien mihin sitä voisi mennä syömään. Kello oli siinä vaiheessa vähän yli 20:00, joten monet ravintolat vasta availivat oviaan ja samalla ammottivat tyhjyyttään. Pysähdyttiin monen paikan eteen vain todetaksemme, että kyseessä oli enemmänkin baari kuin ruokapaikka. Kunnes sitten vastaan tuli Rústico, jonka kadulla vitriinissä oleva ruokalista näytti kohtuullisen mielenkiintoiselta ja hintaiselta. 

Sisään päästessä huomattiin taas kerran olevamme ravintolan ainoat asiakkaat, muttei se meitä hidastanut. Ruokalistan kohta parrilla argentina kiinnitti heti huomion ja sehän me tietenkin tilattiin. Siinä oli sopivasti syömistä kahdelle. Hinta 22 €, ihan okei tällaiselle määrällä ruokaa, eikö vaan? Lisukkeeksi tilattiin vielä perussalaatti, josta löytyi salaatinlehteä, tomaattia ja sipulia.Tuo lihan ja perunan määrä hupeni kyllä alta aikayksikön, eikä jäänyt nälkä. Siitä huolimatta päätettiin tilata jälkkäriksi jaettavaksi tiramisua. Olen viime vuosina kiertänyt tiramisut kaukaa yläasteen köksän tuntien traumojen (lue: yliannostus) jäljiltä. Nyt 13 vuoden jälkeen taidan olla valmis nauttimaan tiramisusta uudelleen. Tämä suklaakastikkeella, kermalla ja mansikalla höystetty versio oli nimittäin oikein maukasta.


Yllätykseksemme huomasimme, että Rústico taisi olla argentiinalainen perheyritys. Kovasti kuului argentinoa keittiöstä ja baarista ja Mar del Plata mainittiin pariin kertaan. Tänne varmasti suuntaamme joku päivä uudelleen. Lihanautinto ei tietenkään maantieteellisen sijainnin takia ollut ihan taivaallista luokkaa, mutta  oikein herkullinen silti.

Rústico. Calle Terol 39. Gràcia. Barcelona.

4 kommenttia: