23. helmikuuta 2013

takatalvi!

Tällainen yllätys odotti meitä tänä aamuna Barcelonassa!


Siis mitä? Lunta! Ei voi olla totta!
Miten voi tulla takatalvi, jos ei tullut ensin talveakaan?

Aurinko paistaa jo täydeltä taivaalta ja asteita on lähemmäs +10, mutta seuraavaksi kolmeksi yöksi taitaa lämpötila laskea alle nollan. Aika hurjaa. En olisi osannut lunta odottaa näillä leveyspiireillä, enkä ainakaan enää helmikuun lopussa. Ulkona on kylmä!

10 kommenttia:

 1. Apua, onko toi tulossa myös tänne etelään?! Huomasin, että alkuviikosta päivälämpötila laskee dramaattisesti (16:sta 13:een), mutta ihan noin kylmää en odottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toivottavasti ei. Tänäänkin oli kylmä, muttei onneksi enää lunta näkyvissä.

   Poista
 2. Taallakin on laskenut helteesta lampotila alle kahteenkymppiin, hrrr! Melkein teki mieli jo laittaa saappaat jalkaan :P Ihanaa, etta suomen kielessa on sentaan oma sana takatalvelle. Invierno de vuelta..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle 20 on ehdottomasti saapaskeli :) Yritin selittää Nicolle konseptia "invierno de atrás" :P sun käännös on parempi.

   Poista
 3. WOW! Siis täällä Lissabonissakin on ollut nyt huippukylmä pohjoisesta puhaltavan kovan tuulen takia, mutta ei sentään lunta! Vilkuilin juuri kymmenen seuraavan päivän sääennustetta ja sen mukaan heti maaliskuun alussa pohjoistuuli vaihtuisi etelästä saapuvaksi tuuleksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti täälläkin! Alkuviikosta pitäisi onneksi jo pikkasen lämmetä. Tulis jo kevät :)

   Poista
 4. Täälläkin on leijaillut hiutaleita nyt jo kolmatta päivää. Plääh! Alkuviikosta paistoi vielä aurinko, ihan oli melkein kevättä rinnassa. Mutta ehkä se tästä vielä ennen juhannusta...

  VastaaPoista
 5. Oho, onpa hassun näköistä nähdä lunta siellä! Mä en millään jaksais odottaa, että kevät tulisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla näin brittien astelevan kaduilla shortseissa ja t-paidoissa 15 asteen lämmössä, en minäkään enää lunta osannut odottaa :)

   Poista