8. huhtikuuta 2013

11 osa 2

Tässä jatkoa edelliselle tunnustuskierrokselle, eli vastauksia Liisan, Riian ja Jaanan kysymyksiin.

Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?
* Asuisin varmasti jossain ympäri vuoden suht lämpimänä pysyvässä pienessä suurkaupungissa. En haluaisi asua maalla keskellä ei mitään, mutta jättiläismäisessä miljoonakaupungissa tulisin varmasti hulluksi. Barcelona ei tällä hetkellä ole mielestäni ollenkaan huono vaihtoehto.

Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?
* Riippuu hirmusesti tilanteesta. Joskus ystävystyn tosi helposti ja välillä vaan en jaksa sosialisoida tai uusien ihmisten kanssa ei klikkaa. Silloin en yleensä jaksa väkisin yrittää. Lauran kanssa kun tavattiin ekana vuonna yliopistolla tiedettiin viimeistään ensimmäisen puolen tunnin jälkeen, että oltiin täysin samalla aaltopituudella ja ystävystyttiin supernopeasti.

Mikä oli lempisatusi pienenä?
* Meillä luettiin Hanhiemon Satuaarre kannesta kanteen kymmeniä kertoja. Mun lempparisatuja taisi olla muun muassa Pikku pikku muija ja Kolme typerystä. Yksi typerys yritti saada lehmää talonsa katolle syömään siellä kasvanutta heinää ja toinen laittoi housut lipaston nuppeihin ja yritti hypätä niihin suoraan sisään. Kirja oli täynnä viihdyttäviä satuja.

Mikä on lempikarkkisi?
* Yksi kaikkien aikojen parhaista karkeista on Aarrearkku-pussin punaiset autot. Lisäksi punssinappeja lähtee aina mukaan irtokarkkilaareista, sekä kinuskibanaaniufoja ja sellaisia kovia vadelma-salmiakkikarkkeja. Nyt tuleekin jo vesi kielelle..

Jos sinun pitäisi opetella jokin uusi kieli, mikä se olisi?
* Haluaisin jatkaa arabian kielen opintoja joskus lähitulevaisuudessa ja osata puhua jonkinlaista versiota arabiasta sujuvasti.

Millaisia blogeja tykkäät lukea?
* Luen aika paljon ulkosuomalaisten blogeja, joissa on mielenkiintoisia juttuja arjesta, kulttuurieroista, ruuasta ja vaikka mistä. Sopivasti kirjoitusta ja kuvia tasapainossa. En kestä lukea sellaisia blogeja, jotka on täynnä päivänasu-kuvia tai muutenkin rajoittuneita johonkin tiettyyn aiheeseen. Monipuolisuus on mun mielestä hyvä juttu.

Mitkä viisi asiaa edustavat suomalaisuutta sinulle?
* Heti ensimmäisenä tulee mieleen lätkän MM-kisat ja linnan itsenäisyyspäiväjuhlat. Marimekko, mökki, sauna ja laituri järven rannassa. Ja HooKoon sininen.


Oletko ikinä käynyt tai haluaisitko käydä Venäjällä?
* Olen käynyt pienenä Sortavalassa, Karjalassa ja vähän isompana pikaisesti Moskovassa ja Pietarissa. Viimeisimmät kokemukset ei olleet ihan parhaimpia, joten en heti lähtisi takaisin Venäjälle, ellei oppaana olisi joku paikallinen kaveri, joka tuntisi paikat ja taitaisi venäjän kielen.

Jos sinun pitäisi osallistua johonkin tosi tv-ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?
* Lähtisin mukaan johonkin matkailuohjelmaan, kuten vaikka Amazing Raceen.

Mihin hyväntekeväisyyteen lahjoittaisit mieluiten?
* Lahjoittaisin varmasti ensimmäisenä johonkin lasten tai naisten kanssa työskentelevään hyväntekeväisyysjärjestöön, esimerkiksi lapsisotilaiden tai sotauhrien hyväksi.

Paras ulkomaanreissu?
* On tosi vaikea valita yhtä reissua ylitse muiden, mutta yksi parhaista oli kyllä argentiinalaisen englannin instituutin kanssa Länsi-Yhdysvalloissa heinäkuussa 2005 tehty kierros. Matkustettiin bussilla Los Angeles, San Diego, Phoenix, Grand Canyon, Bruce Canyon, Las Vegas, San Francisco ja muita pieniä paikkoja parin viikon aikana. Ei tarvinnut välittää hotelleista, hostelleista tai matkasuunnitelmista. Ihailtiin vaan maisemia ja pidettiin hauskaa. Se oli täysin valmiiksi suunniteltu reissu ja hyvä niin, vaikka pidän kyllä myös spontaanimmasta matkustelusta.


Mikä on mielestäsi kaunein paikka maailmassa?
* Kauhean vaikeaa olisi valita vain yksi paikka. Iguazun putoukset Argentiinan ja Brasilian rajalla on aivan mahtavat. Myös Luoteis-Skotlannista löytyy upeita maisemia.

Mitä suunnittelet tekeväsi tulevana kesänä?
* Tulen viettämään suurimman osan kesästä maisterin lopputyötä kirjoittaen. Sen lisäksi meinaan viettää muutaman kaverin häitä Suomessa ja Turkissa, vierailla kaverin luona Brysselissä sekä toivottavasti käydä moikkaamassa kaveria Kreikan auringossa.

Maa, jossa olet käynyt, ja jota suosittelisit ystävillesi matkakohteeksi?
* Suosittelisin kaikille Argentiinaa, koska sieltä löytyy niin monipuolisesti kaikkea sademetsästä, vuoristoon ja jäätiköihin. En myöskään tunne ketään, joka ei olisi tykännyt Barcelonasta (vaikkei tämä oma maansa olekaan), joten tännekin kannattaa lähteä lomalle. Ja Kanadaan, ehdottomasti.

Mitä asioita kaipaat tällä hetkellä?
* Kaipaan tavallisia hetkiä perheen kanssa kotona ja mökillä, ruokahetkiä ja luppoaikaa Nicon perheen kanssa sekä tavallista hengausta kaikkien tällä hetkellä kaukana olevien kavereiden kanssa.

Mikä on mottosi?
* Kaikella on merkityksensä. Everything happens for a reason. Jos joku ei mene putkeen, sen ei ollut tarkoitus mennä putkeen. Vastaan tulee jotain parempaa.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
* Aloitin kirjoittamaan perheelleni ja kavereille lähdettyäni yliopistovaihtoon Kanadaan. Ja sille blogitielle jäin.

Tätä haastetta ja numero 11 mielessä pyöritellessä tuli heti mieleen tämä skottilainen video. Ehkä olen sen jo aiemmin täällä julkaissutkin, mutta ei se haittaa. Vaikka olen nähnyt tämän videon kymmeniä kertoja, jaksan vieläkin nauraa sille ihan kybällä!Jatkoa kysymyksille ja vastauksille seuraa myöhemmin.. 

8 kommenttia:

 1. Haha, toi video on kyllä niin hyvä maanantai-aamun piristys! Ja se oli kyllä ihanaa kun meillä synkkasi heti ja oltiin/ollaan samalla aaltopituudella, se oli niin helppoa :D

  VastaaPoista
 2. Ihana video! :D :D Ai vitsi kun olis mahtavaa puhua tuollaisella aksentilla, paitsi että tiettyjä käytännön ongelmia siitä voisi seurata! ;D

  Arabiaa (modern standard -versiota) olen opiskellut joskus yliopistoaikoina puolisen vuotta, mutta sitten totesin, ettei aika riitä tässä vaiheessa elämää panostamaan riittävästi. Se kyllä on edelleen minullakin haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Olis se mahtavaa omata tuollainen paksu aksentti, mutta voisi tulla vähän kommunikaatio-ongelmia.
   Minäkin olen aloittanut kolme kertaa modern standard arabian alkeet niin, että on aina ollut useampi vuosi välissä. Nytkin edelliskerrasta on jo 4 vuotta aikaa. Todella harmillista, mutta se tarttisi niin paljon aikaa.

   Poista
 3. Mainio video;D Kiva oli lukea näitä vastauksiasi.Arabiaa opiskelin Suomessa yhden vuoden,mutta se oli hyvin kielioppipainotteista ja muutenkin kirja arabiaa.Olen unohtanut melkein kaiken,mutta haluaisin opetella sellaista ihan arkipäiväistä arabiaa,jolla täälläkin olisi käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kirja-arabian huono puoli on tosiaan se, ettei sitä kukaan missään puhu. Mutta vähän niinhän se on suomenkin kanssa. Eihän kukaa kirjakieltä oppinut ulkomaalainen pysy meidän puheen perässä :)

   Poista