1. huhtikuuta 2013

Pitkä pitkäperjantai

Seuraavat kuukauden päivät saadaan hirmusesti vieraita meitä moikkaamaan. Päästään esittelemään kaupunkia kavereille, jotka ei ole aiemmin täällä käyneet. Pääsiäisviikonloppuna oli tunkua niin Barcelonassa kun meidän vierashuoneessakin. Tällainen oli meidän pitkäperjantai.

Päivä alkoi naapurista Güellin puistosta.. 


muutama muukin oli päätynyt puistoon..


Teki mieli napata muutama muki mukaan..


Güellin puistosta alas Gràciaan..


Tapaslounastauko Plaza del Solilla.
Kolme argentinoa ja heidän perulais-romanialais-suomalaiset vaimokkeet.


Random tangoesitys ruokatauolla.Grácian läpi Sagrada Familialle..


Oli vähän pilvistä, mutta asteita +20 ja kukkia joka paikassa!


Matka jatkui Arc de Triomfille..


Sieltä Bornin lähiöön kahville ja edelleen kohti Barcelonetaa..Juuri sopivasti auringonlaskun aikaan..Rannalta matka jatkui góticoon aika randomisti dominikaanoravintolaan, jossa bachata pauhasi ja diskovallot välkkyi niin, ettei edes tiedetty mitä oli tilattu ennen kuin ruoka oli pöydässä.


Ruuan jälkeen lähdettiin etsimään jälkkäriä ja törmättiin pääsiäisrientoihin katedraalilla..Jälkkäri löytyi kaupungintalon kulmilta huippujätskibaarista. 
Tällä kertaa appelsiinisuklaata ja avokadoa. Nam!


On tää kyllä aivan mahtava kaupunki!

13 kommenttia:

 1. Äääääää! Nyt tekis kyllä joku Etelä-Euroopan loma terää :D Jos löytäisin 100e eestakaset Barcelonan lennot niin olisin varmaaan siellä jo huomenna (eli never). :D Toi Barcelonetan katukuva on niin "aaaaaahhh!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Por queeeee! Lopetan varmaan sun blogin lukemisen kun iski kauhea kauko(Barcelona)kaipuu! :D Vaikka onhan täällä Helsingissäkin ollut aurinkoista ja silleeeen...

   Poista
  2. Hehehee, sori! Voit kyllä tulla käymään koska vaan kun ollaan paikalla Yritän seuraavaksi kirjottaa jostain ikävästä asiasta täällä.. ;)

   Poista
 2. Kaunis ja monipuolinen paikka. Kuolen uteliaisuudesta nähdä edes kerran jokin Barcelonetan vanhoista asunnoista sisältä! Ootko päässyt käymään? Barrio on niin suloinen, mutta jotenkin voin kuvitella, että ainakin osa kämpistä saattaa olla käytännöllisyydestä ja tilavuudesta kaukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo päässyt käymään. Oon vaan nähnyt kuvia sillon kun selailtiin kämppäilmotuksia ja osa oli kyllä ihan viimisen päällä rempattuja studioita.. pitäis hankkia joku kaveri Barcelonetalta :)

   Poista
 3. Kivan oloinen päivä! Huh ku oli paljon porukkaa Güellin puistossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuplasti enemmän kun kiirastorstaina. Huomaa, että pääsiäisenä turismi vähän räjähti :)

   Poista
 4. En oo koskaan käyny Barcelonassa, mut halunnu sinne jo pitkään. Tää postaus nyt ei varsinaisesti vähentäny matkustusintoa ;)

  Ihan uteliaisuuttani vaan kyselen, että ootko opiskellu katalaania nyt kun siellä oot asustellu? Mites esim. ravintoloissa yms. alottaako henkilökunta keskustelun espanjaksi vai katalaaniksi yleensä?

  Saana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori :) Toivottavasti tää auttaa sohvamatkailua ainakin.

   En ole varsinaisesti opiskellut katalaania täällä, se on ollut ajatuksena kyllä, mutta jäänyt ajatuksen tasolle. Täällä pärjää tosi hyvin espanjalla joka paikassa, pankissa, ravintolassa, ruokakaupassa tai bussissa. Kukaan ei onneksi pahastu espanjan puhumisesta. Usein ravintoloissa henkilökunta saattaa olla muualta Espanjasta tai maailmalta tullutta (ei siis aina katalonialaisia), joten voisin väittää ettei kaikki tarjoilijatkaan osaa katalaania. Täällä asuu ihan hirmusesti väkeä joka puolelta maailmaa, joten ilman katalaania pärjää kyllä pitkälle.

   Poista
 5. Oi oi oi! Ihania kuvia. Tahtoo Barcelonaan (taas) :)

  VastaaPoista
 6. Vau, upean näköistä! En muista olenko aikaisemmin sanonut, mutta ihan nolottaa myöntää, että en ole koskaan käynyt Barcelonassa :)

  VastaaPoista