26. huhtikuuta 2013

tilannetiedote

Tässä lista kaikista tekemättömistä koulutöistä, joiden palautukset on vielä edessä.


Heti ensi viikolla olisi vastassa kehitysyhteistyöpolitiikan essee siitä, mikäli monenvälinen apu on tehokkain apu, kun tukia jaetaan maantieteellisesti (La ayuda multilateral resulta más eficaz a la hora de asignar geográficamente la ayuda). Seuraavana päivänä olisi esitelmä yhdestä Maailmanpankin 2000-luvun alussa Libanonissa tehdystä yhteisön kehittämishankkeesta. Lisäksi tehtävänä on vielä kolme (eli puolet) kansainvälinen rauha ja turvallisuus -kurssin seminaariesseistä. Seuraavan aihe taitaakin olla Afrikan konfliktit.  Samaisen kurssin varsinainen essee on rauhanrakentamisprosesseista ja niissä käytettävistä työkaluista. Yksi pariesitelmäkin olisi vielä jäljellä. En voinut valehdella jenkkiluokkatoverille päin naamaa vaan suostuin hänen parikseen, vaikka tiesin jo etukäteen, että siinä tulee palamaan päreet. Esitelmän aiheena on ihmiskauppa Afganistanissa. Hän on jo kolme viikkoa painostanut, että tehtäisiin asialle jotain, vaikka esitelmä on vasta 17. toukokuuta. Sori vaan, kun on tässä muutama muukin juttu ennen sitä. Kyseessä on oikein stereotyyppinen jenkkityttö Floridasta, vähän rasittava, välillä viihdyttävä, jos vaan huumoria riittää. Aivot on jääneet toiselle mantereelle. Sama tyyppi, josta valittelin jo lokakuussa. Tervehtii huutamalla hello sunshine!

Tässä vaiheessa lukukautta olen ihan jäljessä kaikessa kurssilukemisessa, kun aika menee näiden palautettavien tehtävien tekemiseen. Kun nämä sitten saadaan alta pois, on jäljellä vielä muutaman kurssin final essay ja muutaman muun kurssin loppukoe. Eihän kukaan koskaan sanonutkaan, että maisteri olisi peukkujen pyörittelyä, mutta on tässä oikeesti tekemistä! Onneksi aiheet ovat mielenkiintoisia. En ole ehtinyt moikkamaan lopputyön ohjaajaakaan vielä, mutta se pitäisi tehdä asap ja miettiä sitä aihetta lisää. 

Ehkä siis ihan hyvä, että pari viimeistä päivää on sadellut ja tältä näyttää AccuWeatherin viikonlopun ennuste:


Ei playaa, eikä aurinkoa tänä viikonloppuna. Tuosta ei näy tuulen voimakkuus, jonka pitäisi olla 10-30 kilsaa tunnissa seuraavina päivinä. Sen takia "real feel" on noin alhainen. Pitänee laittaa lämmitys jälleen päälle. Helmi-maaliskuun kaasulasku oli muuten mennyt tililtä eilen. 115 erkkiä. Apua! Ehkä sittenkin laitan vaan villasukat jalkaan ja käperryn peittojen alle. Aurinkoista viikonloppua muualle maailmaan!

8 kommenttia:

 1. Repesin spontaanisti nauramaan, kun kuvittelin mielessäni ton jenkkitytöm huutelemassa Hello sunshinea. :D Tsemppiä hänen kanssaan, ton lokakuisen tekstin pätkän perusteella sitä tarvii ja tsemppiä myös muihin kouluhommiin. Ehkä Espanjan sääjumalat on ajatelleet sun opiskelun edistymistä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit.. ja kun vielä näkisit sen! :D Haha, voi olla. Espanjan sääjumalat ei silti saa mua innostumaan opiskelusta viikonloppuisin :)

   Poista
 2. Jaksamista urakointiin! On kylla aika hervoton kaasulasku verrattuna meidan muutaman euron vastaaviin. Ihmiset karvistelee kylla silti huopiensa alla... Kiva, etta jaksat bloggailla kaiken maisteriahkeroinnin ohellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mä luulen, että tossa on vähän tasausta aiemmista laskuista. Edellinen oli vaivaiset 40e ja tässä välissä ne taisi käydä kyselemässä mittarin lukuja. Oli toi silti aika shokki nähdä tilitiedoissa. Laskua en ole vielä edes nähnyt.
   Bloggailu on ehdoton rentoutumisapu kaiken maisteriahkeroinnin keskellä. :)

   Poista
 3. Huh tsemppiä opiskeluun! Opiskeletko muuten kokonaan englannin kielellä? Itse olen pohtinut myös maisterin opiskelemista täällä Portugalissa, kun tänne nyt kuitenkin olisi tarkoitus jäädä toistaiseksi asumaan :) En ole vaan yhtään sen tarkemmin asiaan perehtynyt. Niin ja onko muuten maisterin opiskelusi maksullista vai saako siihenkin Suomesta tukia?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riia! Opiskelen puoliksi espanjaksi ja puoliksi englanniksi, riippuu kurssista. Mutta meidänkin maisterin voisi periaatteessa tehdä pelkästään englanniksi. Opiskelemani maisteri on aika hintava, jouduin ottamaan lainaa, mutta uskon että se maksaa itsensä takaisin. Saan Suomesta ihan normaalisti opinto- ja asumistukia, koska en ole koskaan virallisesti muuttanut Suomesta pois. Olen vain "tilapäisesti" ulkomailla. En tiedä miten asia olisi sun kohdalla, koska et varmaan enää kuulu Kelan piiriin, vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! :) Joo en ole enää Kelan piirissä, mutta tiedostan kyllä että pitäisi maksaa siis koulutuksesta ja sen lisäksi elämisestä. Tai sitten muutan pariksi viikoksi Suomeen ennen kuin aloitan täällä opiskelut :D no en tiedä, kun en ole asiaan perehtynyt. Mutta joo, harkitsen kyllä täällä opiskelemista, tosin mulla ei ole asian suhteen mikään kiire ja ajattelen, että ehkä sitten parin vuoden kuluttua :)

   Poista
  2. Joo, pieni visiitti Suomeen, niin eiköhän se siitä :)

   Poista