21. toukokuuta 2015

Maailma Kylässä, matka Lähi-itään ja Afrikkaan

Olen niin fiiliksissä, koska olen kerrankin Suomessa Maailma Kylässä -festivaalin aikaan. Edelliskerrasta on jo kuusi vuotta aikaa. Koko kevään olen yrittänyt pitää mielessä, etten sovi mitään muuta menoa tuolle viikonlopulle. Niin hyvät muistot edellisistä vuosista on vielä mielessä, että olen odottanut sitä hetkeä kun Kaisaniemi muuttuu aivan toiseksi maailmaksi. 


Tänä vuonna festivaalin pääaiheina on kehitys, Afrikka ja Lähi-itä. Olenkin jo ehtinyt festivaalilehdestä merkkaamaan kaikki mielenkiintoiset tapahtumat viikonlopulle. Osa niistä menee päällekkäin, niin paljon kaikkea tekemistä löytyy musiikista haastatteluihin ja paneelikeskusteluihin. Tutkailin jo youtubesta etukäteen muutamia festareilla esiintyviä artisteja.


Libanonilainen Mashrou' Leila kuulostaa hyvältä!


Sierraleonelainen Sierra Leone's Refugee All Stars on alunperin pakolaisleirillä perustettu bändi, niidenkin musiikki kuulostaa tosi letkeältä. 


Aziza Brahim taas on Algeriassa syntynyt, mutta Espanjassa nykyään asuva nuori nainen. 


Näitä kaikkia aion yrittää mennä kuuntelemaan viikonlopun aikana. Ja ihan varmasti suuntaan ostamaan argentiinalaista jäätelöä Caminito-nimisestä kojusta Rautatientorilta. Kaisaniemessä törmäillään!

10 kommenttia:

 1. Ai hei se on nyt! Mä yritän päästä tuleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti nähdään siellä! Ainakin sunnuntaina pitäis olla sateeton päivä :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalle, mutta meillä on viikonloppu jo kiinni muissa asioissa!

  VastaaPoista
 3. Maailma kylässä on ihanan värikäs festari;kävin aina vielä Helsingissä asuessa:) Aziza Brahimin kappaleesta pidin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, katsotaan ehdinkö Azizaa kuuntelemaan :)

   Poista
 4. Nyyyyyhhhhh!!! Mulla oli mahollisuus mennä tuonne töihin, mutta en päässyt, koska semmonen pieni asia kun koulu/valmistuminen/lopputyö häiritsi asiaa! :'( Oisin niiiiiin kovasti halunnut mennä sinne. Oleskelen tällä hetkellä siis Helsingissä, mutta piti Ouluun tulla (jossa olen koulussa) hoitamaan nuo kouluhommat. Harmittaa ihan hulluna! Pidä sä hauskaa siellä munkin puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Ens vuonna sitten.. Paljon tsemppiä lopputyön ja valmistumisen kanssa! :)

   Poista
 5. Mulla oli kunnianhimoisia aatoksia tän suhteen, mutta laiskotus otti ylivallan. :D Ehkä sitten ensi vuonna....

  Aiheeseen liittymättä, tällainen matkakysymyshaastejuttu, ois kiva jos osallistuisit: http://sarrrri.com/2015/05/liebster-lobster/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, eiköhän ensi vuonna ehdi myös :) Oli tosi erikoinen sää, kun se muuttui auringosta sateeseen ja takaisin koko päivän!
   Kiitos paljon haasteesta, enköhän ennemmin tai myöhemmin osallistu :)

   Poista